EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ generolu tapęs A. Gronskis: „Buvo keista“

A.Gronskis (nuotraukoje) pakeitė susirgusį V.Šeškų ir vadovavo „Lietuvos ryto“ ekipai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Gronskis (nuotraukoje) pakeitė susirgusį V.Šeškų ir vadovavo „Lietuvos ryto“ ekipai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 23, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:42 PM

„Jau septynerius metus nesu buvęs vyriausiuoju treneriu“, – sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Arvydas Gronskis. Jam sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ teko generolo vaidmuo, nes susirgęs Virginijus Šeškus į išvyką nekeliavo.

„Keistas jausmas, – juokėsi A.Gronskis. – Šis jausmas užmirštas, bet sudėtinga nebuvo. Su Virgiu per treniruotes tarėmės, kaip žaisime, tad turėjome planą.“

A.Gronskiui pavyko susitvarkyti su užduotimi – „Lietuvos rytas“  šventė pergalę 97:69. Tačiau pirmojoje rungtynių pusėje A.Gronskiui teko rimtai pašūkauti. „Lietkabelis“ mačą pradėjo spurtu 7:0 ir nuolat lygino rezultatą.

„Nesusitvarkėme gynyboje vienas prieš vieną, neužtikrintai žaidėme po krepšiais ir nekontroliavome klaidų gynyboje. Suskaičiavome, kad „Lietkabelis“ greitomis atakomis pelnė 12 taškų. Dėl to jie ir priešinosi taip, – sakė A.Gronskis. – Mes neateisime iškart ir nepradėsime pirmauti 20:0. Lipome po truputėlį aukštyn, tik gaila, kad kai išsiverždavome toliau, jie priartėdavo. Tačiau visa tai – dėl mūsų klaidų. Nebranginome kamuolio puolime, atlikome skubotų, neparuoštų metimų. Tai leidžia varžovui žaisti apylygiai.“

Po didžiosios pertraukos krepšinio sirgaliai išvydo kitokį „Lietuvos ryto“ veidą. Krepšininkai žaidė užtikrinčiau, ėmė taikliau mėtyti, tvirčiau veikti pradėjo gynyba.

Ką A.Gronskis krepšininkams pasakė per pertrauką?

„Subariau, nes negalime taip žaisti. Bet žodžiai tegul lieka tarp manęs ir žaidėjų“, – sakė jis.

A.Gronskis po rungtynių pasidžiaugė Michaelo Moserio žaidimu. Pastarasis buvo rezultatyviausias – pelnė 20 taškų.

„Jis pataikė savo metimus. Mums tai labai svarbu. Turime daug rungtynių, tad svarbu, kad kiekvienas įneštų savo indelį. Smagu, kad jam pavyko sužaisti mačą“, – sakė A.Gronskis.

Pasak trenerio, šansą M.Moseriui suteikė greitai keturias pražangas surinkęs Gediminas Orelikas. „ Anksčiau Gediminas žaisdavo 30 minučių, bet štai Mike'ui atsirado proga. Jis pajuto ritmą ir sužaidė savo rungtynes“, – kalbėjo A.Gronskis.

Jis tikisi, kad krepšininkai savo ritmą atras ir per trečiadienio Europos taurės rungtynes su Ploješčio „Asesoft“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.