EUROLYGA 2023

Tviskančioje Jeruzalės arenoje šeimininkavo vilniečiai

Vilniečiai vakar naujoje Jeruzalės arenoje sustabdė „Hapoel“ krepšininkų atakas, o patys taikliai atakavo iš toli.<br>D.Kedmi nuotr.
Vilniečiai vakar naujoje Jeruzalės arenoje sustabdė „Hapoel“ krepšininkų atakas, o patys taikliai atakavo iš toli.<br>D.Kedmi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis („Lietuvos rytas“)

Nov 13, 2014, 6:25 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:34 PM

Pergalės kranto link užtikrintai plaukusį „Lietuvos rytą“ supurtė „Hapoel“ krepšininkų sukeltos bangos mačo pabaigoje. Tačiau vilniečiai nepaskendo ir Europos taurės E grupės mačą Jeruzalėje laimėjo 81:70.

Komandinis žaidimas prieš individualiai stiprius, tačiau pirmiausia kiekvienas apie save galvojančius varžovus. Toks buvo „Lietuvos ryto“ sėkmės receptas Izraelyje.

Trys su puse kėlinio Jeruzalėje be jokių klausimų priklausė vilniečiams.

Likus 5 min. jie pirmavo 72:53, ir ši milžiniška persvara padėjo atsilaikyti pabaigoje, kai „Hapoel“ surengė žūtbūtinį šturmą, o svečiai kentė taškų badą.

Situacija. Kitose E grupės rungtynėse vakar pergales iškovojo šeimininkai.

Belgrado „Partizan“ namuose 76:69 nugalėjo Ploješčio „Asesoft“, o Bandirmos „Banvit“ savo aikštėje 90:75 susitvarkė su Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ ekipa.

Po pirmojo rato „Lietuvos rytas“ ir „Banvit“ turi po 4 pergales, „Asesoft“ – 3, „Krasnyj oktiabr“ – 2, „Hapoel“ su „Partizan“ – po 1.

Iki pertraukos. Pirmasis kėlinys buvo žvalgybinis, bet, kitaip nei turėtų, šeimininkai į žvalgybą ėjo gerokai atsargiau nei svečiai.

Vilniečiai startavo su didesne energija, ypač gindamiesi. Per 10 min. leidęs įmesti vos 14 taškų, „Lietuvos rytas“ po Mindaugo Lukauskio tritaškio 11-ąją min. susikrovė dviženklę persvarą – 24:14.

Tritaškiai pulsavo svečių krauju ir toliau. Darsyk M.Lukauskis, du kartus iš eilės Adas Juškevičius – ir jau 33:22 15-ąją min.

Kai „Hapoel“ ėmė artėti, Billy Baronas padarė, ką moka geriausiai, – po dviejų iš eilės jo tritaškių ekipas 19-ąją min. vėl skyrė 11 taškų (41:30). Antano Kavaliausko dvitaškis antrojo kėlinio pabaigoje dar pridėjo optimizmo – 43:30.

Po pertraukos. Nors žaisti buvo likę 12 minučių, „Lietuvos rytas“ galėjo užuosti pergalės kvapą, kai B.Barono ir du A.Juškevičiaus tritaškiai vilniečius nutolino 59:42.

Viskas, ką reikėjo padaryti, – neleisti „Hapoel“ užčiuopti šiaudo laikant saugų taškų atstumą. „Lietuvos rytas“ patikimai gesino pavienius Jeruzalės krepšininkų bandymus ką nors pakeisti, kol, atrodo, per anksti patikėjo galutine pergale.

Po vaikiškų klaidų 0:10 pralaimėta atkarpa įpūtė, atrodė, beviltiškai užgesusį „Hapoel“ laužą. Likus 3 min. – 63:72, o likus pusantros min. – 68:74.

Tačiau vilniečiai atsilaikė, pabaigoje sumetę gyvybiškai svarbius baudų metimus.

