EUROLYGA 2023

Mažeikiuose – G. Maceina, Panevėžyje – Eurolygoje žaidęs kroatas

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:10 PM

Į Panevėžio „Lietkabelio“ klubo peržiūrą atvyksta patyręs vidurio puolėjas, 36 metų 207 cm ūgio Jurica Žuža.

Kroatas per savo karjerą net keturis sezonus yra žaidęs Eurolygoje ir sykį jėgas išbandė Europos taurėje. „Centras“ yra vilkėjęs tokių žinomų komandų kaip Atėnų „Panathinaikos“, Zadaro „Zadar“ ar Zagrebo „Cibona“ marškinėlius.

Per savo karjerą „Lietkabelio“ naujokas taip pat spėjo parungtyniauti įvairiose Kroatijos, Graikijos, Ukrainos ir Turkijos komandose, o praėjusį sezoną gynė Dohos „Al Rayyan“ garbę.

Kataro pirmenybėse J.Žuža vidutiniškai žaisdavo po 25 minutes, įmesdavo 13,3 taško (54 proc. dvitaškių), atkovodavo 6,9 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 14 naudingumo balų.

Sėkmingiausią sezoną Eurolygoje J.Žuža sužaidė 2004–2005 metais, kai „Cibona“ gretose vidutiniškai rungtyniaudavo po 13 minučių, pelnydavo 5,3 taško ir sugriebdavo 3,5 kamuolio.

Pergalių šiame LKL sezone dar neiškovoję „Mažeikiai” (0-11) sulaukė pastiprinimo. Prie komandos oficialiai prisijungė 30 metų 188 cm ūgio gynėjas Gediminas Maceina.

Žaidėjas jau treniravosi su komanda, tačiau Kėdainių „Nevėžis” nesutiko krepšininkui išduoti paleidžiamojo rašto ir oficialus krepšininko debiutas užtruko. Vis dėlto visi dokumentai sutvarkyti ir G.Maceina tapo pilnateisiu ekipos nariu.

Gynėjas šiame sezone LKL pirmenybėse sužaidė vos vienerias rungtynes, per kurias pelnė 14 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Praėjusį sezoną G.Maceina rungtyniavo Ukrainoje.

Žaidėjas „Mažeikiuose” vilkės 18 numeriu pažymėtais marškinėliais ir komandoje turėtų debiutuoti lapkričio 16 dieną, namuose rungtynėse prieš Utenos „Juventus”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.