EUROLYGA 2023

Griežtas G. Krapiko žodis rūbinėje atgaivino „Žalgirio“ žaidėjus

G.Krapikui pavyko išjudinti žaidėjus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
G.Krapikui pavyko išjudinti žaidėjus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:56 AM

Kai rodėsi, kad viskas slysta iš rankų ir varžovai nenumaldomai tolsta, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atsitokėjo. Jiems praregėti padėjo griežtas trenerių žodis per didžiąją rungtynių pertrauką. 17 taškų skirtumą panaikinę kauniečiai Eurolygos A grupės rungtynėse išvykoje 61:55 nugalėjo „Nižnij Novgorod“ ir žengė svarbų žingsnį „Top 16“ etapo link.

Kauno ekipos treneris Gintaras Krapikas neslėpė, kad jo žaidėjams koją pakišo pirmasis mačas Kaune, kurį „Žalgiris laimėjo be didesnio vargo. Prireikė dviejų nesėkmingų kėlinių ir griežto pokalbio, kad žaidėjai pakeistų požiūrį, nusiteikimą ir pradėtų demonstruoti kitokį žaidimą.

„Pirmasis mačas su „Nižnij Novgord“ komanda mums baigėsi triuškinančia pergale. Žinojau, kad Ainaras Bagatskis neleis, kad tai vėl pasikartotų, todėl ruošėmės agresyviam varžovui žaidimui.

Be to, „Nižnij Novogord“ paskutiniuosius mačus žaidė labai gerai, iškovojo puikias pergales prieš Sasario ir Kazanės komandas. Žinojome, kad bus sunku, tačiau džiaugiuosi, kad vyrai įsiklausė, ką norėjau pasakyti per didžiąją pertrauką persirengimo kambaryje. Jie pakeitė savo požiūrį ir tai padėjo mums iškovoti pergalę", - po rungtynių kalbėjo G.Krapikas.

„Rungtynes pradėjome vangiai, nežaidėme agresyviai. Per didžiąją pertrauką treneris pakeitė žaidimo planą, pradėjome žaisti agresyviau. Varžovai trečiajame kėlinyje pelnė tik 7 taškus - tai reiškia, kad laimėjome dėka agresyvios gynybos“, - sakė 9 taškus pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Kauno ekipos aukštaūgis Robertas Javtokas.

„Žalgirio“ trenerio pagirtas A.Bagatskis neslėpė apmaudo, nes iš šių rungtynių tikėjosi labai reikalingos pergalės.

„Mums tai buvo svarbus mačas. Prieš trečiąjį kėlinį perspėjau savo žaidėjus, nes mes iš tikrųjų nežaidėme taip jau gerai. Mes labai prastai kovojome dėl atšokusių kamuolių ir antrojoje rungtynių dalyje leidome varžovams puolime sugriebti net 17 kamuolių. Taip žaisdami Eurolygos rungtynių nelaimėsime. Be to, ketvirtajame kėlinyje padarėme keletą grubių klaidų“, - kalbėjo Latvijos krepšinio specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.