EUROLYGA 2023

Italų spauda: meškinas L. Kleiza jau snaudžia žiemos miegu

Italai pasigenda Milano klubo lyderio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Italai pasigenda Milano klubo lyderio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:02 PM

„Vaiduoklis“, „meškinas“, „tragiškai besiginantis“ – jei Linas Kleiza skaitytų itališkai, tokius apibūdinimus apie save pastarąją savaitę rastų Italijos žiniasklaidoje.

Trečiąjį pralaimėjimą iš eilės patyrusiam Milano „Emporio Armani“ klubui žurnalistai konstatavo krizę ir panašu, kad viena jos priežasčių – blankus 29-erių lietuvio žaidimas.

Gerokai smukusią 203 cm ūgio puolėjo formą geriausiai iliustravo pralaimėjimas pirmadienio vakarą Emilijos Redže. L.Kleiza paskutinę sekundę nusisukęs nuo krepšio paleido desperatišką tolimą metimą, kuris nepasiekė tikslo, o „Emporio Armani“ 76:77 nusileido Rimanto Kaukėno ir brolių Lavrinovičių „Grissin Bon“ ekipai.

Per 19 minučių L.Kleiza pelnė 4 taškus, bet pataikė tik 1 tritaškį iš 5, prametė du dvitaškius ir realizavo vieną baudą. L.Kleiza taip pat prasižengė 4 ir suklydo 2 kartus bei surinko -6 naudingumo balus.

„Lietuvos meškinas jau snaudžia žiemos miegu“, – rašė „Emporio Armani“ žaidimą akylai stebintis tinklaraštininkas.

„Jokios gynybos“, – atsainų L.Kleizos žaidimą savo aikštės pusėje apibūdino ir profesionalūs italų žurnalistai.

Jos jie pasigedo jau praėjusiose Eurolygos rungtynėse Atėnuose, kur „Panathinaikos“ Milano ekipą sudaužė net 90:63.

„Kleiza skundėsi teisėjais. Nesutelkdamas dėmesio kitiems dalykams, lietuvis svaidė kvailus metimus ir galiausiai pranyko“, – L.Kleizos žaidimą Graikijoje apibūdino „La Gazzetta dello Sport“.

„Jo gynyba – tragiška. Kleiza buvo vienas iš trijų blogiausių rungtynių žaidėjų“, – krepšininką skalpavo „La Gazzetta dello Sport“.

OAKA areną L.Kleiza paliko su 4 taškais, keturiais pramestais tritaškiais ir „nuliniu“ naudingumu.

„Kleiza yra labiausiai patyręs „Emporio Armani“ žaidėjas, bet kai komandai sunku, jam trūksta jėgos ją gelbėti“, – pažymėjo italų dienraštis.

Dar prieš rungtynes su „Panathinaikos“ Milano komanda Italijos čempionate svečiuose nelauktai nusileido Avelino „Sidigas“ klubui 69:73.

Per 19 minučių L.Kleiza nesurinko nė taško, prametė visus tris tritaškius ir surinko -4 naudingumo balus.

 „Vaiduoklis“, – po rungtynių rašė „La Gazzetta dello Sport“. 

Šias trejas rungtynes italai dešimtbalėje sistemoje įvertino atitinkamai 4,5 ir du kartus 4 balais.

„Mano svajonė – laimėti Eurolygą ir grįžti į viršūnę po nesėkmingo praėjusio sezono“, – tik atvykęs į Milaną spalį sakė L.Kleiza.

Tačiau skaičiai kol kas tikrai neišsvajoti. Eurolygoje L.Kleiza žaidžia po 24 minutes ir renka 7,8 taško (71,4 proc. dvit., bet 20 proc. trit. ir 55,6 proc. baud.), atkovoja po 3 kamuolius ir yra įvertinamas 6,3 naudingumo balo.

Italijoje L.Kleizos statistika taip pat neįspūdinga – vidutiniškai 9,6 taško (50 proc. dvit., 42 proc. trit., 91 proc. baud.), 3,8 atkovoto kamuolio ir 7,6 naudingumo balo per 21 minutę.

Eurolygos C grupėje „Emporio Armani“ užima paskutinę šeštąją vietą (1/3), o Italijos pirmenybėse čempionai rikiuojasi tik septinti (3/2).

Pernai Stambulo „Fenerbahce“ klube rinkdamas 10,1 taško L.Kleiza nuvylė Željko Obradovičių. Turkai nutarė anksčiau laiko nutraukti kontraktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.