EUROLYGA 2023

S. Galdikas apie nervingą mačo pabaigą: „Mums jau nieko keisto“

Rungtynių akimirka.<br>A.Kubaičio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 20, 2014, 9:31 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:46 PM

„Neptūno“ krepšininkai smarkiai pakuteno nervus klaipėdiečiams, ketvirtadienį susirinkusiems „Švyturio“ arenoje. Klaipėdiečiai 80:79 įveikė Vitorijos„ Laboral Kutxa“ ekipą.

„Labai gerai pradėjome rungtynes, kontroliavome jas beveik 3 kėlinius. Rungtynių gale šiek tiek praradome kontrolę, prisileidome varžovus iki savęs, o rungtynių pabaigoje po, regis, trijų vaikiškų klaidų varžovai turėjo gerus šansus laimėti.

Džiaugiuosi, kad nepasimetėme, išlikome kartu, kovojome iki galo ir Fortūna atsuko į mus gerąją pusę. Vienu metu, kai turėjom 18 taškų persvarą, galvojome, kad pavyks revanšuotis dideliu skirtumu. Deja, varžovai greitai mano mintis išsklaidė ir rungtynių gale džiaugiuosi, kad iškovojom pergalę. Pergalė yra didelis žingsnis kito etapo link“, - po mačo sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

„Pavedė klaidos rungtynių pabaigoje. Varžovai suaktyvino gynybą ir mes eilinį kartą žaidėme su ugnimi. Iki pilno revanšo mums reikėjo didesnio taškų skirtumas. Jei norime išeiti į kitą etapą, tai lems, kaip „Laboral Kutxa“ sužais likusias rungtynes ir kaip mes patys atstovėsim išvykose.“, - kalbėjo 16 taškų pelnęs Donatas Zavackas. Pirmąsias rungtynes klaipėdiečiai pralaimėjo 69:88.

Mačo pabaigoje neatlaikė ir D.Zavacko nervai. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje jis užsidirbo nesportinę pražangą. Tuomet F.San Emeterio sumetė abi baudas, o M.Begičius dvitaškiu išlygino rezultatą (68:68).

„Vieną kartą gal per daug persistengiau. Sušvilpė, tai sušvilpė. Stengėmės žaisti agresyviai. Nevertinu teisėjų darbo. Jie švilpia, ką jie mato, o mes žaidžiam kaip galim“, - sakė D.Zavackas.

Paklaustas kodėl komanda ėmė byrėti mačo pabaigoje, Simas Galdikas patarė nesistebėti.

„Su mumis nieko keisto. Jei pamenate praėjusio sezono rungtynes, ne vienos ir ne dvejos buvo tokios. Gal išmokom tokias žaisti? Smagu žiūrovams, kitą kartą ateis. Svarbi pergalė buvo, todėl žaidėm įsitempę. Bet viduje ir prieš varžybas jautėm, kad laimėsim“, - kalbėjo „Neptūno“ aukštaūgis.

Varžovų treneris Ibonas Navarro po mačo sveikino klaipėdiečius su pergale.

„Sveikinu „Neptūnas“ su pergale. Mes turėjome planą, mums neblogai sekėsi. Bet kartais krepšinyje yra dalykų, kurių negali kontroliuoti. Komanda labai stengėsi laimėti, pabaigoje turėjome kamuolį, bet čia krepšinis, pralošėme. Yra kaip yra“, - kalbėjo „Laboral Kutxa“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.