EUROLYGA 2023

Italų spauda: „Lino Kleizos žaidimas blogėja be išeities“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:37 PM

Klysti nebegalima. Taip prieš Eurolygos rungtynes tarp Milano „Emporio Armani“ ir Zgorželeco „Turow“ ekipų rašė Italijos spauda. Turtingasis Milano klubas, kaip ir Lenkijos čempionai, Eurolygos C grupėje turėjo vos po vieną pergalę, todėl dar vienas pralaimėjimas pavojingai įstumtų komandą į turnyrinės lentelės dugną.

Tačiau pralaimėjimų persekiojamas Italijos klubas atsigaivino pergalės gurkšniu - „Emporio Armani“ laimėjo 90:71.

Tiesa, pergalė nebuvo jau tokia lengva - po trečiojo kėlinio šeimininkai pirmavo vos vienu tašku, o likus 8 minutėms iki mačo pabaigos rezultatas buvo lygus 61:61. Ir tik šeimininkų tritaškių salvės padėjo Milano ekipai pabėgti ir žaibiškai susikrauti triuškinamą pranašumą. Lemiamą ketvirtį Milano ekipa laimėjo net 18 taškų skirtumu 32:14.

Daugiausia liaupsių Italijos spaudoje susilaukė svarbiais momentais tritaškius pataikę Joe Raglandas (5/7 trit., 21 taškas) ir Alessandro Gentile (2/4 trit., 20 taškų).

Prieš rungtynes didžiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“ rašė, kad šios rungtynės - pastaruoju metu daug kritikos sulaukiančių legionierių Marshono Brookso ir Lino Kleizos patikrinimas.

Pirmasis testą, regis, išlaikė - pelnė 10 taškų ir surinko 13 naudingumo balų.

Antrasis iš jų buvo blogiausias „Emporio Armani“ žaidėjas šiame mače.

Rungtynėse su Lenkijos čempionais L.Kleiza pelnė vos tašką (1/2 baudų), nė karto nemetė iš vidutinio nuotolio, atkovojo vieną kamuolį, kartą suklydo, prasižengė du kartus ir surinko minus 6 naudingumo balus.

Akivaizdu, kad L.Kleizos taikiklis visiškai išsiderinęs - per palyginti trumpą žaidimo laiką (14 min. 30 sek.) lietuvis prametė visus penkis tritaškius.

Milano komandos treneris Luca Banchi taip pat praranda pasitikėjimą patyrusiu lietuviu - nors ir pradėjo mačą starto penkete, L.Kleiza taip trumpai Eurolygoje šį sezoną nėra žaidęs, o iki tol elitinio turnyro rungtynėse žaisdavo vidutiniškai po 23 minutes.

„Regis, L.Kleizos žaidimas blogėja be išeities“, - nusivylęs pripažino krepšinio portalas basketnet.it.

Italijos spauda lietuviui priekaištauja ne tiek dėl silpno puolimo, kiek dėl labai blankios gynybos ir kol kas šį lietuvio sezoną vadina tiesiog „apmaudžiu“ ir „nuviliančiu“.

„Gėdingai ilga serija klaidų ir blogų pasirinkimų“, - taip L.Kleizos ir kito legioneriaus Shawno Jameso (8 min., 0 taškų) žaidimą įvertino leidinys „Italia&Mundo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.