EUROLYGA 2023

V. Šeškus po antausio nesuvokė, kaip galima taip žaisti

V.Šeškus sensacingai pasibaigusiose rungtynėse su pasvaliečiais neatpažino kai kurių savo žaidėjų.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus sensacingai pasibaigusiose rungtynėse su pasvaliečiais neatpažino kai kurių savo žaidėjų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-11-15 19:37, atnaujinta 2018-01-21 09:23

„Net nežinau, ką pasakyti. Nežinau...“ – pečiais tik gūžčiojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus. Stratego žadą atėmė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai, sostinėje pateikę sensaciją ir tėškę antausį „Lietuvos rytui“ 87:85.

„Kaip galime taip žaisti... Atrodo, Europos taurėje žaidžiame gerai, o LKL... Visos rungtynės buvo tokios. Lyg ir nuteiki komandą, paprašai žmonių susikaupti. Kiekviena komanda prieš mus žaidžia iš visų jėgų ir negalime sau leisti atsipalaiduoti. Lyg ir buvome įgiję 10 taškų persvarą, bet tie du tritaškiai... Su tomis komandomis taip ir būna“, – po mačo žodžius sunkiai rinko V.Šeškus.

Nepažino žaidėjų

Iš nevilties nusimetęs kostiumą ir prasisegęs pora marškinių sagų, „Lietuvos ryto“ vairininkas atrodė lyg pardavęs žemę.

V.Šeškus nenorėjo teisintis ir prieštaravo paklaustas, kad galbūt komandai reikėjo sukrėtimo, kuris padėtų žaidėjams kitą kartą tinkamai įvertinti varžovus.

„O kam jo reikia? Taip, kažkada, kažkur gal, bet tik ne šiandien. Šiandien to tikrai nereikėjo, – purtė galvą V.Šeškus. – Ypač prieš svarbias rungtynes išvykoje Belgrade. „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ meistriškumo skirtumas prieš kitas LKL komandas sumažėjo. Todėl dabar kiekvieną mačą reikia įrodyti, kad esi geresnis. O varžovai atvažiuoja neturėdami ko prarasti.“

V.Šeškus pastebėjo, kad „Lietuvos rytas“ LKL pirmenybėse geriau rungtyniauja išvykose nei namuose.

„Labai trūksta kai kurių žaidėjų indėlio. Negalėčiau išskirti nė vieno krepšininko, kuris atrodė gerai. Buvo labai daug kvailų sprendimų, o svarbiausia – gynyba. Nesuprantami dalykai. Padarėme tik 50 procentų sutartų dalykų“, – piktinosi V.Šeškus.

Jis teigė, kad trenerių štabas padarė viską, kad motyvuotų auklėtinius kovai su „Pieno žvaigždėmis“. Tačiau, V.Šeškaus žodžiais, vilniečiai nepasimokė iš Kauno „Žalgirio“ klaidų rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Prieš mačą sakiau: pažiūrėkite, kaip „Žalgiriui“ buvo su „Lietkabeliu“. Vis akcentavau neleisti taip prisižaisti, nes visko gali nutikti. Ir nutiko, – atsiduso V.Šeškus. – Kai kurie žaidėjai buvo nepažįstami. Jau vien puolimas buvo baisus, o kas buvo gynyboje... Kiti gal to nemato, bet buvo kažkas nesuvokiamo.“

Vis dėlto V.Šeškus nemano, kad šis netikėtas slystelėjimas gali sugriauti „Lietuvos ryto“ planus kovoti dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone.

„Dar bus visko. Praėjo tik 11 rungtynių“, – teigė V.Šeškus.

Strategas už nedovanotiną nesėkmę neketina žaidėjams taikyti bausmės: „Visada galvoju, kad žmonės turi suprasti ne per bausmes, o per santykius, bendravimą. Aikštėje turi atiduoti visas jėgas, bet kai pasižiūri, kuo aukštesnis lygis, tuo didesnės drausmės reikia. Nėra pasiaiškinimo šitam pralaimėjimui. Nesakau, Pasvalio komanda yra normali. Bet negalime taip pralaimėti. Ypatingai namie.“

Jaučia, kad komanda stiprėja

Tuo tarpu „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius kukliai įraudęs pasakojo, kad tokį pasvaliečių siurprizą buvo galima nujausti. Esą „Pieno žvaigždės“ pastarąjį mėnesį demonstravo pavyzdingą formą.

„Smagu laimėti. Džiugu, kad mūsų krepšinis eina į priekį. Kasdien vis labiau tampame komanda. Turėjome parengę daug užduočių, kurios pirmojoje pusėje pavyko. O po pertraukos pajutome, kad galime sėkmingai baigti rungtynes. Žaidėjai dar labiau vieni kitus palaikė ir pabaiga mums susiklostė sėkmingai“, – rungtynes reziumavo „Pieno žvaigždžių“ treneris.

M.Šerniaus teigimu, sensacijos iš dangaus nenukrenta.

„Paskutines dvi savaites rodome gerą žaidimą. Tie dalykai per vieną dieną neateina. Viską lemia ne pavieniai sprendimai, bet viso mėnesio darbas“, – pabrėžė M.Šernius.

Ar „Pieno žvaigždės“ pasirengusios taip skriausti ir „Žalgirį“?

„Viskas priklausys nuo to, kaip būsime nusiteikę. Štai, atvažiavome nusiteikę ir turime pergalę. Jei taip pat žaisime su „Žalgiriu“, visko gali būti. Krepšinis – toks jau dalykas“, – šyptelėjo M.Šernius, prisipažinęs, kad jam, kaip vyriausiajam treneriui, tai buvo bene skambiausia karjeros pergalė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.