EUROLYGA 2023

Penki labiausiai sezono pradžioje nustebinę LKL žaidėjai

Žalgirietis L.Lekavičius - viena iš penkių didžiausių LKL staigmenų.<br>P.Mantauto nuotr.
Žalgirietis L.Lekavičius - viena iš penkių didžiausių LKL staigmenų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:21 AM

Antradienį pristačiusi krepšinio analitiko Erildo Budraičio nuomonę (penki labiausiai buksuojantys LKL žaidėjai), ketvirtadienį lkl.lt kviečia susipažinti su penketuku, kuris LKL sezono pradžioje viršija lūkesčius.

Kol kas lygoje yra kur kas daugiau stebinančių nei nuviliančių žaidėjų – vieni iš vidutiniokų tapo kandidatais laimėti naudingiausio žaidėjo prizą, kiti – iš pilkų pagalbininkų virto žaidėjais, nulemiančiais pergales.

LKL stebinančių penketas:

Julius Jucikas – „Šiauliai“

Vid. 15,4 tšk., 5,6 atk. kam. ir 1,6 blok. per 25 min.

Kaip jau nekartą buvo pastebėta, dar prieš tris sezonus Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavęs Julius Jucikas šiemet padarė įspūdingą šuolį. Jei LKL lygoje būtų renkamas labiausiai patobulėjęs žaidėjas, J.Jucikas kol kas pirmautų be didesnės konkurencijos. Lyginant su 2013-2014 metų sezonu, 25-erių metų aukštaūgis stipriai kilstelėjo pagrindinius statistinius rodiklius – pelnomų taškų nuo 8,5 iki 15,4, atkovotų kamuolių nuo 2,9 iki 5,6 ir blokų nuo 0,6 iki 1,6. Nors „Šiaulių“ varžovams J.Jucikas nebėra staigmena, vidurio puolėjas kol kas visose devyneriose šio sezono LKL rungtynėse rinko dviženklį taškų skaičių, tad bus įdomu sekti, kaip ilgai ši serija tęsis.

Lukas Lekavičius – „Žalgiris“

Vid. 11 tšk. (44 proc. tritašk., 92 proc. baudų), 1,9 atk. kam. ir 2,8 rez. perd. per 21 min.

20-metis Lukas Lekavičius greičiausiai buvo populiariausias spalio mėnesio žaidėjas Lietuvoje, savo naudingu žaidimu pritraukęs tiek žiniasklaidos, tiek gerbėjų dėmesį. L.Lekavičius jau įrodė, kad gali sužibėti LKL, dabar atėjo metas įsitikinti, kaip ilgai jaunasis įžaidėjas demonstruos įspūdingus rezultatus bei kaip prisitaikys prie pakitusio varžovų dėmesio. Prabėgus trims savaitėms po LKL naudingiausių žaidėjų reitingo sudarymo, L.Lekavičius vis dar demonstruoja „50-40-90“ klubo vertus taiklumo rodiklius (53 proc. dvitašk., 44 proc. tritašk., 92 proc. baudų). Jei tokį lygį L.Lekavičius išlaikys iki sezono pabaigos, gynėjas aplenks Arvydą Macijauską ir taps jauniausiu „50-40-90“ klubo nariu LKL istorijoje.

Ovidijus Varanauskas – „Prienai“

Vid. 13,6 tšk., 3,3, atk. kam., 4 rez. perd. ir 3,8 kl. per 29 min.

Prieš porą sezonų NKL žaidęs ir praėjusį sezoną patirties aukščiausioje Lenkijos lygoje įgavęs Ovidijus Varanauskas kol kas sėkmingai tvarkosi su savo užduotimis „Prienų“ klube. Nors už sėkmingą „Prienų“ sezono startą didžiausi laurai tenka Arnui Labuckui, be solidaus O.Varanausko, kuris yra antras svarbiausias žaidėjas ekipoje, žaidimo abejose aikštelės pusėse Prienų klubas vargiai lenktų keturias LKL komandas ir varžytųsi dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Dar prieš porą sezonų atletiškumu išsiskiriantis O.Varanauskas NKL rinko 15,6 taško, atkovojo 2,9 kamuolio ir atliko 4,8 rezultatyvaus perdavimo. Po dviejų sezonų O.Varanauskas, kuriam dar tik 23-eji metai, panašius rezultatus jau rodo aukščiausioje lygoje – vidutiniškai 13,6 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvūs perdavimai per rungtynes.

Rashaunas Broadusas – „Juventus“

Vid. 14 tšk. (48 proc. tritašk.), 2,9 atk. kam., 3,8 rez. perd. ir 2,8 kl. per 31 min.

30-ies metų Rashaunas Broadusas Utenos „Juventus“ klube išgyvena tikrą atgimimą. Nuo pat savo debiutinio 2009-2010 metų sezono Marijampolės „Sūduvoje“, R.Broadusas niekada nebuvo toks svarbus savo komandai, koks yra šiemet. Taip pat priešingai nei „Sūduva“, „Juventus“ šiemet yra laiminti komanda ir kol kas pagrindinė kandidatė kovoti dėl ketvirtosios vietos LKL reguliariajame sezone. LKL naudingiausiųjų reitinge minėjau, kad R.Broadusui reikia gerinti taiklumą iš toli (spalio viduryje jis buvo 25 proc.), kuris buvo problema ir rungtyniaujant Klaipėdoje. Jau artimiausiose rungtynėse R.Broadusas pataikė šešis tritaškius iš aštuonių bandymų, o iš viso iš pastarųjų 11 bandymų pataikyti iš toli tikslą pasiekė net aštuoni. R.Broadusas taip pat vis dar pirmauja pagal HOB rodiklį (kuris parodo, kiek procentų sėkmingų komandos atakų baigiasi žaidėjo prisilietimu, t.y. taškais arba rezultatyviais perdavimais). Pagal šį rodiklį R.Broadusas LKL neturi lygių – daugiau nei trečdalis, 35 proc. „Juventus“ atakų yra užbaigiamos gynėjo taškais arba rezultatyviu perdavimu ekipos draugui.

Vaidas Čepukaitis – „Juventus“

Vid. 8,4 tšk. (63 proc. dvitašk.), 6,1 atk. kam. ir 2,4 blok. per 21 min.

R.Broadusas nėra vienintelis „Juventus“ žaidėjas, šį sezoną demonstruojantis stebėtinai produktyvų žaidimą. Į penketuką žaidėjų, kurie LKL sezono pradžioje viršija lūkesčius, taip pat pateko vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis, kuris šiemet yra vienas svarbiausių „Juventus“ ramsčių gynyboje. Būtent gynyba padėjo „Juventus“ sėkmingai startuoti BBL ir būti lyderių ketverte – Utenos varžovai vidutiniškai iš žaidimo pataiko 44 proc. metimų, o tai trečias geriausias rezultatas lygoje, aplenkiantis „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“. V.Čepukaitis šiuo metu yra ketvirtas lygoje pagal daromą įtaką gynyboje – su juo aikštelėje „Juventus“ per 100 atakų praleidžia 93 taškus ir pagal šį rodiklį vidurio puolėjas nusileidžia tik Artūrui Gudaičiui (85,3), Artūrui Jomantui (91,4) ir Robertui Javtokui (92,5). V.Čepukaitis taip pat dažnai varžovus baudžia blokais ir yra nepralenkiamas pagal blokuotų metimų procentą. Jei V.Čepukaičio forma nekris žemyn, aukštaūgis gali tapti tik trečiu BEKO-LKL žaidėju nuo 2006-2007 metų sezono, pasiekusiu 2,4 bloko vidurkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.