EUROLYGA 2023

Gintaras Krapikas: „Halė užstaugdavo kaip turi būti“

G.Krapiko auklėtiniai sugrįžo į Kauno sporto halę.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapiko auklėtiniai sugrįžo į Kauno sporto halę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 10:19 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:13 AM

Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas su nerimu laukė Eurolygos rungtynių Kauno sporto halėje. Ne dėl to, kad žalgiriečiai joje nesitreniravo jau trejus metus ir ne dėl pavojingo varžovo Kazanės „Uniks“, kuriuos 77:71 nukenksmino net 27 legionieriaus Jameso Andersono taškai.

„Halėje man liko daug ir gražių, ir skausmingų prisiminimų, daugybė sentimentų“, – pridūrė G.Krapikas, kalbėjęs apie magišką 75 metus menančios Halės atmosferą, kuri varžovams turėjo priminti pragarą.

„Man ji padėjo. Daug metų praleidau tokioje atmosferoje. Galbūt iš mano vyrų ne visi tai žino. Kai kas jų dar būdami maži stebėjo „Žalgirio“ rungtynes. Bet man tai reiškia labai daug. Žinau, kad tokia atmosfera žlugdo priešininkus. Halė užstaugdavo kaip turi būti. Tai negali nepadėti šeimininkų komandai. Šiandien tai tikrai buvo šeštas mūsų žaidėjas“, – pažymėjo žalgiriečių strategas.

G.Krapikas neliko patenkintas auklėtinių gynyba prieš K.Langfordą, kuris pelnė 24 taškus. Tačiau būtent gynyba, specialisto nuomone, rungtynėse su „Uniks“ buvo raktas į pergalę.

Ir, be abejo, fantastiškas 27 taškus pelniusio, 11 kamuolių po krepšiu sugriebusio ir 38 naudingumo balus surinkusio Jameso Andersono žaidimas.

„Į priekį puolime mus vedė stebuklingai žaidęs Jamesas“, – amerikietį pagyrė G.Krapikas.

Paklaustas, ar Halė nepadarė meškos paslaugos, nes patys krepšininkai prisipažino kartais nė neišgirdę trenerio nurodymų, G.Krapikas rimtu veidu juokavo.

„Jie ir tuščioje salėje kartais nieko negirdi. Jei kaskart tai būtų tik ta problema, aš ją imu“, – ūsus kraipė „Žalgirio“ vairininkas.

„Žalgiris“ yra komanda, kuri žaidžia labai energingai, – po mačo sakė „Uniks“ strategas Argyris Pedoulakis. – Žalgiriečiai daug taškų renka iš po krepšio. Bandėme tai sustabdyti, bet „Žalgiris“ metė geru procentu ir pataikė daug sudėtingų metimų. Be to, prastai išnaudojome baudų metimus.“

Tai buvo trečioji žalgiriečių pergalė per ketverias Eurolygos rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.