EUROLYGA 2023

R. Brazauskas: „Teisėjai klydo, bet rezultato nenulėmė“

R.Brazauskas pabrėžė, kad svarbiausia, jog klaidos nenulėmė rezultlato.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
R.Brazauskas pabrėžė, kad svarbiausia, jog klaidos nenulėmė rezultlato.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 8, 2014, 4:22 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:25 PM

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes Utenoje kaustė senokai neregėta įtampa, o po dramatiškų rungtynių „Juventus“ sirgaliai pyko. Vieni kaltino šansą iššvaisčiusią savo ekipą, o kiti tradiciškai pirštais badė į teisėjų darbą. „Buvau rungtynėse ir klaidų mačiau, tačiau jos nebuvo svarbios“, – sakė LKL direktorius Romualdas Brazauskas, anksčiau pats vadovavęs ir Lietuvos, ir tarptautinių čempionatų mačams.

Sekmadienio rungtynėse Utenos „Juventus“ 75:76 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, kuris pergalę šventė po paskutinėmis sekundėmis atliko metimo.

„Nesulaukiau jokių komentarų, niekas neturėjo jokių pretenzijų, – sakė R.Brazauskas. – Teisėjų darbe svarbiausia, kad jie nenuspręstų rungtynių rezultato, kaip jau buvo vieną kartą šiemet. Po rungtynių nebuvo jokių pretenzijų nė iš vieno trenerio.“

Daugiausia sirgalių švilpimas aidėjo paskutinėmis sekundėmis, kai teisėjai sprendė, kiek laiko po Pauliaus Jankūno dvitaškio palikti „Juventus“ atakai. Tačiau dar prieš tai teisėjų Tomo Jasevičiaus, Antano Ramanausko ir Martyno Gudo brigada neužfiksavo poros epizodų. Likus žaisti porą minučių Lukas Lekavičius atliko perdavimą Robertui Javtokui, kuris aikštėje buvo viena koja. Netrukus R.Javtokas sužingsniavo ir kamuolį atidavė užribyje buvusiam L.Lekavičiui.

„Tai – rungtynių detalės. Į tokias nenorėčiau gilintis, nes nesu pagal pareigas teisėjų vertintoju. Be to, aptarinėti kiekvieno švilpuko nėra verta. Esmė yra ta, kad teisėjų darbe buvo klaidų, bet jos nenulėmė rungtynių rezultato“, – sakė R.Brazauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.