EUROLYGA 2023

V. Šeškus nujautė nesėkmę, o D. Bauermannas prabilo lietuviškai

V.Šeškus kalbėjo apie koncentracijos stoką.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus kalbėjo apie koncentracijos stoką.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 3, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:47 AM

Virginijus Šeškus prieš rungtynes su Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ šypsojosi, kai Dirkas Bauermannas likus valandai iki rungtynių pradžios nežinodamas atsisėdo į jo vietą ant Vilniaus „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo. Bet po mačo juokėsi ne lietuvis, o vokietis, nes jo auklėtiniai sustabdė pergalingą „Lietuvos ryto“ žygį Europos taurėje – 91:82.

„Ačiū“ – palikdamas ankštą „Lietuvos ryto“ arenos konferencijų salę leptelėjo D.Bauermannas.

Jis bandė prisiminti visas išmoktas lietuviškas frazes, bet visus žodžius jau buvo išmėtęs kalbėdamas apie svarbią pergalę.

Vokietį maloniai nustebino šilti „Lietuvos ryto“ aistruolių plojimai ištarus jo pavardę per „Krasnyj oktiabr“ komandos pristatymą.

Bet noro atkeršyti Vilniaus komandos vadovams už sprendimą praėjusį sezoną pasukti skirtingais keliais D.Bauermannas neturėjo.

„Jaučiuosi susijęs su šia komanda ir miestu, todėl smagu grįžti ir čia žaisti. Buvo malonu girdėti sirgalių plojimus, – tikino D.Bauermannas. – Nebuvo svarbu laimėti tik dėl to, kad žaidėme prieš „Lietuvos rytą“. Pergalė man buvo reikalingiausia patekti į kitą etapą. Visai nesvarbu, ar tai būtų Vilniuje, ar Belgrade. Labai gerbiu „Lietuvos rytą“ ir jo vadovus. Tiesiog jie tada pajuto, kad turi priimti tokį sprendimą. Toks mūsų darbas.“

Nors D.Bauermanno auklėtiniai Randy Culpepperis ir Romeo Travisas į „Lietuvos ryto“ krepšį prišaudė atitinkamai 28 ir 26 taškus, strategas labiausiai džiaugėsi gynyba.

„Žinojome, kad yra tik vienas būdas laimėti – labai gerai gintis. „Lietuvos rytas“ turi gerą trenerį, kuris su šia komanda atliko puikų darbą. Jie nuostabiai puola, žaidžia komandiškai ir turi viską, kad pasiektų sėkmę aukštame lygyje. O Vilniuje svarbiausia gerai gintis ir tai buvo pagrindinis dalykas“, – teigė D.Bauermannas.

Vokietis teigė įtikinęs amerikiečius, kad pergalės ateis žaidžiant komandiškai, o ne po vieną.

„Įtikinau juos, kad krepšinis – ne tenisas ar golfas, o komandinis žaidimas. Turime gerus žaidėjus, kurie žaidžia individualiai, bet žaisdami drauge jie tik palengvina visiems gyvenimą. Svarbiausia, kad visi įsitrauktų į žaidimą. Prieš man atvykstant jie žaidė po vieną. Bet taip rungtyniaujant vėliau krepšininkams nusvyra rankos ir gynyboje“, – savo filosofiją apie individualiai pajėgių krepšininkų įtraukimą į komandinį žaidimą dėstė D.Bauermannas.

Nujautė nesėkmę

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ treneris V.Šeškus prieš rungtynes pastebėjo, kad kai kurių žaidėjų akyse nėra tos ugnelės, kuri vedė komanda į penkias Europos taurės turnyro pergales iš eilės.

Esą jos ir pritrūko stabdant galingą „Krasnyj oktiabr“ puolimo mašiną.

„Prieš rungtynes jautėsi koncentracijos stoka. Pralaimėjome kokius 80 proc. visų mikrodvikovų. Nepadarėme, ką buvome sutarę. Taip išėjo, kad sakėme vieną derinį, bet kamuolį duodavome į kitą pusę. A.Kavaliauską dengė mažesnis žmogus, tarėmės jį maitinti kamuoliais, bet trečiojo kėlinio pradžioje visus kamuolius išmetėme į užribį. Žaidėjai patys sutiko, kad ne visi atėjome į rungtynes susikaupę. Galbūt tos penkios pergalės mus užmigdė“, – svarstė V.Šeškus.

Jis teigė, kad „Krasnyj oktiabr“ aukštaūgio R.Traviso šou pirmoje mačo dalyje lėmė netikėtas D.Bauermanno sprendimas pastumti LeBrono Jameso bičiulį ne į jam įprastą sunkiojo krašto puolėjo, bet „centro“ poziciją.

„Antanui buvo sunku gintis. Galbūt varžovai mus prigavo pačioje pradžioje. Sumažinome skirtumą iki 8-9 taškų, bet varžovai atbėga ir sumeta pora tritaškių, – atsiduso V.Šeškus. – Buvo sunku gintis prieš varžovų „du prieš du“. Atrodo, ruošėmės, buvome susitarę, bet gynyboje labai daug klydome. Pavyzdžiui, buvo pasakyta, kad tegul laisvas meta bet kas kitas, tik ne R.Culpepperis. Bet kaip tyčia visada jis priimdavo kamuolį. Tikrai trūko koncentracijos.“

„Bet nieko... Manau, kad tragedijos nėra. Tęsiame kovą dėl pirmosios vietos. Manau, tai bus gera pamoka žaidėjams. Rūbinėje visi pasikalbėjome ir tikiu, kad vyrai viską supranta“, – susikrimtęs spaudos konferenciją paliko „Lietuvos ryto“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.