EUROLYGA 2023

Į Vilnių grįžęs Milenko Tepičius pažėrė klausimų

M.Tepičius žada atkaklų „Lietuvos ryto“ ir „Partizan“ mūšį.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Tepičius žada atkaklų „Lietuvos ryto“ ir „Partizan“ mūšį.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 15, 2014, 4:17 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:12 AM

„Kaip atrodo „Lietuvos rytas“? Kodėl jie nebežaidžia Jungtinėje lygoje?“ – Vilniaus oro uoste susidomėjęs klausinėjo serbas Milenko Tepičius. 27 metų 202 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“ praleido tik kelis mėnesius, bet prisirišo prie komandos. Tačiau antradienio popietę krepšininkas į Lietuvą atvyko vilkėdamas Belgrado „Partizan“ simbolika pažymėtą sportinį kostiumą.

„Visuomet keista žaisti prieš buvusią komandą. Bet esame profesionalai – stengsiuosi prieš „Lietuvos rytą“ sužaisti kuo geriau“, – portalui lrytas.lt. sakė M.Tepičius.

Tiek „Partizan“, tiek „Lietuvos rytas“ per vasarą pasikeitė iš pamatų. Kai Belgrado klubas iškrito iš Eurolygos, Serbiją paliko visi lyderiai – Davis Bertanis (Vitorijos „Laboral Kutxa“), Joffrey Lauvergne (Maskvos srities „Chimki“), Bogdanas Bogdanovičius (Stambulo „Fenerbahce Ulker“) ir Leo Westermannas („Barcelona“).

Dabar už M.Tepičių Belgrade vyresnis tik vienas krepšininkas – 29-erių Luka Bogdanovičius.

„Visada sunku pakelti tokias netektis, bet turime suktis“, – pripažino M.Tepičius.

Netektys smogė ir „Partizan“ rezultatams – Adrijos lygoje tituluotasis klubas nugalėjo tik Solnoko „Olaj“ iš Vengrijos (60:55), o nusileido Novo Mesto KRKA (64:68) ir Zagrebo „Cedevita“ (50:70).

„Turime labai daug naujokų, o pasiruošimo sezonui metu daug žaidėjų buvo traumuoti. Dabar už tai ir mokame. Vis dėlto tikiu, kad sezono eigoje įsivažiuosime“, – teigė M.Tepičius.

Kadaise „Partizan“ ekipą į skambias pergales vedęs ir Atėnų „Panathinaikos“ aprangą vilkėjęs serbas nežino, ką galima laikyti dvikovos su „Lietuvos rytu“ favoritu. Apie „Partizan“ galimybes jis kalba atsargiai.

„Laukia sunkios rungtynės. Bet nebus lengva nei mums, nei „Lietuvos rytui“, – neabejojo M.Tepičius. – Dar ankstoka kažką pasakyti apie „Lietuvos rytą“, bet tai rimtas klubas su rimta organizacija. Todėl jie bus geri. Mūsų tikslas – patekti į kitą etapą. Sunku pasakyti, kas yra šios grupės favoritas – laukia daug įdomių rungtynių. Visos komandos turi šansų.“

„Lietuvos ryto“ ir „Partizan“ mūšis Vilniuje trečiadienio vakarą prasidės 19 val. 30 min. Mačą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

* * *

Startas. „Partizan“ sezoną pradėjo nesėkmingai. Adrijos lygoje Belgrado ekipa startavo sudėtinga pergale prieš Solnoko „Olaj“ klubą (60:55), namuose nusileido Novo Mesto „Krka“ (64:68) ir svečiuose nepasipriešino Zagrebo „Cedevita“ (50:70). Adrijos čempionate užima devintąją vietą.

Lyderiai. Edo Muričius vid. 10,7 tšk., Džordže Gagičius 10 tšk., Milenko Tepičius 8 tšk.

Sudėtis. Edo Muričius, Milenko Tepičius, Luka Bogdanovičius, Džordže Gagičius, Borisas Dallo, Petaras Aranitovičius, Ioannis Kouzeloglou, Vanja Marinkovičius, Nikola Milutinovas, Draganas Milosavljevičius, Ivanas Bojaničius, Džoko Saličius, Mihajilo Andričius, Andreja Milutinovičius, Milošas Glišičius, Nemanja Bezbradica; treneris – Duško Vujoševičius.

Amžius. Serbijos klubo amžiaus vidurkis – 21,1 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.