EUROLYGA 2023

Sostinės krepšinio mokykla Latvijoje iškovojo trofėjus

Spalio 23-26 d. Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) jaunių ir jaunučių ekipos iš Latvijoje vykusių Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) turų grįžo su vertingais trofėjais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:44 AM

Po įtempto savaitgalio Algirdo Budėno jauniai – „SKM-VAPC.LT“ krepšininkai sostinėn grįžo pasidabinę aukso, o Karolio Čyžiaus „SKM-KPMG“ jaunučiai bronzos spalvos medaliais.

1998 m. gimusių krepšininkų varžytuvės vyko Liepojos mieste. „SKM-VAPC.LT“, kovodama su savo varžovais, suklupo tik kartą – rungtynėse su turo šeimininkais BS „Liepaja“ lietuvaičiai vos 2 taškų skirtumu 64:66 nusileido priešininkams.

„Rungtynės buvo labai įtemptos, vyko taškas į tašką. Nepažinojome varžovų, pirmą kartą juos matėme. Ši latvių komanda praėjusiais metais iškrito iš I diviziono ir dabar rungtyniauja II divizione. Ji yra viena iš pajėgiausių komandų ir rimta konkurentė mums“, - apie svarbiausią EYBL turo dvikovą pasakojo A.Budėnas.

Nepaisant šios nesėkmės, kitas keturias dvikovas prieš Kaliningrado „SDJSOR Nr.9“, Vilniaus „SKM-RVS“, Latvijos BS „Spars“ ir Estijos „Tallinn Kalev“ SKM krepšininkai laimėjo ir tai jiems garantavo pirmą vietą bendroje įskaitoje.

„Turnyras buvo labai gerai organizuotas – aukštas lygis ir geros sąlygos. Kai kuriuos varžovus jau pažinojome, tačiau buvo ir dar nematytų komandų. Visgi vaikinai žaidė puikiai, buvo pasiruošę, patikėjo savimi ir tai padėjo laimėti“, - sakė A.Budėnas.

Prie komandos pergalių stipriai prisidėjo komandos lyderis Žilvinas Gurklys, kuris buvo išrinktas naudingiausiu viso turnyro žaidėju. Vidutiniškai krepšininkas pelnydavo 14 taškų per rungtynes. Simonas Rimkus pateko į geriausių turnyro žaidėjų TOP penketuką, o Benas Račys gavo geriausio komandos žaidėjo apdovanojimą.

Į šį EYBL turą greta „SKM-VAPC.LT“ ekipos vyko ir Šarūno Cipario „SKM-RVS“ žaidėjai. Jie turėdami 3 pergales ir 2 pralaimėjimus užėmė 5 vietą iš aštuonių galimų. Tai buvo pirmasis tokio lygio turnyras šiai jaunių ekipai.

Tą patį savaitgalį jaunučių ekipa, treniruojama K.Čyžiaus, viešėjo kitame Latvijos mieste, Ventspilyje, kur rungėsi su 2000 m. gimusiais Švedijos, Suomijos, Latvijos bei Lietuvos krepšininkais. „SKM-KPMG“ ekipa po penkių sužaistų rungtynių išsirikiavo tarp trijų geriausiai ture pasirodžiusių komandų.

K.Čyžiaus krepšininkai įveikė Kėdainių „Pikenroll“, Suomijos „HBA PHYK Cadets“ ir Latvijos „Ogre“ komandas, o suklupo prieš Švedijos „Solna Vikings“ ir Suomijos „Tapiolan Honka“ komandas.

Komandos strategas džiaugėsi trečiaja vieta: „Esu patenkintas rezultatu, nes ture dalyvavo labai stiprios komandos, ypatingai švedų ir suomių ekipos buvo pajėgios, – pasakojo K. Čyžius. – Vaikai įgavo pasitikėjimo, nes praėjusiais metais mes tiek EYBL turuose, tiek Moksleivių krepšinio lygoje likome ketvirti. Visi labai džiaugiamės šiuo laimėjimu.“

Komandą į pergales vedė Mantvydas Dabulis, kuris vidutiniškai per rungtynes pelnė 11 taškų. SKM auklėtinis taip pat gavo naudingiausio komandos žaidėjo apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.