EUROLYGA 2023

D. Songaila norėtų nuimti „Žalgiriui“ klaidų lyderių karūną

D.Songaila norėtų, kad komanda pagerintų žaidimą išvykose.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Songaila norėtų, kad komanda pagerintų žaidimą išvykose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:47 PM

Pasakiškai sezoną Eurolygoje pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dviem pralaimėjimais iš eilės įstūmė save į pavojingą zoną. Nesėkmė penktadienį (19 val.) Žemutiniame Naugarde Gintaro Krapiko žaliąją armiją nusmukdytų į ketvirtąją A grupės vietą, į kurią kabinasi iš grupės dugno kylantis Kazanės „Uniks“.

Bet pralaimėjimo nėra „Žalgirio“ stovyklos planuose. Kita vertus, tokio lengvo mūšio kaip pirmajame rate, kai žalgiriečiai net 97:63 sutrypė „Nižnij Novgorod“ ekipą Kaune, nebesitikima.

„Nebūna taip, kad paspaudi pakartojimo mygtuką ir sužaidi taip pat. Rusai padarė išvadas, – tikino G.Krapikas. – Taip, Kaune sužaidėme labai gerai. Puikiai išnaudojome varžovų silpnąsias vietas. Bet „Nižnij Novgorod“ pradėjo žaisti geriau, pasipildė geresniu legionieriumi, laimėjo du pastaruosius mačus, todėl jie pasitinka mus pakilios nuotaikos. Bus įtemptas, svarbus ir įdomus mačas.“

Kitaip nei „Žalgiris“, „Nižnij Novgorod“ klubas du pastaruosius mačus laimėjo prieš „Uniks“ (79:73) ir Sasario „Dinamo“ (89:82) komandas.

3-4 vietas A grupėje užimančios komandos turi po tiek pat pergalių – tris.

„Skrendame išsiaiškinti, kuris bus aukščiau“, – prieš lipdamas į „Žalgirio“ autobusą sakė G.Krapikas.

Lyderis. Rusijos ekipos įžaidėjas T.Rochestie prie dviejų pastarųjų pergalių prisidėjo rinkdamas vidutiniškai 26,5 taško. Jauniesiems „Žalgirio“ atakų dirigentams L.Lekavičiui ir V.Kariniauskui teks gerokai paplušėti gynyboje.

„Visas žaidimas – T.Rochestie rankose. Jam gerai padeda T.Kinsey. Po krepšiu problemų pridaro A.Parachovskis bei T.Thompkinsas. Gal jų atsarginių suolas nėra ilgas, bet smogiamąjį penketą jie turi. Bus labai svarbu, kaip mums seksis stabdyti jų lyderius“, – varžovus apibūdino G.Krapikas.

Karaliai. Labiausiai patyręs „Žalgirio“ žaidėjas Darius Songaila akcentavo kauniečių klaidas išvykose.

„Tos pirmosios rungtynės Kaune nedaug ką pasako. Jie pakeitė starto sudėtį ir pagerino žaidimą. Namie rungtyniaujame daug geriau, bet žaisime išvykoje. Svečiuose turime gerinti žaidimą ir mažinti klaidų skaičių“, – sakė D.Songaila.

36 metų puolėjas neveltui užsiminė apie klaidas. „Žalgiris“ per mačą kamuolį praranda vidutiniškai 18,6 karto ir yra Eurolygos klaidų karalius.

Veidas. „Nižnij Novgorod“ klubą treniruoja latvis Ainaras Bagatskis, anksčiau rungtyniavęs „Žalgiryje“ ir stovėjęs prie Lietuvos komandos vairo. Šį sezoną Eurolygoje starto penkete jis jau panaudojo net 10 skirtingų žaidėjų. Tik vienas Semionas Antonovas visus mačus pradėjo starto penkete.

Snaiperiai. „Žalgiris“ visoje Eurolygoje pirmauja tritaškių pataikymo kategorijoje. Lietuviai iš toli atakuoja vid. 46,1 proc. taiklumu. „Nižnij Novgorod“ tritaškius meta 37,9 proc. tikslumu.

1000. Iki simbolinės 1000 Eurolygoje pelnytų taškų ribos „Žalgirio“ vidurio puolėjui Robertui Javtokui trūksta tik 29 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.