EUROLYGA 2023

„Šiauliai“ jau pasiilgo Europos iššūkių

Į Europos krepšinio klubų kovas grįžtantys „Šiauliai“ antradienį pradės kovą Iššūkio taurės turnyre. Į kitą etapą prasibrauti nusiteikę šiauliečiai pirmiausia susigrums su Krasnojarsko „Jenisej“ ekipa.

G.Petrauskas tikisi, kad jo auklėtiniai pajėgūs iškovoti kelialapį į kitą etapą.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas tikisi, kad jo auklėtiniai pajėgūs iškovoti kelialapį į kitą etapą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys, („Lietuvos rytas“)

Nov 4, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:25 AM

Trečiajame pagal pajėgumą Europos turnyre debiutuojantis „Šiaulių“ treneris 29 metų Gediminas Petrauskas vakar buvo nusiteikęs optimistiškai.

Strategas pripažino, kad šiauliečiai yra priskiriami prie grupės autsaiderių, bet vylėsi, jog komanda pasieks iškeltą tikslą ir iškops į kitą etapą. H grupėje dar žais Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ir „Ušak“ (Turkija).

„Mūsų žaidime reikia daug ką taisyti, bet tikiuosi, kad namuose laimėsime visas rungtynes, o iš svečių parsivešime bent vieną pergalę“, – debiutinio mačo išvakarėse kalbėjo treneris.

– Kodėl „Šiaulių“ komanda nutarė dalyvauti turnyre?

– „Šiauliai“ anksčiau kasmet dalyvaudavo Europos turnyruose, paskui buvo pertrauka, todėl labai norėjosi sugrįžti. Manau, kad dvikovų su Europos komandomis ištroškę ir mūsų sirgaliai.

Nors Iššūkio taurės turnyras – trečiasis pagal pajėgumą, jame yra daug labai pajėgių komandų. Nors kvietimą turėjome, galimybės žaisti Jungtinėje lygoje net nesvarstėme – norėjome į Europą.

– Kokie tikslai iškelti komandai?

– Sieksime iškopti į kitą etapą. Favoritai yra Rusijos ir Turkijos klubai, bet tikiu, kad mes galime laimėti visas rungtynes namuose, o iš išvykų parsivešime bent vieną pergalę.

– „Šiaulių“ žaidimas buksuoja – per pastaruosius penkis mačus LKL čempionate iškovota tik viena pergalė.

– Dabar Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ stipresni, todėl didelio apmaudo jiems pralaimėjus nėra.

Apmaudu, kad pralaimėjome tiesioginiams varžovams. Žaisdami su Alytaus „Dzūkija“ tiesiog pritrūkome sėkmės. Per rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“ buvome pavargę po vakarykščio mačo su uteniškiais, o panevėžiečiai atvažiavo pailsėję.

Taip, mums iki gero žaidimo trūksta labai daug, bet tikimės, kad kovos Iššūkio taurės turnyre užgrūdins žaidėjus ir tapsime stipresni.

– Kokiu ginklu tikitės įveikti „Jenisej“ ekipą?

– Mūsų ginklas – namų aikštė. Varžovams bus sunku dėl aklimatizacijos, nes žaisti teks neįprastu laiku.

Mes mėgstame greitai pulti, o Rusijos komandai būdingas lėtas pozicinis puolimas. Krasnojarsko ekipa beveik neturi silpnų vietų. Daug bėdų gali kilti baudos aikštelėje, tad privalome pagerinti kovą dėl kamuolių.

Nors Jungtinėje lygoje „Jenisej“ per penkis turus laimėjo tik kartą, tai galima pateisinti, nes žaidė su labai pajėgiais varžovais – Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.