EUROLYGA 2023

J. Valančiūnui ir „Raptors“ NBA čempionų žiedai – nebe utopija

Jonas Valančiūnas pirmadienį „Phoenix Suns“ ekipą sumušė asmeniniu rezultatyvumo rekordu NBA – 27 taškais. Tačiau jau kitose rungtynėse su „Atlanta Hawks“ 22 metų 211 cm ūgio „centras“ žaidė tik pusę rungtynių (24 min.), o 17 paskutiniųjų minučių stebėjo komandos draugų pergalę nuo atsarginių suolo.

Nenuspėjami ir universalūs „Raptors“ galingai šuoliuoja Rytų konferencijoje.<br>AP nuotr.
Nenuspėjami ir universalūs „Raptors“ galingai šuoliuoja Rytų konferencijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-28 16:57, atnaujinta 2018-01-20 09:28

„Vieną dieną pelnai daugiau, kitą – mažiau taškų“, – lyg pranašas po rekordinio pasirodymo su „Suns“ sakė J.Valančiūnas.

Šį sezoną tai yra kiekvieno „Raptors“ žaidėjo moto. Tačiau ant vyr. trenerio Dwayne‘o Casey negali pykti, rašo „National Post“.

Toronte – krepšinio karštligė

„Raptors“ per 15 rungtynių laimėjo 13-a ir rikiuojasi pirmoje Rytų konferencijos vietoje. Tuo tarpu Toronto ekipa taip gerai nerungtyniavo dvylika metų.

Mače su „Hawks“ J.Valančiūnas pelnė 11 taškų ir sugriebė 7 atšokusius kamuolius. Dviženklį taškų skaičių surinko bent šeši „Raptors“ krepšininkai – jau antrą kartą šį sezoną.

DeMaras DeRozanas yra rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas (20,7), bet dar bent trys žaidėjai – J.Valančiūnas ir gynėjai Kyle‘as Lowry bei Louisas Williamsas yra vedę Toronto ekipą į pergales. Ir daugiau nei vieną kartą.

Vieną dieną pelnai daugiau, kitą – mažiau taškų.

Rytų konferencijoje „Raptors“ pasiekė keturiomis pergalėmis daugiau nei artimiausi persekiotojai. Atlanto divizione antroji komanda nuo „Raptors“ atsilieka net 7 laimėjimais.

Sirgaliai įsidėmėjo karštutėlį sezono startą. Lyginant su pirmuoju praėjusio sezono mėnesiu, televizijų reitingai net padvigubėjo (121 proc.). Prie ko visa tai veda?

Sumanusis direktorius

Pirmiausia, tai – įspėjimas. „Raptors“ išvykoje žaidė tik penkerias rungtynes. Be to, Toronto klubas žaidžia neintensyviu tvarkaraščiu. Tuo tarpu tokie varžovai kaip „Memphis Grizzlies“ ar „Oklahoma City Thunder“ į Torontą atvyko gerokai išretėję dėl traumų ar ligų.

Bet sumanusis „Raptors“ generalinis direktorius Masai'us Ujiri nusipelnė aplodismentų. Prisiminus, jis vos prieš metus atšaukė tragiškai komandai galėjusius pasibaigti komandos savininko mainus, kurie vieną lyderių K.Lowry būtų išsiuntę į „New York Knicks“.

O dabar būtent šis įžaidėjas daug prisidėjo prie to, kad „Raptors“ būtų antra geriausia puolanti, septinta – besiginanti ir geriausią įmestų bei praleistų taškų santykį turinti komanda.

K.Lowry, D.DeRozano ir J.Valančiūno trio yra vienas produktyviausių visoje NBA.

„Toks įvairiapusiškumas ir nenuspėjamumas yra mūsų stiprybė, – sako D.Casey. – Kiekviena naktis – nauja istorija. Kiekvieną vakarą mes turime skirtingą herojų.“

Kai kuriuos mačus „Raptors“ laimėjo dėl taiklių metimų, kitus – puikaus kamuolio valdymo ir rezultatyvių perdavimų. Kai kuriais vakarais „Raptors“ sėkmę atnešė gynyba.

„Vieną vakarą tai bus atkovoti kamuoliai“, – pridūrė D.Casey.

Rekordinio sezono link?

Prognozuojama, kad iki pat Kalėdų „Raptors“ neturės sukti galvos dėl siaubingo tvarkaraščio. Tiesa, iškart po švenčių išvykos mačų maratone laukia tokie varžovai kaip „Golden State Warriors“, „Phoenix Suns“, „Portland Trail Blazers“ ar „Los Angeles Clippers“.

Bet spėjama, kad J.Valančiūno ekipos pergalių ir pralaimėjimų santykis turėtų būti 22-7. Neatmetamas ir 24-5 variantas.

Prieš sezoną prognozuota, kad „Raptors“ per visą sezoną surinks vėl panašiai, kaip ir pernai – apie 47 pergales bei rikiuosis Rytų konferencijos pirmojo aštuoneto viduryje.

Bet startas 22-7 reikštų, kad ir su nedideliu atokvėpiu, „Raptors“ šį sezoną pretenduoja į rekordinį 60 pergalių sezoną.

Net ir su likusios sezono dalies rezultatu 28-25 „Raptors“ viršytų 50 pergalių ir įsirašytų savo pavardes į klubo istoriją.

Prieš sezoną visi kalbėjo apie progresyvų, neišsišokantį „Raptors“ sezoną. Bet jei baigiantis reguliariajam sezonui Toronto komanda pretenduos į Rytų konferencijos viršūnę, ar M.Ujiri vertėtų dar labiau sustiprinti sudėtį?

Bent šeši „Raptors“ žaidėjai taps laisvaisiais agentais, o J.Valančiūnas ir kitas jaunuolis Terrence‘as Rossas vasarą prašys bent keliais milijonais JAV dolerių didesnio atlyginimo.

Tačiau būtų nelogiška, jei M.Ujiri ardytų stebinančiai pergalingą „Raptors“ sudėtį. Kai „National Post“ žurnalistas S.Stinsonas prieš pat sezono pradžią paklausė M.Ujiri apie požiūrį į sudėties transformacijas, jis atsakė: „Agresyvus. Visuomet būnu agresyvus.“

Jei „Raptors“ ir toliau tvirtai laikysis viršūnėje, M.Ujiri turės progą išlaikyti tokį savo požiūrį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.