EUROLYGA 2023

Kol V. Šeškus juokavo, turkų treneris priekaištavo teisėjams

V.Šeškus išskyrė naudingą G.Oreliko ir B.Barono žaidimą.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus išskyrė naudingą G.Oreliko ir B.Barono žaidimą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Nov 4, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:19 AM

„Ramiai, ramiai, treneri!“ – po nesėkmingo epizodo Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerį Virginijų Šeškų ramino Mindaugas Lukauskis. „Lietuvos ryto“ krepšininkai pasirūpino, kad po rungtynių strategas būtų ramesnis. Geriausias vaistas nuo V.Šeškaus priekaištų – pergalė prieš Europos taurės E grupės lyderį Bandirmos „Banvit“ 92:80.

„Tiksliau buvusį“, – pasitaisė ir pats V.Šeškus.

„Malonu, kad žaidėjai vykdė rungtynių planą. Daugelis dalykų pavyko. Labai gerai sužaidė G.Orelikas. Lemiamais momentais krito jo fantastiniai tritaškiai. Bet visa komanda nusipelno gerų žodžių. B.Baronas labai maloniai nustebino. Džiaugiuosi pergale. Daugiau tokių“, – šyptelėjo strategas.

„Banvit“ klubo treneris Zoranas Lukičius nebuvo toks patenkintas. Jam įstrigo teisėjų darbas. Pirmoje rungtynių pusėje „Lietuvos rytas“ metė 21 baudos metimą (pataikė 17), o po pertraukos – tik 9.

„Buvo labai keista. Labai sunku suprasti tokią statistiką. Aš ir po pertraukos sakiau gintis taip pat agresyviai iki 5 komandinės pražangos. Bet po pertraukos „Lietuvos rytas“ metė tik 9 baudas, – stebėjosi Z.Lukičius. – Be to, techninę pražangą gavau už tai, kad atsisėdau ant suolo. Nieko nesakiau teisėjams, tiesiog sėdausi ant suolo. Nesupratau, už ką gavau techninę.“

V.Šeškui nereikėjo sukti galvos dėl arbitrų darbo. Todėl strategas leido sau ir pajuokauti.

– Sunkiuoju krašto puolėju žaidęs G.Orelikas pelnė 27 taškus. Ar įsivaizduojate jį žaidžiantį ir trečiuoju numeriu? – žurnalistai paklausė V.Šeškaus.

– Mes labai dažnai apie tai pagalvojome. Bet kai nesužaidžia kiti ketvirti numeriai, kartais reikia jį pastumti po krepšiu. Pagalvojame, bet dar nedarome. Be to, žaidimas dabar neblogai klostosi. Susižaidėme, todėl nesinori labai kažko keisti. Jis labai gerai jaučiasi sunkiuojo krašto puolėjo pozicijoje. G.Orelikas įmeta savo metimus, daugiau laiko kamuolį. Koks bebūtum geras, tuos 27 taškus vis tiek dar reikia įmesti. Bet šiemet jis dar tikrai žais trečiuoju numeriu. 

– Anksti 5 pražangas gavo A.Kavaliauskas ir K.Natiažka. Tai – „Banvit“ klubo aukštaūgių nuopelnas?

– Varžovai pradėjo žaisti greitu penketu. Be to, buvo sunku gintis prieš Ch.Smithą, kuris nėra tipinis vidurio puolėjas. Visos pražangos buvo turkams įsiveržiant į baudos aikštelę, mūsiškiams užleidžiant poziciją ir einant į pagalbą. Mes labai akcentavome gynybą po krepšiu. Varžovai yra fiziškai stipresni, todėl stengėmės vieni kitiems padėti.

– Trečiojo kėlinio pabaigoje aikštėje buvo visi keturi legionieriai, nors minėjote, kad to nedarysite.

– Taip. Išleidau ir pagalvojau, kad juk sakiau, jog niekada neleisiu (Šypsosi.). Na bet vis tiek, vienas kitą vis geriau suprantame. Pažiūrėkite, kaip viską palengvino B.Barono pasirodymas. M.Gecevičius nepataikė, bet atsirado B.Baronas. Komanda iš karto pradėjo lengviau kvėpuoti. Labai malonu, kai atsiranda koks vienas naujas žmogelis.

– Kaip gavote tą techninę pražangą (V.Šeškus koja sustabdė į užribį riedėjusį kamuolį, nors teisėjai dar nebuvo sustabdę žaidimo)?

– (Šypsosi.) Jei atvirai, aš įsijaučiau. Tas kamuolys riedėjo ir man „užsiciklino“. Maniau, kad buvo vidurio linija. Na, bet kai dabar už techninę metama tik viena bauda, tai ne nusikaltimas (Šypsosi.).

– Koks techninių pražangų skaičius šį sezoną jus tenkintų?

– Septynios, aštuonios būtų normaliai (Šypsosi.).

– Čia tik reguliariajame sezone?

– Bet juk 40 rungtynių! Todėl čia labai mažai (Šypsosi.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Gruzija atmetė prezidentės veto. Kas toliau?