EUROLYGA 2023

Eurolygoje žaidžia 14 buvusių Lietuvos klubų legionierių

Belgrado „Crvena Zvezda“ vidurio puolėjo B.Marjanovičiaus (centre) nepastebėti neįmanoma.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Belgrado „Crvena Zvezda“ vidurio puolėjo B.Marjanovičiaus (centre) nepastebėti neįmanoma.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 26, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:07 PM

Lietuvos komandos per Eurolygos rungtynes su Lietuvos krepšininkais šį sezoną susitinka retai – stipriausiame žemyno turnyre žaidžiantiems užsienio klubams atstovauja tik keturi lietuviai. Tačiau mūsų šalies sirgaliai varžovų gretose mato kitų gerai pažįstamų veidų. Tai – buvę Lietuvos klubų legionieriai. Su vienu iš jų – Bobanu Marjanovičiumi – šią savaitę vėl teks grumtis Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgiams.

Belgrado „Crvena Zvezda“ vidurio puolėjo B.Marjanovičiaus nepastebėti neįmanoma. 221 cm ūgio milžinas ne tik yra aukščiausias Eurolygos krepšininkas, bet ir vienas geriausių. Buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas pelno 16,2 taško, atkovoja 9,8 kamuolio ir patenka į geriausiųjų dešimtukus ne vien šiose, bet ir keliose kitose asmeninės statistikos kategorijose.

Eurolygoje žaidžia dar septyni buvę „Žalgirio“ ir šeši buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Bet lygintis su B.Marjanovičiumi gali nebent buvęs žalgirietis Sonny Weemsas. Trečius metus Maskvos CSKA aprangą vilkintis amerikietis pelno 14,5 taško.

Dauguma kitų buvusių Lietuvos klubų legionierių nėra savo dabartinių komandų lyderiai. Tačiau taip pat nėra ir statistai. Milko Bjelica (Stambulo „Anadolu Efes“) įmeta 9,3, Joao Paulo Batista (Limožo CSP) – 8,7, Leonas Radoševičius (Berlyno ALBA) – 8,2, Janis Blūmas (Atėnų „Panathinaikos“) – 7,3, Vladimiras Štimacas (Miuncheno „Bayern“) – 7,2, Tremmellas Dardenas (Pirėjo „Olympiakos“) – 7, Oliveris Lafayette‘as („Olympiakos“) – 6,2, Tomislavas Zubčičius (Zagrebo „Cedevita“) – 5,3, Mario Delašas („Cedevita“) – 5,2 taško.

Dar du krepšininkai į Eurolygą grįžo tik praėjusią savaitę ir šį sezoną kol kas žaidė vos po vienerias rungtynes. Mirza Begičius (Vitorijos „Laboral Kutxa“) per jas pelnė 8 taškus, Nemanja Nedovičius („Valencia“) – 6.

Savo komandai beveik nepadeda tik Donnie McGrathas. Jis „Anadolu Efes“ ekipoje žaidė 2 rungtynes, per kurias įmesdavo vidutiniškai 2 taškus.

V.Štimacas, T.Dardenas, O.Lafayette‘as, M.Delašas, M.Begičius ir D.McGrathas, kaip ir S.Weemsas bei B.Marjanovičius, mūsų šalyje atstovavo „Žalgiriui“, M.Bjelica, J.P.Batista, L.Radoševičius, J.Blūmas, T.Zubčičius ir N.Nedovičius – „Lietuvos rytui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.