Tritaškiai. 8 taiklūs metimai iš 17 (47 proc.) prieš vienintelį mestą ir nepataikytą – tokia buvo „Lietuvos ryto“ persvara tritaškių fronte iki pertraukos.

Antroje dvikovos pusėje vilniečiai pataikė 5 iš 12 tritaškių, o bendras taiklumas buvo 44 proc. (13/29). „Hapoel“ savo rezultatą – 0 iš 6 – žinoma, norės kuo greičiau pamiršti.

Pažįstami. A.Kavaliauskas vakar glėbesčiavosi, o paskui stumdėsi su Josephu Jonesu.

„Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas ir „Hapoel“ legionierius iš JAV studijuodami atstovavo Teksaso „A & M“ universiteto komandai NCAA čempionate.

„Tada jis žaidė kaip „centras“, o aš – „sunkusis kraštas“, – sakė 208 cm ūgio lietuvis apie dviem centimetrais žemesnį amerikietį, kuris vakar aikštėje buvo tiesioginis jo konkurentas grumiantis baudos aikštelėje.

Trečiajame kėlinyje J.Jonesas netgi gavo nesportinę pražangą, kai visu svoriu parbloškė ant grindų iš po krepšio atakavusį buvusį bendramokslį.

Arena. Strateginį tikslą – iš sosto išversti Tel Avivo „Maccabi“ ir tapti Eurolygos klubu – išsikėlęs „Hapoel“ didelį žingsnį šia kryptimi žengė persikėlęs žaisti į naują areną.

Penkerius metus statytoje ir šį rugsėjį atidarytoje Jeruzalės „Payis Arena“ krepšinį gali stebėti 11 600 žiūrovų.

Šeimininkai giriasi, kad rūmuose kabo moderniausias pasaulyje informacinis kubas. Kiekvieno iš keturių jo ekranų plotis – 10 metrų, aukštis – 5 metrai.

Komandų drabužinės įrengtos pagal aukščiausius NBA standartus. Kiekviena – tarsi didžiulis butas, kuriame yra atskiros patalpos žaidėjams, treneriams, medicinos personalui, erdvūs dušai ir net virtuvė.

Skelbiama, kad arenos statybos kaina siekė 290 mln. litų.

Tiesa, kol kas „Hapoel“ sirgaliai erdvių tribūnų neužpildo – vakarykštė dvikova pritraukė 5000 žmonių, tarp jų buvo ir sauja trispalvėmis apsigobusių lietuvių.

Tęsinys. E grupės antrąjį ratą „Lietuvos ryto“ krepšininkai pradės kitą antradienį, lapkričio 18-ąją, Belgrade su „Partizan“.

Europos taurė. 5-asis turas

E grupė. Belgrado „Partizan“ – Ploješčio „Asesoft“ 76:69, Bandirmos „Banvit“ – Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ 90:75.

Rikiuotė: 1. „Lietuvos rytas“ – 4 perg. ir 1 pral., 2. „Banvit“ – 4 ir 1, 3, „Asesoft“ – 3 ir 2, 4. „Krasnyj oktiabr“– 2 ir 3, 5. „Hapoel“ – 1 ir 4, 6. „Partizan“ – 1 ir 4.

A grupė. „Paris-Levallois“ – „Strasbourg“ 76:61, Bambergo „Brose“ – Saragosos CAI 90:74.

B grupė. Liono ASVEL – „Gran Canaria“ 75:92.

D grupė. Rygos VEF – Liublianos „Olimpija“ 74:83, Solnoko „Olaj“ – Stambulo „Besiktas“ 70:73, Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Chimki“ 89:86.

F grupė. Salonikų PAOK – Podgoricos „Budučnost“ 80:60, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Izmyro „Pinar Karsiyaka“ 75:63, Zeliona Guros „Stelmet“ – „Ventspils“ 69:79.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.