EUROLYGA 2023

K. Maksvytis „Neptūną“ į Eurolygos „Top 16“ ves sunkesniu keliu

Klaipėdiečiai Eurolygoje nuožmiai gina namų tvirtovę.<br>EPA-ELTA nuotr.
Klaipėdiečiai Eurolygoje nuožmiai gina namų tvirtovę.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2014-12-10 21:19, atnaujinta 2018-01-19 11:36

Kazys Maksvytis nelauks, kol paslaugą jam padarys Stambulo „Galatasaray“ arba „Valencia“ klubai. Klaipėdos „Neptūno“ treneris po pergalės prieš Turkijos ekipą 82:72 į Eurolygos „Top 16“ etapą nori žengti pergale Ispanijoje.

„Perspektyvos tokios, kad prie gerų aplinkybių mums gali užtekti ir šitos pergalės, bet blogiausiu atveju turėsime laimėti lemiamas rungtynes išvykoje prieš Valensijos komandos. Kadangi neišpildėme vienų rungtynių namie, reikės eiti sunkesniu keliu – bandyti laimėti išvykoje“, – spaudos konferencijoje po fantastiškos pergalės kalbėjo „Neptūno“ vairininkas.

Tokie žodžiai galėjo ir neskambėti, jei klaipėdiečiai namuose būtų nusileidę „Galatasaray“. Nesėkmė būtų palaidojusi „Neptūno“ viltis žengti į kitą etapą.

Tačiau K.Maksvytis laikosi savo žodžio nepralaimėti Klaipėdoje nė vienam varžovui. Jį sulaužė tik Pirėjo „Olympiakos“.

„Džiaugiuosi pergale. Komandos papildomai raginti nereikėjo. Buvo daug emocijų, kartais jos trykšta per kraštus, geriau kai reikia raminti komandą nei budinti iš miego. Aišku, prie tokių žiūrovų ir atmosferos, slegiant tokiai įtampai, susidorojome su ja ir pasiekėme gerą pergalę.

Pirmoje pusėje nepavyko susikrauti persvaros. Varžovai gal net pasiruošė prieš mūsų gynybą, kurią antroje pusėje turėjome šiek tiek pakeist. Tai pasiteisino.

Kėlėme sau tikslus žaisti greitai, žaisti agresyviai. Iš to pelnėme daug taškų.

Turime jėgų. Pabaigoje net atrodėme greitesni už turkus. Dabar rungtynės tik pirmadienį. Trumpas atodūsis labai gerai atgauti jėgas. Susitelksime ir užbaigsime tą sunkų periodą.

Turkai visas rungtynes buvo įtampoje, visas vijosi. Jų tikslas – irgi „Top 16“. Jie dar gali patekti į jį. Juos slėgė įtampa ir pirmieji neišlaikė jie.“

Naujojo aukštaūgio darbą K.Maksvytis jau vertina geriau – Keithas Bensonas pelnė 6 taškus: „Aukštaūgiams ir sunkiau. Jie nebežino, kuris atsarginis, kuris pagrindinis, kuris daugiau žais, kuris mažiau. Mums irgi sunku. Trūksta visiems pasitikėjimo, bet jo žaidimas gerėja. Vytautas Šarakauskas nori žaisti, bet jis pusę metų nežaidęs, jam reikia pasiruošti.“

„Galatasaray“ treneris Enginas Atamanas pasigedo savo žaidėjų aktyvumo: „Prieš žaidimą žinojome, kad „Neptūnas“ namų aikštelėje žaidžia labai skirtingai nei kitas rungtynes. Su minkštu žaidimu „Neptūno“ motyvacijos nepaveiksi.

Šįvakar mačiau, kad jie žaidė su daugiau energijos nei mes. Jiems pasisekė įveikti mūsų gynybą. Jie žaidė daug geriau nei mes ir dabar jie gauna daugiau naudos kvalifikacijai, „Top 16“. Kitą savaitę pamatysime, kam pasiseks patekti į „Top 16“.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.