EUROLYGA 2023

Teismo sprendimas dėl „Neptūno“ krepšinio klubo dar nepaskelbtas

Klaipėdos miesto apylinkės teismui niekaip nepavyksta paskelbti, ar buvęs Klaipėdos „Neptūno“ klubo vadovas ir buhalterė kalti dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Sprendimą turėjusi skelbti teisėja nusišalino, nes paaiškėjo, kad kažkada ji davė sutikimą kai kuriems ikiteisminio tyrimo veiksmams.

E.Prižgintas jaučiasi teisus, bet teismas savo sprendimo niekaip negali paskelbti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Prižgintas jaučiasi teisus, bet teismas savo sprendimo niekaip negali paskelbti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 10, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:15 PM

Buvęs „Neptūno“ klubo vadovas Edidijus Prižgintas ir klubo buhalterė Vaidilutė Andrijauskaitė niekaip negali nusimesti įtarimų naštos ir įrodyti, kad nieko bloga nepadarė, tik gelbėjo nuo bankroto uostamiesčio komandą. Antraip kažin ar „Neptūnas“ besivaržytų su kitomis šalies komandomis, nekalbant apie Eurolygą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos darbuotojams įtarimų dėl nešvarios veiklos kilo tuomet, kai į sudėtingą situaciją patekusį „Neptūną“ asmeninėmis santaupomis ryžosi paremti tuometinis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

V.Prižgintas kaltinamas kasos pajamų ir kasos išlaidų orderiais nepagrindęs grynųjų pinigų - 60 000 litų paskolos - gavimo ir išmokėjimo. O kartu su klubo vyriausiąja buhaltere jie esą pasisavinę jiems patikėtą „Neptūno“ turtą - 24 140 litų.

E.Prižgintas ir V.Andrijauskaitė savo kaltę nuo pat baudžiamosios bylos nagrinėjimo Klaipėdos apylinkės teisme pradžios neigia. Jos įrodyti nepavyko ir valstybinį kaltinimą palaikiusiam prokurorui. Pavasarį baigiant nagrinėti bylą jis atmetė kaltinimus dėl turto pasisavinimo. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą pasiūlė kaltinamiesiems skirti pinigines baudas.

Tačiau šįmet balandį sprendimas šioje byloje nebuvo paskelbtas. Teisėja grąžino bylą prokuratūrai ikiteisminiams tyrimui papildyti.

Tokios baigties nesitikėjęs E.Prižgintas tuomet tikino skusiąs bet kokį jam nepalankų sprendimą.

Jo teigimu, 2008 metais jis iš tuometinio Klaipėdos mero ir „Neptūno“ klubo stebėtojų tarybos pirmininko R. Taraškevičiaus asmeniškai pasiskolino 60 tūkst. litų išmokėti algas krepšininkams. Šie jau buvo ilgai maitinami pažadais ir ėmė kalbėti, kad nebelankys treniruočių, nedalyvaus varžybose ar visiškai paliks komandą, prieš tai kreipęsi į teismą dėl negauto atlyginimo.

Sudėtingoje finansinėje situacijoje atsidūrusiai komandai niekas nenorėjo skolinti pinigų. O jei kas nors būtų pervedęs bent kokią sumą į klubo banko sąskaitą, iškart juos būtų perėmę kreditoriai.

Kai klubas sulaukė oficialių lėšų, sportininkai pasirašė algalapiuose, kad pinigus gavo. O E.Prižgintas grąžino merui skolą.

Į teismą buvo kviečiami krepšininkai. Jie patvirtino, kad su jais buvo atsiskaityta, jokių finansinių pretenzijų neliko.

Tačiau Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė baudžiamąja bylą gražinti prokuratūrai, ši tokį sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui. „Neptūno“ istorija vėl atsidūrė apylinkės teisme ir pradėta nagrinėti iš naujo. Ją perėmė kita teisėja.

Bet ir vėl nežinia, kada bus paskelbtas sprendimas.

Teisėja Violeta Balčiūnienė pareiškė, kad bylos nagrinėti ji negalėjo, nes būdama ikiteisminio tyrimo teisėja davė leidimą atlikti kratas „Neptūno“ klube ir klausytis telefoninių pokalbių.

Tai paaiškėjo, kai ji rengdamasi rašyti nuosprendį atidžiai peržiūrėjo visą bylos medžiagą. Teisėja nusišalino ir apie tai pranešė teismo pirmininkui. Jis per tris dienas turi nuspręsti, kaip bus elgiamasi toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.