EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ naujokas Ž. Janavičius: „Verčiu naują lapą“

Žygimantas Janavičius po rankos trauma pasibaigusio bandymo patekti į Lietuvos rinktinę prarado kontraktą su Vokietijos klubu, iki vasaros pabaigos dairėsi naujo klubo, trumpam stabtelėjo Panevėžyje, o Naujuosius metus pasitiks sostinėje.

Ž.Janavičius tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėju.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Janavičius tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėju.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-12-11 12:16, atnaujinta 2018-01-19 10:39

25 metų 192 cm ūgio įžaidėjas, šį sezoną pradėjęs Panevėžio „Lietkabelyje“, ketvirtadienį sudarė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Kontraktas pasirašytas pagal formulę „1 plius 1“ - šiam sezonui su galimybe pratęsti ir kitam.

Pastaroji vasara kairiarankiui alytiškiui buvo itin sudėtinga. Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir „Prienų“ krepšininkas rengėsi debiutui nacionalinėje komandoje ir pradėti legionieriaus karjerą, nes pasirašė sutartį su Vokietijos klubu „New Yorker Phantoms“.

Tačiau treniruočių stovykloje patirta kairės rankos trauma - skilęs delnikaulis - sujaukė krepšininko planus. Rinktinės dvyliktuką teko pamiršti, o netrukus atskriejo nemaloni žinia iš Braunšveigo komandos - lietuvis ekipai tapo nebereikalingas.

„Sezonas tikrai buvo sunkus - rinktinė, trauma, vėliau praradau komandą. Kai pasveikau, radau komandą, vėl patyriau traumą. Bet tikiuosi, kad judu į priekį ir verčiu naują lapą“, - vylėsi „Lietuvos ryto“ naujokas.

Tiesa, Ž.Janavičius Vilniaus komandoje naujoku nesijaus - čia taktinius manevrus dėlioja Virginijus Šeškus, su kuriuo gynėjas du sezonus kartu dirbo „Prienų“ komandoje. Alytiškis puikiai pažįsta pagrindinį komandos įžaidėją Adą Juškevičių, su kuriuo praleista ne viena vasara jaunimo rinktinėse ir sezonai Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje.

Karjera Prienuose Ž.Janavičių buvo suvedusi ir su šį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidžiančiais Artūru Valeika ir Mindaugu Lukauskiu.

„Treneris ir kai kurie komandos žaidėjai žino mane. Norėjau permainų. Grįžtu į aukšto lygio komandą ir noriu judėti pirmyn“, - sakė Ž.Janavičius, LKL pirmenybėse pelnantis po 8,3 taško ir atliekantis daugiausia lygoje - 6,4 - rezultatyvaus perdavimo.

Interviu su Ž.Janavičiumi skaitykite rytdienos dienraštyje „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.