EUROLYGA 2023

G. Krapikas žinojo, kad „Žalgiris“ Italijoje gali turėti sunkumų

G.Krapiko auklėtiniai Italijoje suklydo net 31 kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapiko auklėtiniai Italijoje suklydo net 31 kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2014, 12:29 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:47 AM

Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas prisipažino žinojęs, kad italai žais taip kibiai, bet net ir baisiausiuose košmaruose nesapnavo tokio klaidų tvano. Net 31 klaidą Sasaryje padaręs „Žalgiris“ 80:92 nusileido vietos „Dinamo“, kuriai tai buvo pirmoji pergalė Eurolygos istorijoje.

„Žinojome, kad nuo pat mačo pradžios Sasaryje italai žais labai intensyviai. Juk jiems tai buvo paskutinė galimybė išsaugoti viltis patekti į „Top 16“, – po susitikimo pasakojo G.Krapikas. – Pasveikinau varžovų trenerį su pergale. Jie žaidė labai energingai visą mačą ir pelnytai šventė pergalę.“

Italai maudėsi šlovės spinduliuose. A grupės autsaideriams ši pergalė išsaugojo viltis patekti į „Top 16“ etapą. Be to, šis laimėjimas „Dinamo“ buvo nepaprastas.

„Dėl pirmosios pergalės Eurolygos istorijoje šis vakaras svarbus ir Sasariui, ir visai Sardinijos salai. 35 minutes žaidėme labai intensyviai ir labai nuožmiai gynėmės. Liko dar penkios rungtynės. Visada turėtume žaisti taip energingai“, – teigė 22 kamuolius perėmusių auklėtinių treneris Romeo Sacchetti.

Nemaloniu siurprizu „Žalgiriui“ tapęs, 25 taškus surinkęs bei 9 kamuolius sugriebęs aukštaūgis Shane‘as Lawalis po mačo buvo užsivedęs.

„Mes taip sunkiai dirbome dėl šios pergalės, – tvirtino geriausią karjeros mačą Eurolygoje sužaidęs Sh.Lawalis. – Kai kuriais momentais žaidėme labai blogai. Tačiau pirmą kartą neblogai atrodėme tris kėlinius. Žaidėme komandinį krepšinį. Bet dar turime, kur tobulėti. Vis dėlto susigrąžinome pasitikėjimą savo jėgomis. Norime ir galime patekti į „Top 16“ etapą.“

Su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais „Žalgiris“ po pirmojo rato A grupėje liko trečias.

1-2 vietas užimantys Madrido „Real“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ turi pergale daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.