EUROLYGA 2023

D. Gailius: „Kai esame taip užsidegę, kiekvienam sunku su mumis“

D.Gailius pelnė 22 taškus.<br>A.Kubaičio nuotr.
D.Gailius pelnė 22 taškus.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 13, 2014, 9:28 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:07 PM

Ketvirtadienį Klaipėdos „Neptūnas“ iškovojo antrąją pergalę Eurolygos turnyre. Klaipėdiečiai 94:87 palaužė svečius iš Ispanijos „Valencia“ komandą.

Paskutiniajame kėlinyje klaipėdiečiai atlaikė ispanų spaudimą, be to, papuošė žaidimą dviem įspūdingais dėjimais ir iškovojo pergalę.

„Kai žaidžiame su tokiu užsidegimu, kiekvienam varžovui yra sunku prieš mus žaisti. Buvome įkritę į duobelę – su „Žalgiriu“, Turkijoje, norėjome reabilituotis. Atidavėm visas jėgas ir laimė buvo mūsų pusėje“, - džiaugėsi 19 taškų nugalėtojams pelnęs Deividas Gailius.

Komandos kapitonas Martynas Mažeika sakė, kad po paskutinių nesėkmių klubo valdyba davė „spyrį į užpakalį“.

„Grasinimų nebuvo. Tiesiog reikėjo susikaupti. Buvome praradę savo žaidimą. Šiandien smagu, kad atėjo tas laikas, kai pradėjom gerai žaisti“, - sakė 5 taškus pelnęs M.Mažeika.

„Džiaugiuosi, kad po tokio nelabai sėkmingo etapo komanda sugebėjo susikoncentruoti. Pagerinom savo šansus, galvojant apie kitą etapą“, - po rungtynių kalbėjo komandos treneris Kazys Maskvytis.

Pagrindinė komandos pergalės priežastis, anot trenerio, – geras pasiruošimas. Taip pat padėjo namų sienos ir sėkmė.

Paklaustas apie vidurio puolėją Keithą Bensoną, kurio ketvirtame kėlinyje neišleido, K.Maskvytis aiškino: „Pastebėjote turbūt, nelabai sėkmingai įėjo į aikštelę, norėjosi leisti išbandytus žaidėjus.“

Prieš rungtynes K.Maskvytis kalbėjosi su kiekvienu komandos nariu. „Tai pasiteisino. Šiandien buvome komanda“, - sakė treneris.

„Mūsų gynyba buvo labai prasta. Kai antrame ketvirtyje praleidi 29 taškus, laimėti neįmanoma. „Neptūnas“ žaidė labai kietą žaidimą“, - po rungtynių kalbėjo „Valencia“ klubo treneris Velimiras Perasovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.