EUROLYGA 2023

Rekordą pasiekęs M. Runkauskas Vilniuje sulaukė replikų

M.Runkauskas pelnė 20 taškų, tačiau pergale džiaugėsi vilniečiai.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Runkauskas pelnė 20 taškų, tačiau pergale džiaugėsi vilniečiai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-11-26 23:02, atnaujinta 2018-01-20 13:26

Ploješčio „Asesoft“ snaiperis Marius Runkauskas Vilniuje prieš Europos taurės mačą su „Lietuvos rytu“ girdėjo įvairių replikų iš tribūnų, tačiau tai nesutrukdė jam pelnyti 20 taškų ir sužaisti rezultatyviausio sezono mačo. Tiesa, pergale ir kerštu rumunams džiaugėsi „Lietuvos rytas“ – 79:72.

„Gal buvo mano diena. Treneris pasitikėjo, – savo rezultatyvumą bandė paaiškinti M.Runkauskas. – Bet perdaug nekreipiau į tai dėmesio. Buvo keista žaisti Lietuvoje. Tačiau malonu čia grįžti. Negaila, kad lietuviai laimėjo, tačiau apmaudu, jog patys pralaimėjome.“

Kas pasikeitė, kad beviltiškai Rumunijoje atrodęs „Lietuvos rytas“ pats nuo pirmųjų minučių laikė iniciatyvą savo rankose ir atmušė svečių bandymus sukurti intrigą?

„Rumunijoje viskas baigėsi po pirmojo kėlinio. Paleidome varžovus 15 taškų ir viskas. O dabar jau mes pradėjome mačą gerai, – pažymėjo 9 taškus pelnęs Gediminas Orelikas. – Treneris akcentavo, kad būtinai turime gerai pradėti mačą ir neleisti varžovams įsibėgėti. Manau, kad tikrai gerai startavome ir tai daug prisidėjo prie pergalės.“

Puolėjas guodėsi, kad varžovų gynėjų dėmesys jam vis didėja: „Šiandien net negavau progos išmesti normalaus metimo. Bet galiu įmesti vieną tašką, svarbiausia, kad laimi komanda.“

„Rumunijoje žaidėme gėdingai, kaip vaikai – be jokių variantų, – skaudų pralaimėjimą pirmajame rate 83:103 prisiminė „Lietuvos ryto“ snaiperis Martynas Gecevičius. – O pergalė yra pergalė. Nesvarbu, kiek taškų. Pagrindinė mūsų užduotis buvo sustabdyti įžaidėją Dee Browną. Manau, kad su aukštaūgių pagalba pavyko tai padaryti.“

Būtent po M.Gecevičiaus ir 21 tašką surinkusio Antano Kavaliausko žaidimo „du prieš du“ atakos dažniausiai baigdavosi taškais į „Asesoft“ krepšį. „Centras“ pataikė 9 dvitaškius iš 11.

„Tiesiog ieškojome jų silpnųjų vietų. Jie prastai gynėsi gindamiesi du prieš du. O mes tai ir išnaudojome. Matome rezultatą“, – sakė 31 naudingumo balą surinkęs A.Kavaliauskas, kuris dar blokavo net 4 varžovų metimus.

„Ką turim, tą turim. Iš pernai liko tas ryšys. Tuo ir naudojomės“, – juokėsi šalia komandos draugo sėdėjęs M.Gecevičius.

„Lietuvos ryto“ žaidėjai gali sau leisti pokštauti. Per septynis mačus jie pasiekė šešias pergales ir su Bandirmos „Banvit“ klubu dalijasi E grupės viršūne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?