EUROLYGA 2023

Pasižvalgykite po atnaujintą „Lietuvos ryto“ areną

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Europos taurės turnyrą pasitinka atsinaujinusioje arenoje. Vilniečių tvirtovė bus „Siemens“ arenos pašonėje esanti per vasarą išgražėjusi „Lietuvos ryto“ krepšinio salė, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 15, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:12 AM

Nors „Lietuvos ryto“ arenoje telpa keturis kartus mažiau sirgalių nei „Siemens“ rūmuose, Vilniaus klubas tikisi, kad mažuose namuose komanda su savo sirgaliais sukels daugiau triukšmo.

„Visi puikiai žino, kad svečiams sunkiau žaisti mažesnėje arenoje, tad tikimės, jog sirgaliai taps šeštuoju mūsų žaidėju, – sakė klubo direktorius Martynas Purlys. – Norėjome, kad „Lietuvos ryto“ arenoje būtų galima žaisti ir tarptautines rungtynes.

„Siemens“ arenoje nesusirinkdavo pakankamai žiūrovų, todėl mūsų komandai rungtyniauti ir žiūrovams stebėti rungtynes bus maloniau savoje aplinkoje.“

Lyderiui arena patinka

„Lietuvos ryto“ arenoje sėdimųjų vietų skaičius nuo 1,5 tūkst. išaugo iki 2,5 tūkst.

Praplėsta pagrindinė tribūna, atsirado daugiau vietų po krepšiais, įrengti balkonai.

„Čia jaukiau nei anksčiau, – pasikeitusią „Lietuvos ryto“ areną vertino komandos senbuvis Martynas Gecevičius. – Dabar arena atrodo daug kompaktiškesnė. Tik norėtųsi, kad žmonių susirinktų daugiau.“

Anot vilniečių lyderio, dar keista priprasti prie į kitą aikštės pusę perkelto atsarginių suolo.

„Maloniausia žaisti pilnoje „Siemens“ arenoje, bet kai pernai nebūdavo užimta net apatinė tribūnų dalis, geriau jaukesnėje salėje, – pridūrė snaiperis. – Manau, kad ir mūsų varžovams čia turėtų būti sunkiau negu pustuštėje „Siemens“ arenoje.“

Į „Siemens“ užsuks retai

Pirmieji atsinaujinusią areną su „Lietuvos rytu“ savaitgalį per LKL rungtynes išbandė „Šiaulių“ krepšininkai.

Trečiadienį naujuose vilniečių namuose Europos taurės turnyro starte svečiuosis ir užsieniečiai – Belgrado „Partizan“.

Bent pustrečio tūkstančio sėdimųjų vietų – Europos taurės turnyro reikalavimas. „Lietuvos ryto“ arenoje šį sezoną vyks beveik visi vilniečių mūšiai.

Iki Naujųjų metų suplanuota, kad tik spalio 19-ąją „Lietuvos ryto“ krepšininkai Vilniuje priims Kauno „Žalgirį“ „Siemens“ arenoje.

Naujos švieslentės ir barai

„Lietuvos ryto“ krepšinio salėje pasikeitė ne tik vietų skaičius. Įdiegta nauja ventiliacijos ir konicionavimo sistema, kuri leis rungtyniauti ir karštuoju metų laiku.

Už krepšių įrengtos dvi naujos švieslentės. Jos pateiks visą būtiną informaciją – žaidėjų pavardes, tikslius marškinėlių numerius, komandinių ir asmeninių pražangų skaičių, minutės pertraukėlių rezervą.

Virš krepšių įstatyti nauji 24 sekundžių laikmačiai – jie bus matomi iš visų keturių pusių.

Ant krepšio lentos įdiegta nauja geltona juosta. Ji užsidegs nuaidėjus atakai skirtam laikui.

Raudonos spalvos juosta signalizuos kėlinio pabaigą.

Tik patekusius į areną „Lietuvos ryto“ aistruolius pasitiks atnaujinti barai. Jie ne tik jaukesni, juose – didesnis užkandžių ir gėrimų pasirinkimas.

Iki pat mačo su „Partizan“ statybininkai dar plušėjo arenoje.

