EUROLYGA 2023

K. Maksvytis prieš svarbiausią mačą: „Nesame iki galo pasiruošę“

K.Maksvytis ruošiasi sunkioms rungtynėms.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
K.Maksvytis ruošiasi sunkioms rungtynėms.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 9, 2014, 6:40 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:10 PM

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų trečiadienį laukia žūtbūtinis mūšis. Dėl vietos Eurolygos „Top 16“ etape kovojantys klaipėdiečiai privalo savo aikštėje nugalėti Stambulo „Galatasaray“ komandą.

Abi ekipos yra iškovojusios po tris pergales, patyrusios penkis pralaimėjimus ir kovoja dėl ketvirtosios vietos grupėje. Klaipėdiečiai pirmosiose rungtynėse išvykoje turkams nusileido 68:94.

„Rungtynės svarbios – gali lemti patekimą į kitą etapą. Jei turkai ir pralaimėję turi teorinių galimybių patekti į kitą etapą, tai mums šios rungtynės lemia daug. Mes jų nebijom, žaidžiame namie. Viskas mūsų rankose. Gaila, kad nesame gerai išsiilsėję, nesame visiškai pasiruošę – turėjome sunkių kelionių, sunkų tvarkaraštį. Bet manau, kad atgausime jėgas ir savų žiūrovų akivaizdoje bandysime iškovoti pergalę.

Paskutinėse rungtynėse kelią stipriai susimušė Donatas Zavackas. Bandome jį atgaivinti, greičiausiai, kad jis rytoj galės žaisti. Keli žaidėjai jaučia nedidelius skausmus, tas pats Martynas Mažeika. Paskutinėse rungtynėse mes jį taupydami leidome žaisti, rizika šiek tiek pasiteisino – norėjome jį paruošti šioms rungtynėms. Bus pilna sudėtis.

Pralaimėjimas Turkijoje mus papildomai motyvuos. Tuo metu buvome duobelėje – buvo pralaimėjimas „Žalgiriui“, turkams. Iš tų rungtynių daug ko buvo pasimokyta, analizuojame ir jas. Tas pralaimėjimas išeis mums į naudą“, - kalbėjo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

Su „Galatasaray“ komanda į Klaipėdą atvyko ir Martynas Pocius. 28 metų 196 cm ūgio M.Pocius stengiasi atgauti ankstesnę sportinę formą. Dėl nugaros traumos krepšininkas kurį laiką buvo priverstas nerungtyniauti. Į aikštę jis sugrįžo lapkričio pabaigoje.

„Sunku išskirti, kas pavojingiausias turkų komandoje. Lyderis yra Carlosas Arroyo, kuris yra komandos variklis. Aišku, grįžo į rikiuotę Martynas Pocius, matėme, kad atsivežė Micovą, kuris prieš tai nežaidė. Turkijos komandos sudėtis - galinga, galingas ir biudžetas. Nors minėjo, kad jie turi finansinių sunkumų, bet kol kas tik vienas žaidėjas juos paliko ir vienas papildė. Nemanau, kad jie labai stipriai nuo to nukentėjo.

Rytoj nebeturime teisės pralaimėti. Jei pralaimime – viskas. Jei laimime, gali užtekti šios vienos pergalės patekti į kitą etapą.

Krepšininkai nusiteikę rungtynėms, žinome rungtynių kainą. Gaila, kad neturėjome pakankamai laiko pasiruošti, pasiilsėti, išsigydyti žaizdas. Sukandę dantis bandysim šį sunkų laikotarpį ištempti“, - kalbėjo treneris.

Treneriui antrino ir sunkioms rungtynėms besiruošiantys „Neptūno“ krepšininkai.

„Nebus lengva, patys matėte, kokios rungtynės ir kaip mums sekėsi Turkijoje. Reikės atiduoti visas jėgas ir to dar gali neužtekti.

Reikia įmesti daugiau taškų negu varžovai, apsiginti nuo jų atakų, neutralizuoti jų įžaidėją, stabdyti jų aukštaūgius. Darbo tikrai bus.

Martyno Pociaus nebijom, bet gerbiam. Jis individualiai stiprus žaidėjas, puikiai pažįstame jį, begalę varžybų esame žaidę prieš jį. Žinome, kaip jį stabdyti, bet ar tai pavyks, matysim rytoj“, - kalbėjo Vytautas Šarakauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.