EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus saugosis Eurolygos čempionų skriaudiko

V.Šeškus pabrėžė, kad „Hapoel“ pergalė prieš „Maccabi“ 30 taškų skirtumu įrodo, kad tai – stipri komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus pabrėžė, kad „Hapoel“ pergalė prieš „Maccabi“ 30 taškų skirtumu įrodo, kad tai – stipri komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Nov 10, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:47 PM

„Treneri, greičiau!“ – juokais įpykęs ant su žurnalistais bendravusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio Virginijaus Šeškaus riktelėjo Gediminas Orelikas. Paprastai emocingasis V.Šeškus šaukia ant savo auklėtinių, tačiau septynias minutes į žurnalistų klausimus atsakinėjęs strategas vakarinėje pirmadienio treniruotėje šypsojosi. Bet paklaustas apie būsimą varžovą Europos taurėje V.Šeškus surimtėja.

Trečiadienio vakarą (20 val. 30 min.) „Lietuvos ryto“ krepšininkai Izraelyje bandys pratęsti Jeruzalės „Hapoel“ nesėkmių ruožą. Bet tik vieną pergalę per keturis mačus pasiekusi žydų komanda visiškai nenuspėjama.

Izraelio čempionate „Hapoel“ laimėjo visus šešis susitikimus ir dar vos prieš savaitę net 30 taškų skirtumu pažemino Eurolygos čempionę Tel Avivo „Maccabi“ 93:63.

„Ta pergalė įrodė, kad „Hapoel“ yra komanda, kuri gali žaisti ir su kuria reikia rungtyniauti susikaupus nuo pirmųjų minučių“, – prieš rungtynes sakė V.Šeškus.

– Treneri, kodėl „Hapoel“ taip buksuoja Europos taurės turnyre? – žurnalistai paklausė V.Šeškaus.

– Kiek teko žiūrėti, jie rungtynių pabaigoje pralaimėjo labai nedideliais skirtumais. Galbūt jiems trūksta sėkmės. Tačiau tai stipri komanda. Ir žaidėjai individualiai stiprūs. Su tais juodaodžiais labai sunku žaisti. Jei jie pajaučia žaidimą, labai viską apsunkina.

– Kokios „Hapoel“ silpnosios vietos, kurias būtų galima išnaudoti?

– Manau, kad šlubuoja „Hapoel“ gynyba. Nors jie dengiasi reaktyviai, protingu žaidimu galime susikurti progas mesti laisviems. Aišku, gali nepataikyti ir turėti problemų, todėl bus svarbu taikliai mesti. Mūsų varžovai fiziškai stipresni žaisdami vienas prieš vieną. Reikės tai kompensuoti kitais dalykais. Prireiks ir tokio užsidegimo, kaip praėjusiame susitikime su Bandirmos „Banvit“.

– Kalbant apie tikslius metimus, ar nepasigendate didesnio M.Gecevičiaus indėlio puolime? – Matote, M.Gecevičius yra daugiausia dėmesio gynyboje sulaukiantis žaidėjas. Manau, kad kiekvienam krepšininkui sezono metu būna pakilimų ir nuosmukių. Esu įsitikinęs, kad G.Orelikui irgi bus duobelė. Jis dabar rungtyniauja tikrai labai gerai. Bet ir M.Gecevičius turėtų eiti tik į priekį. Jis pradžioje žaidė labai gerai. Galbūt LKL jam davėme žaisti pernelyg daug. Gal jaučiasi nuovargis. Bet nėra viskas blogai. Svarbu, kad tą spragą užpildo kiti žaidėjai. Martynas parodys, ką gali. Mes to ir laukiame. Jam pasijungus, žaisti būtų kur kas lengviau.

– „Hapoel“ neturi išreikštos priekinės linijos. Gal tai bus „Lietuvos ryto“ privalumas?

– Manau, kad ne, nes jų lengvasis puolėjas yra dvimetrinis (Donta Smithas). Jis stambus, vienas rezultatyviausių ir žaidžia apačioje. Turime sugalvoti kažką naujo, kaip gintis vienas prieš vieną. Kita vertus, pagauname žaidimą ir kuo toliau, tuo geriau suprantame vienas kitą.

– Kiek įtakos turės M.Moserio trauma (dėl lūžusio piršto amerikietis nežais apie dvi savaites. – Red.)?

– Jo jau nebuvo ir rungtynėse su „Banvit“. Tik buvome sutarę, kad rizikuodamas jis duos pailsėti G.Orelikui kelias minutes. Nežinau, gal bandysime perstumti A.Valeiką į ketvirtąją poziciją. Mūsų laukia dvi sunkios savaitės. Šią savaitę – du mačai, kitą – trys. Svarbu, kad išsidalintume minutes.

– O kiti žaidėjai sveiki?

– Išskyrus Mike‘ą, visi sveiki. A.Kavaliauskas irgi sportuoja. Viskas gerai.

– Gal daugiau pasireikšti gaus sėkmingai pastaruoju metu rungtyniaujantis K.Natiažka?

– Visi tikimės, kad jis žais daugiau ir bus naudingesnis. Jei jis padeda komandai, mums tik lengviau. Ir A.Kavaliauskas gauna pailsėti. Viskas juda. Turite suprasti, kad tai yra nauja komanda su aštuoniais naujais žaidėjais. Tikrai sunku. Bet po truputį judame į priekį. Ir žaidėjai, ir treneriai.

– Pirmąjį ratą būtų šaunu baigti pirmoje grupės vietoje?

– Būtų labai gerai. Norėtųsi parsivežti pergalę ne tik iš Jeruzalės, bet ir Belgrado. Tačiau būtų neblogai laimėti ir bent vieną mačą. Juk antrajame rate turėsime tris rungtynes namuose. 

* * *

Pažeminimas. Prieš savaitę „Hapoel“ Izraelio pirmenybėse net 93:63 išniekino principinį varžovą Tel Avivo „Maccabi“. Izraelio čempionate per šešis mačus Jeruzalės ekipa nepatyrė nė vieno pralaimėjimo

Kontrastas. Europos taurės turnyre „Hapoel“ toli gražu neblizga. Eurolygos atrankos dalyviai savo kraityje turi tik 1 pergalę ir 3 pralaimėjimus.

„Hapoel“ pajėgė parklupdyti tik Belgrado „Partizan“ namuose (82:79), tačiau savo sirgalių akivaizdoje nusileido Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ (78:79), išvykose – Bandirmos „Banvit“ (76:80) ir Ploješčio „Asesoft“ (74:83).

Lyderiai. Labiausiai išsiskirianti „Hapoel“ figūra – 30 metų 200 cm ūgio puolėjas Donta Smithas. Europos taurės turnyre jis pelno vidutiniškai 14,8 taško, atkovoja po 8 kamuolius ir atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Izraelio čempionate jis renka 11,8 taško, sugriebia po 5 atšokusius kamuolius ir atlieka 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Europos taurėje kitas puolėjas Josephas Jonesas pelno 14,5 taško, gynėjai Yotamas Halperinas – 11,7, Bracey Wrightas – 11,3 taško, Derwinas Kitchenas – 10,3 taško, puolėjas Lioras Eliyahu – 8 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.