EUROLYGA 2023

Į Martyno Pociaus tvirtovę „Neptūnas“ jau mes naują kozirį

Klaipėdiečiai „Galatasaray“ komandai ruošia naują ginklą ir tikslesnius tolimus metimus.<br>A.Kubaičio nuotr.
Klaipėdiečiai „Galatasaray“ komandai ruošia naują ginklą ir tikslesnius tolimus metimus.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-05 13:32, atnaujinta 2018-01-22 06:28

Sustiprėję Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai ruošiasi antrajai Eurolygos viešnagei. Penktadienio vakarą (21 val. 45 min.) Stambule „Neptūną“ testuos Martyno Pociaus atstovaujamas „Galatasaray“ klubas. „Varžovas silpnų vietų neturi, bet kausimės“, – prieš mačą tikino „Neptūno“ puolėjas Valdas Vasylius.

Naujoką mes į kovų įkarštį

„Neptūno“ naujokas iš JAV Keithas Bensonas tik trečiadienio vakarę turės pilnavertę treniruotę su Lietuvos vicečempionais, bet jau penktadienį Turkijoje turėtų išbėgti į aikštę.

„Jam dar atliekamas medicininis patikrinimas, bet jei nebus trukdžių, tikimės jį išvysti aikštėje“, – sakė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

26 metų 211 cm ūgio krepšininkas pravers „Neptūnui“ stumdantis po krepšiu prieš galingus vidurio puolėjus ir praplės puolimo arsenalą.

„Jam dar reikia laiko, bet laukiame iš jo naudos. Juk jis legionierius. Šiaip legionieriaus neimtume, – pabrėžė K.Maksvytis. – Galbūt pirmosioms rungtynėms jam pritrūks laiko, bet kažkiek jį naudosime. Tikimės, kad K.Bensonas išspręs vidurio puolėjo problemą.“

Specialistas teigė, kad K.Bensonas praplės „Neptūno“ rotaciją. Esą jau tragiškose rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, kurias klaipėdiečiai pralaimėjo net 38 taškų skirtumu, jautėsi nuovargis.

Vis dėlto strategas atskleidė, kad starto penkete mačą vis tiek pradės „centras“ Simas Galdikas.

27 metų 203 cm ūgio lietuvis sėkmingai debiutavo Eurolygoje. Per mačą rinkdamas po 9 taškus ir atkovodamas 7,7 kamuolio, jis komandoje antras pagal naudingumą (14,3 naud. bal.).

„Dėl jo nebijokite, žais starto penkete“, – paklaustas, ar kiti klubai jau vilioja sėkmingai rungtyniaujantį S.Galdiką, juokėsi K.Maksvytis.

Pridės raumenų

Praėjusį sezoną Minsko „Cmoki“ klube žibėjęs K.Bensonas po „Neptūno“ krepšiu pridės dar daugiau raumenų.

„Neptūnas“ pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje yra dešimtas (vid. 37), bet nusileidžia bent trims komandoms iš D grupės – Pirėjo „Olympiakos“ (41,7, pirmoji vieta Eurolygoje), Belgrado „Crvena Zvezda“ (38,7, ketvirtoji vieta) bei „Galatasaray“ (38,3, penktoji vieta).

„Jis gerai blokuoja kamuolius, gerai žaidžia „du prieš du“, turi ilgas rankas. Tikimės išnaudoti šias jo gerąsias savybes“, – „Neptūno“ lūkesčius iš amerikiečio įvardijo K.Maksvytis.

Šypsodamasis ir bandydamas išsisukti nuo klausimo apie K.Bensono atlyginimą, treneris tik prisidengė spėdamas, kad tai nėra brangiausias „Neptūno“ krepšininkas.

Pats K.Bensonas tikino esąs jau dabar pasiruošęs padėti „Neptūnui“.

„Žaidžiau namie, treniravausi individualiai ir stengiausi būti pasiruošęs. Su mano forma viskas gerai, – tikino antradienį į Klaipėdą atskridęs K.Bensonas. – Galiu blokuoti metimus ir pridėti jėgos po krepšiu. To iš manęs treneriai ir prašė.“

Savo pasirinkimą žaisti „Neptūne“ legionierius motyvavo Eurolyga ir geru treneriu.

„Man tai gera galimybė laimėti ir žaisti Eurolygoje, – sakė K.Bensonas. – Bandysime laimėti kiekvienerias rungtynes. Stengsimės pasirodyti kuo geriau. Manau, viskas bus gerai.“

Prisibijo puertorikiečio

K.Maksvytis nesuka galvos, kaip stabdyti turkams padedantį tautietį M.Pocių. 28 metų 196 cm ūgio puolėjas dėl nugaros skausmų praleido praėjusio turo susitikimą Vitorijoje ir nespėjo pasveikti iki mačo su lietuviais.

Tačiau didžiausią grėsmę „Neptūno“ gynybai greičiausiai kels 35-erių įžaidėjas Carlosas Arroyo. Puertorikietis – individualiai puolime išsiskiriantis krepšininkas, šį sezoną renkantis vid. 11,3 taško ir atliekantis po 6 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, didžiausią grėsmę puolime kelia serbų aukštaūgis Zoranas Ercegas (vid. 17,7 taško).

„Tai labai atakuojanti komanda, – „Galatasaray“ apibūdino K.Maksvytis. – Vienas uždavinių – kaip stabdysime jų lyderį C.Arroyo. Jis kaip ir V.Spanoulis Pirėjuje yra komandos variklis. Be to, turkai gerai puola, bet ne taip gerai ginasi. Manau, kad bus gražios atakuojančios rungtynės.“

Kas nutiko snaiperiams?

„Neptūnas“ iki mačo Stambule bandys atgaivinti savo toliašaudę artileriją.

Nors ir patys klaipėdiečiai save tituluoja snaiperių komanda, Eurolygoje tikslą pasiekė vos 27 procentai tolimų metimų (20 rezultatas Eurolygoje).

„Mes patys sukame galvas, kodėl per keturias paskutines rungtynes iki pertraukos nepataikydavome nė vieno tritaškio. Gal reikės keisti apšilimą. Tai svarbus dalykas, nes esame metikų komanda“, – tikino K.Maksvytis.

Kaip „Neptūnas“ bando taisyti situaciją?

„Patys matėte, treniruotėje atliekame metimus, – šypsojosi K.Maksvytis. – Bet tai labiau psichologinis dalykas.“

„Atiduosime širdį ir žiūrėsime, kaip seksis“, – pridūrė V.Vasylius.

Kol kas kova iš širdies „Neptūnui“ jau atnešė vieną pergalę ir vos nepadėjo patiesti Eurolygos milžino „Olympiakos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.