EUROLYGA 2023

Vilniečių uraganas parbloškė lyderius

27 taškus vilniečiams pelnęs G.Orelikas (su kamuoliu) buvo nesulaikomas, pataikęs 4 iš 5 dvitaškių ir 5 iš 6 tritaškių.<br>M.Kulbio nuotr.
27 taškus vilniečiams pelnęs G.Orelikas (su kamuoliu) buvo nesulaikomas, pataikęs 4 iš 5 dvitaškių ir 5 iš 6 tritaškių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Nov 5, 2014, 6:51 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:12 AM

Europos taurės E grupėje neliko nepralaimėjusių ekipų. Gediminas Orelikas šaudė tritaškius ir atvedė Vilniaus „Lietuvos rytą“ į pergalę 92:80 prieš iki vakar be pralaimėjimų žengusį Bandirmos „Banvit“ klubą.

Emocingas kaip niekada G.Orelikas susikūrė ne vieną progą kelti aukštyn tris pirštus.

Tai jis darė po taiklių tritaškių, kurių vakar įskraidino penkis iš 6 bandymų. Jis iš viso surinko net 27 taškus.

„Šįkart buvome ypač užsidegę. Dar ir žiūrovai labai padėjo, – sakė G.Orelikas. – Kai žaidi Europos turnyrų rungtynes, visada būni kovingai nusiteikęs be didelių šnekų.“

Priežasčių šypsotis pagaliau turėjo ir „Lietuvos ryto“ legionieriai, trečiadienį svariai prisidėję, kad „Lietuvos rytas“ sustabdytų „Banvit“ klubą ir su juo įsitaisytų E grupės viršūnėje.

Europos taurės turnyre abi komandos yra pasiekusios po 3 pergales ir patyrusios po vieną pralaimėjimą.

Kitos dvejos E grupės rungtynės Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ (1 pergalė) – Belgrado „Partizan“ (0) ir Ploješčio „Asesoft“ (2) – Jeruzalės „Hapoel“ (1) bus žaidžiamos šiandien.

Pirmąjį ratą E grupėje „Lietuvos rytas“ baigs lapkričio 12 dieną Izraelyje rungtynėmis su „Hapoel“.

Lyderis. G.Orelikas vien per pirmąsias 7 minutes pelnė 10 taškų – tai garantavo vilniečiams sėkmingą rungtynių pradžią (21:14).

„G.Orelikas žaidžia ne kaip lengvasis puolėjas, o kaip sunkusis. Jis juda, meta, o mes nesugebėjome pasinaudoti ūgio pranašumu prieš jį, – sakė „Banvit“ treneris Zoranas Lukičius. – Leidome jam įsišaudyti. Jei jis būtų užsimerkęs, vis tiek būtų pataikęs.“

„Lietuvos ryto“ puolėjas turėjo gerų pagalbininkų – Adas Juškevičius pelnė 14 taškų, Billy Baronas – 13, Mindaugas Lukauskis – 11.

„G.Orelikas sužaidė labai geras rungtynes. Svarbiais momentais jo tritaškiai krito fantastiškai. Ir Billy labai gerai įsitraukė į rungtynes – mums iškart tapo lengviau“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus.

Blokas. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ sukaupė didžiausią – 17 taškų pranašumą (74:57), o Antanas Kavaliauskas ir Kyrylas Natiažka švęsdami šią persvarą pašokę susidaužė krūtinėmis.

Bet švęsti buvo anksti. Z.Lukičiaus treniruojamas Turkijos klubas su amerikiečiu Chucku Davisu priešakyje buvo sumažinęs skirtumą iki 5 taškų (79:74).

Tada vilniečiai kelis kartus sėkmingai sužaidė gindamiesi, o M.Lukauskio blokas „Banvit“ puolėjui Sammy Mejiai galutinai numarino svečių šturmą.

Ataka. Per antrojo kėlinio paskutines 4 sekundes vilniečiai pelnė 4 taškus. Gindamasis Mike’as Moseris perėmė kamuolį, buvo neleistinai sustabdytas, o jo varžovas nubaustas nesportine pražanga. Po dviejų M.Moserio taškų dar ir Travisas Leslie nuskriejo link krepšio, o po jo metimo sulig sirena „Lietuvos ryto“ persvara pirmą kartą tapo dviženklė (49:39).

Šį sezoną taip nutikdavo retai, bet po tokios atakos visi „Lietuvos ryto“ amerikiečiai pagaliau aikštėje šypsojosi.

Emocijos. S.Mejia užsidirbo techninę pražangą, kai „Banvit“ puolėjas iš Dominikos Respublikos paleido emocingą tiradą arbitro adresu. Taip pat buvo nubaustas ir G.Orelikas, piktai reagavęs, kai varžovas jam mostelėjo per lūpą.

Ketvirtajame kėlinyje technine pražanga buvo nubausti ir abiejų komandų treneriai. V.Šeškus už tai, kai koja sustabdė kamuolį aikštėje. „Aš įsijaučiau. Maniau, kad pažeista vidurio linijos taisyklė“, – paaiškino V.Šeškus.

Emocingajam „Lietuvos ryto“ ekipos treneriui tai buvo ne pirmoji ir tikriausiai ne paskutinė techninė pražanga šį sezoną.

„7–8 techninės pražangos per visą sezoną būtų normalu, – juokaudamas skaičiavo V.Šeškus. – Gal net mažai, jei žaisime per 40 rungtynių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.