EUROLYGA 2023

M. Pocius – apie sveikatą ir „Galatasaray“ finansinius sunkumus

M.Pocius stengiasi atgauti ankstesnę sportinę formą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Pocius stengiasi atgauti ankstesnę sportinę formą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 9, 2014, 6:12 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:10 PM

„Visada smagu grįžti į Lietuvą“, - šypsojosi Martynas Pocius. Stambulo „Galatasaray“ komandos puolėjas į Klaipėdą su Turkijos klubu atvyko kovoti dėl kelialapio į Eurolygos „Top 16“ etapą.

Iki pirmojo etapo pabaigos likus dviems turams „Galatasaray“ ir klaipėdiečiai užima atitinkamai ketvirtąją - penktąją vietas. Abi komandos turi po tris pergales ir penkis pralaimėjimus.  Tiesa, pirmosiose tarpusavio rungtynėse Turkijoje „Neptūnas“ pralaimėjo 68:94.

Tuo tarpu 28 metų 196 cm ūgio M.Pocius stengiasi atgauti ankstesnę sportinę formą. Dėl nugaros traumos krepšininkas kurį laiką buvo priverstas nerungtyniauti. Į aikštę jis sugrįžo lapkričio pabaigoje.

- Kokia jūsų sveikatos būklė?

- Sveikata nebloga. Pradžioje buvo atsiradę nugaros skausmai ir jie stiprėjo, buvo atlikta nesudėtinga operacija ir reabilitacijos procesas labai greitas. Po keturių savaičių jau pradėjau treniruotis su komanda. Dabar yra šiek tiek krepšinio forma kritusi, kvėpuoti sunkiau, bet su kiekvienom rungtynėm, su kiekviena treniruote tas gerėja, po truputį sugrįžta normali būsena. Dabar svarbiausia susigrąžinti formą.

- Kaip manote, kiek laiko galėsite rungtyniauti rytoj?

- Priklausys nuo to, kaip žaisiu ir kaip treneris pasitikės. Paskutinėse rungtynėse jau apie 30 minučių žaisdavau.

- Namie „Neptūną“ nugalėjote be vargo. Kaip bus rytoj?

- Rytoj bus labai sunkios rungtynės. Dėl daugelio priežasčių. Namie mes labai gerai žaidžiame, o „Neptūnas“ tuomet sužaidė prasčiausias sezono rungtynes. Taip pat žinome, kaip gerai namie „Neptūnas“ žaidžia. Manau, bus pilna salė susirinkusių palaikyti.

Tiek jiems, tiek mums tai yra svarbiausios sezono rungtynės. Žinom, kad jie bus motyvuoti ir tam ruošiamės. Mums irgi labai svarbios varžybos, nebeturime kur trauktis.

- Ar tikėjotės, kad „Neptūnas“ taip pasirodys „Eurolygoje“ ir dėl vietos „Top 16“ etape reikės kautis būtent su klaipėdiečiais?

- „Neptūnas“ yra stipri komanda. Jie išlaikė gerą sudėtį, sužaidė pagal savo galimybes.

Nenorėjau, kad taip įvyktų, kad reikėtų kautis su „Neptūnu“ dėl paskutinės vietos. Būtų žymiai smagiau, jei ir „Neptūnas“ ir mes pakliūtume į kitą etapą.

Lietuvos komandas visada norisi palaikyti, bet dabar nebėra kur trauktis. Šimtą procentų atiduosiu už savo komandą.

- Pasigirdo kalbų apie sunkią finansinę klubo būklę. Ar neieškote kito klubo?

- Kad ieškočiau kur išeiti – tikrai ne. Su komanda neseniai kalbėjome, buvo paaiškinta finansinė situacija. Tikimės, kad ji greitai išsispręs. Tikiuosi, kad nereikės galvos kvaršinti dėl kitų dalykų, o tiesiog bus galima sezoną ramiai užbaigti galvojant tik apie krepšinį.

Dabar svarbiausia patekti į „Top 16“ etapą. Jei tai padarysim, tai ir su finansine padėtimi bus viskas tvarkoje.

- Koks jausmas žaisti Lietuvoje?

- Visą laiką smagu sugrįžti. Prieš „Žalgirį“ dar smagiau žaisti – sava komanda. Į Lietuvą visada smagu grįžti, pamatyti kažką iš draugų ar šeimos prieš ar po rungtynių. Žaisti Lietuvoje smagiau nei Ispanijoje ar kažkur.

- Kaip vertinate varžovus Europos čempionate?

- Yra stipresnių grupių. Mums popieriuje varžovės pasitaikė mažiau „krepšinio šalys“. Bet kaip daug Europos čempionatų parodė, visą laiką grupės varžybose būna sunku. Reikės kovoti kiekvienose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.