EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ krepšininkai pradeda Iššūkio taurės sezoną

Šią savaitę prasideda trečiasis pagal rangą Europos klubų krepšinio turnyras. 32 komandos stoja į kovą dėl „FIBA Europe“ įsteigtos Iššūkio taurės. Po penkių sezonų pertraukos šiame turnyre dalyvaus ir vienas Lietuvos klubas – „Šiauliai“. Pirmąsias rungtynes šiauliečiai antradienį savo aikštėje žais su Krasnojarsko „Jenisej“.

Kitą savaitę šiauliečiai susigrums su kitu Jungtinės lygos autsaideriu „Cmoki“.<br>M.Kulbio nuotr.
Kitą savaitę šiauliečiai susigrums su kitu Jungtinės lygos autsaideriu „Cmoki“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 4, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Varžovai. Nors „Šiauliai“ startuoja Europos turnyre, Lietuvos komanda pirmajame etape susitiks su dviem Azijos žemyno ekipomis: Krasnojarsko „Jenisej“ iš Rusijos ir „Usak“ iš Turkijos. Trečioji šiauliečių varžovė H grupėje – Baltarusijos čempionė Minsko „Cmoki“.

Pirmoji į Šiaulius atvyko viena Jungtinės lygos autsaiderių „Jenisej“. Toli už Uralo esančio Krasnojarsko miesto krepšininkai posovietiniame turnyre šį sezoną laimėjo tik vienerias iš penkerių rungtynių, o pergalę šventė žaisdami su Loimos „Bisons“ klubu iš Suomijos.

Kitą savaitę šiauliečiai susigrums su kitu Jungtinės lygos autsaideriu „Cmoki“. Šis klubas nuo 2009 metų yra nepakeičiamas Baltarusijos lygos čempionas, bet nei Jungtinėje lygoje, nei Iššūkio taurės turnyre savo gerbėjų kol kas niekuo nenudžiugino.

Minskiečiai labai prastai pradėjo ir šį sezoną. Jie pralaimėjo visas penkerias Jungtinės lygos rungtynes.

Turtinga istorija negali pasigirti ir „Usak“ klubas. Jis tik 2013 metais pateko į Turkijos pirmąją lygą, bet jau debiuto sezoną sugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas ir šiais metais pirmą kartą išžygiavo į Europą.

Šį rudenį Ušako krepšininkai prastai pradėjo Turkijos čempionatą, kuriame patyrė tris nesėkmes iš eilės, bet praėjusį savaitgalį tapo pirmąja komanda, įveikusia lyderį Stambulo „Darussafaka“ klubą. Geografija. Šį sezoną dėl Iššūkio taurės varžysis 19 šalių klubai. Daugiausia komandų į šį turnyrą delegavo Belgija, Rumunija ir Turkija – po tris.

Iššūkio taurės varžybose jau ne pirmus metus nedalyvauja nė viena Ispanijos ekipa. Šį sezoną rungtyniauti trečiajame pagal rangą žemyno turnyre nepanoro nė vienas Graikijos, Izraelio, Serbijos, Kroatijos, Slovėnijos, Lenkijos, Ukrainos klubas.

Tačiau Iššūkio taurės dalyvių sąraše pirmą kartą yra „FIBA Europe“ nepriklausančio Kazachstano atstovai.

Turnyro neignoruoja Turkijos, Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, kitų šalių komandos.

Lietuva į „FIBA Europe“ rengiamas klubų varžybas grįžta po penkių sezonų pertraukos. Praėjusį kartą mūsų šalies atstovai – tie patys „Šiauliai“ – dėl Iššūkio taurės kovojo 2008-2009 metų sezone. Legionieriai. Legionierių iš Lietuvos turi tik viena šiame turnyre žaidžianti užsienio komanda. Estijos vicečempionei Tartu „Rock“ atstovauja Augustas Pečiukevičius ir Karolis Petrukonis.

„Rock“ varžovai pirmojo etapo B grupėje bus Tyrgu Žijaus „Energia“ (Rumunija), Sofijos „Akademik“ (Bulgarija) ir Kermendo „Egis“ (Vengrija).

Sistema. 32 turnyre dalyvaujančios komandos pirmajame etape yra suskirstytos į aštuonias grupes. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po dvi geriausias ekipas.

Antrajame etape bus sudarytos keturios naujos grupės, iš kurių toliau vėl žengs po dvi komandas. Po to bus žaidžiamos ketvirtfinalio serijos, o jų nugalėtojai pateks į finalo ketvertą. Baigiamojo turnyro data ir vieta bus paskelbtos vėliau.

Beje, praėjusį sezoną Iššūkio taurę iškovojo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubas, kurio vienas lyderių buvo Rimantas Kaukėnas.

Iššūkio taurės grupės

A grupė: Den Boscho „Shoeters“ (Nyderlandai), Sioderteljės „Kings“ (Švedija), Ulmo „ratiopharm“ (Vokietija), Brindizio „Enel“ (Italija).

B grupė: Tyrgu Žijaus „Energia“ (Rumunija), Sofijos „Akademik“ (Bulgarija), Kermendo „Egis“ (Vengrija), Tartu „Rock“ (Estija).

C grupė: Orhuso „Bakken Bears“ (Danija), Alsto „Okapi“ (Belgija), Frankfurto „Skyliners‘ (Vokietija), „Boras“ (Švedija).

D grupė: Saratovo „Avtodor“ (Rusija), „Astana“ (Kazachstanas), „Oradea“ (Rumunija), Bursos „Tofas“ (Turkija).

E grupė: Lisabonos „Benfica“ (Portugalija), Joensaus „Kataja“ (Suomija), Nantero JSF (Prancūzija), Monso „Belfius“ (Belgija).

F grupė: „Trabzonspor“ (Turkija), Giusingo „Knights“ (Austrija), Klužo „Uni“ (Rumunija), Pakšo „Atomeromu“ (Vengrija).

G grupė: Kotkos KTP (Suomija), Antverpeno „Giants“ (Belgija), Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija), Bjelos „Bonprix“ (Italija).

H grupė: „Šiauliai“, „Usak“ (Turkija), Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija), Minsko „Cmoki“ (Baltarusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.