EUROLYGA 2023

G. Krapiko galvos skausmas – „Žalgirio“ siaubas iš JAV

K.Langfordas prieš „Žalgirį“ yra sužaidęs karjeros mačą Eurolygoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Langfordas prieš „Žalgirį“ yra sužaidęs karjeros mačą Eurolygoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 6, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:41 AM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą stabdys amerikietį, kuris žaisdamas prieš Lietuvos čempionus jaučiasi geriausiai. Kazanės „Uniks“ gynėjas Keithas Langfordas prieš „Žalgirį“ yra gerinęs keturis Eurolygos karjeros rekordus – naudingumo (42 balai), rezultatyvumo (35 taškai), perimtų kamuolių (3) ir žaistų minučių (43).

Dar pernai atstovaudamas Milano „Emporio Armani“ 31-erių 193 cm ūgio K.Langfordas įsūdė 29, užpernai – 24 ir tik žaisdamas Tel Avivo „Maccabi“ į kauniečių krepšį įmetė palyginus mažai – 17 taškų.

K.Langfordo keliai su „Žalgiriu“ nesusikirto tik pirmajame jo sezone Eurolygoje 2008-2009 m.

Praėjęs sezonas. Jungtinės lygos grupėje užėmė 1-ąją vietą (17 ir 1), pusfinalyje pralaimėjo Maskvos CSKA 0:3. Rusijos taurės finale nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ 66:45 ir 93:76.

Europos taurės pirmojo etapo grupėje užėmė 1-ąją vietą (10 ir 0), antrojo etapo grupėje – 1-ąją vietą (5 ir 1), aštuntfinalyje nugalėjo Nimburko ČEZ, ketvirtfinalyje – Ankaros „TED Kolej“, pusfinalyje – Belgrado „Crvena Zvezda“, finale pralaimėjo „Valencia“ 67:80 ir 73:85.

Optimalus penketas. Curtisas Jerrellsas (JAV, 27, 185; Milano „Emporio Armani“), Keithas Langfordas (JAV, 31, 193; Milano „Emporio Armani“), Jamesas White‘as (JAV, 32, 201; Emilijos Redžo „Grissin Bon“), Kostas Kaimakoglou (Graikija, 31, 204), D‘Oras Fischeris (JAV, 33, 211; Bambergo „Brose“). Treneris Argyris Pedoulakis (Graikija; Atėnų „Panathinaikos“).

Komanda. Kazanės klubas sugriebė paskutinį bilietą į Eurolygą laimėjęs sezono pradžioje surengtą atrankos turnyrą. Jame „Uniks“ dalyvavo jau trečiąjį kartą, bet atrankos barjerus perlipo pirmąsyk.

Siekdami tikslo „Uniks“ vadovai gerokai patuštino piniginę ir išleido apvalią sumą naujiems žaidėjams. Daugiausiai reikėjo atseikėti buvusiems Milano „Emporio Armani“ vedliams įžaidėjui Curtisui Jerrellsui ir rezultatyviausiam praėjusio Eurolygos sezono krepšininkui Keithui Langfordui, bet į Tatarstaną buvo privilioti ne vien jie. „Uniks“ kvietimui neatsispyrė Eurolygos senbuvis D‘Oras Fischeris, žemesnio lygio varžybose spindėjęs, bet Eurolygoje ir NBA lygoje kol kas nieko gero neparodęs Jamesas White‘as, Viktoras Sanikidze.

Išvykusiųjų sąraše – irgi garsios pavardės: Chuckas Eidsonas, Vladimiras Veremejenka, Ianas Vougioukas, Luke‘as Harangody, naudingiausias praėjusio Europos taurės sezono žaidėjas Andrew Goudelockas.

Vasarą pasikeitė ir „Uniks“ treneris. Vietoj užduoties laimėti Europos taurę arba Jungtinės lygos varžybas neišsprendusio italo Andrea Trincherio buvo pakviestas šių metų pavasarį darbo Atėnų „Panathinaikos“ klube netekęs graikas Argyris Pedoulakis.

Ko tikėtis. Kai Kazanės komanda prieš tris sezonus debiutavo Eurolygoje, ji buvo sustabdyta tik ketvirtfinalyje. Subūrus tokią solidžią kompaniją kaip šįmetė kelti mažesnius tikslus būtų nesolidu, bet bandant juos įgyvendinti gali sutrukdyti trumpokas atsarginių suolas.

Jungtinė lyga. „Uniks“ yra viena iš dviejų nepralaimėjusių komandų. Tiesa, lyderė „Nižnij Novgorod“ žaidė jau penkerias rungtynes, o „Uniks“ – tik ketverias. Be to, Kazanės krepšininkai kol kas įveikė tik gana silpnus varžovus: namie Saratovo „Avtodor“ 81:78, Loimos „Bisons“ 85:80 ir Sankt Peterburgo „Zenit“ 73:66 ir praėjusį sekmadienį svečiuose Nimburko ČEZ 81:62.

Rezultatyviausiai pirmoje sezono dalyje žaidė vidutiniškai 16 taškų pelnantis K.Langfordas.

Eurolyga. Kazanės ekipa pralaimėjo pirmąsias dvejas rungtynes svečiuose Stambulo „Anadolu Efes“ 76:82 ir namie Madrido „Real“ 75:76, bet praėjusiame ture namie įveikė Sasario „Banco di Sardegna“ 85:62.

Net septyni rezultatyviausi „Uniks“ žaidėjai yra užsieniečiai, o naudingiausiai žaidė K.Langfordas (17,3 tšk.), J.White‘as (12,3 tšk., 7 atk.kam.), D.Fischeris (10 tšk.) ir C.Jerrellsas (9,3 tšk., 3,7 rez.perd.).

Rusų krepšininkai per trejas rungtynes pelnė tik 16 iš 236 komandos taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.