Varžovas – Belgrado „Partizan“

Praėjęs sezonas. Adrijos lygos reguliariajame sezone užėmė 3-iąją vietą (18 ir 8), pusfinalyje pralaimėjo Zagrebo „Cedevita“ 79:81. Serbijos lygos reguliariajame sezone užėmė 1-ąją vietą (13 ir 1), finale nugalėjo Belgrado „Crvena zvezda“ 3:1.

Eurolygos reguliariojo sezono grupėje užėmė 4-ąją vietą (3 ir 7), „Top 16“ etapo grupėje – 7-ąją vietą (4 ir 10).

Optimalus penketas. Milenko Tepičius (27, 202), Luka Bogdanovičius (29, 204; Ankaros „Türk Telekom“), Draganas Milosavljevičius (25, 198), Edo Muričius (23, 202; Novo Mesto „Krka“), Džordže Gagičius (24, 210). Treneris Dušanas Vujoševičius.

Kaip pasikeitė. Matyti „Partizan“ pavadinimą Europos taurės dalyvių sąraše labai neįprasta. Belgrado klubas net 13 sezonų iš eilės žaidė Eurolygoje, bet šių metų pavasarį patyrė nesėkmę Adrijos lygoje ir turėjo persikelti į antrąjį žemyno turnyrą.

Jame rungtyniaus į pernykštę visai nepanaši komanda. Praradęs vietą Eurolygoje „Partizan“, kaip ir "Lietuvos rytas", prarado ir daugumą geriausių žaidėjų. Į kitus klubus išvyko Bogdanas Bogdanovičius, Joffrey Lauvergne’is, Tarence’as Kinsey, Davis Bertanas, Leo Westermannas, Dejanas Musli, Saša Pavlovičius.

Iš patyrusių krepšininkų trenerio D.Vujoševičiaus kariaunoje liko tik buvęs „Lietuvos ryto“ įžaidėjas M.Tepičius, D.Milosavljevičius ir Dž.Gagičius, o tarp naujokų yra trys profesionalų krepšinyje jau įsitvirtinę žaidėjai: E.Muričius, kuris prieš keletą metų buvo laikomas kone perspektyviausiu Slovėnijos krepšininku, bet pastaraisiais sezonais trypčiojo vietoje, ir iš užsienio grįžę L.Bogdanovičius ir Andreja Milutinovičius.

Nors „Partizan“ paraiška yra ilga, joje – tik šeši vyresni negu 21 metų krepšininkai.

Ko tikėtis? Net pats treneris D.Vujoševičius tvirtina, kad smarkiai atjaunėjęs „Partizan“ didelių tikslų Europos taurės turnyre neturi, bet žada kautis kiekvienose rungtynėse. O serbų ryžtas ir kovingumas puikiai žinomas visoje Europoje.

Sezono pradžia. Be traumuotų kapitono D.Milosavljevičiaus ir A.Milutinovičiaus sezoną pradėjęs „Partizan“ laimėjo tik vienas iš trejų Adrijos lygos rungtynių. Belgrado krepšininkai pirmajame ture išvykoje nugalėjo Solnoko „Olaj“ komandą 60:55 (M.Tepičius ir M.Andričius po 13).

Po to „Partizan“ namie nusileido Novo Mesto „Krka“ 64:68 (E.Muričius 22, Dž.Gagičius 13) ir svečiuose – Zagrebo „Cedevita“ 50:70 (E.Muričius ir Dž.Gagičius po 10). Per pastarąsias rungtynes vadovauti savo auklėtiniams negalėjo D.Vujoševičius, nes per dvikovą su „Krka“ buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir pašalintas iš salės.

„Lietuvos rytas“ prieš „Partizan“ – 2:2

Data Kur žaidė Turnyras Etapas Rezultatas

2009 11 12 Vilnius Eurolyga 1 etapas 78:56

2010 01 06 Belgradas Eurolyga 1 etapas 67:97

2012 10 25 Vilnius Eurolyga 1 etapas 69:61

2012 11 29 Belgradas Eurolyga 1 etapas 74:75

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.