EUROLYGA 2023

Europos taurės turnyras: ar prigriebs šiaudą K. Kemzūra

K.Kemzūros treniruojama komanda turi vilčių patekti į kitą etapą.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
K.Kemzūros treniruojama komanda turi vilčių patekti į kitą etapą.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2014-12-11 13:49, atnaujinta 2018-01-19 10:12

Europos taurės turnyre atiduoti 23 iš 24 kelialapių į „Last 32“ etapą. O paskutiniojo laisvo kelialapio siekia Kęstučio Kemzūros treniruojama komanda.

Kelialapiai. Iki Europos taurės reguliariojo sezono pabaigos likus vienam turui žinomos net 23 komandos, kurios tęs kovą dėl antrojo pagal svarbą žemyno prizo antrajame etape. Penkiose iš šešių grupių jau atiduoti visi keturi kelialapiai, o vienintelis nežinomasis liko C grupėje, kurioje dėl ketvirtosios vietos varžosi trys ekipos, tarp jų – ir Kęstučio Kemzūros treniruojama Nimburko ČEZ.

Kelialapius į „Last 32“ iškovojo po keturis Prancūzijos (Strasbūro SIG, „Paris-Levallois“, Dižono JDA, Nansi SLUC) ir Rusijos („Chimki“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“, Krasnodaro „Lokomotiv“), po tris Ispanijos (Saragosos CAI, Las Palmaso „Herbalife“, „Sevilla“) ir Turkijos (Stambulo „Besiktas“, Bandirmos „Banvit“, Izmyro „Karsiyaka“), du Italijos (Kantu „FoxTown“, Romos „Acea“), po vieną Vokietijos (Bambergo „Brose“), Belgijos (Ostendės „Telenet“), Slovėnijos (Liublianos „Olimpija), Lietuvos (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Rumunijos (Ploješčio „Asesoft“), Graikijos (Salonikų PAOK) ir Juodkalnijos (Podgoricos „Budučnost“) klubą.

Prie jų prisidės ketvirtoji C grupės ekipa ir aštuonios komandos, kurios Eurolygos turnyre nepateks į „Top 16“ varžybas. Eurolygoje įvykus aštuonių turų mačams buvo žinoma, kad į Europos taurės turnyrą turės persikelti Sasario „Banco di Sardegna“ ir Miuncheno „Bayern“.

Situacija. K.Kemzūros treniruojami krepšininkai irgi galėjo užsitikrinti kelialapį jau šią savaitę. Tačiau Nimburko komandai nepavyko išvykoje įveikti C grupės lyderio „Acea“ klubo. ČEZ pralaimėjo 72:78 ir patyrė trečiąją iš eilės nesėkmę.

Tačiau Čekijos čempionų padėtis toliau lieka gera. K.Kemzūros komanda tikrai pateks į kitą etapą, jei kitą savaitę namie nugalės „Sevilla“ ekipą.

Beje, komanda, kuri C grupėje užims ketvirtąją vietą antrajame etape žais vienoje grupėje su „Lietuvos rytu“.

Nepasidavė. Labai dramatiškoje dvikovoje kelialapį į „Last 32“ užsitikrino „Asesoft“ krepšininkai. Rumunijos čempionai išvykoje tik po dviejų pratęsimų 112:110 palaužė Jeruzalės „Hapoel“ komandą.

„Asesoft“ ir ketvirtojo kėlinio, ir pirmojo pratęsimo pabaigoje pirmavo, bet neapsigynė nuo paskutiniųjų varžovų atakų. Nemelavo tik trečiasis kartas per antrąjį pratęsimą.

Ploješčio ekipos gynėjas Marius Runkauskas žaidė 30 min. ir pelnė 16 taškų (2/6 dvitaškių, 3/10 tritaškių, 3/4 baudų).

Beje, Rumunijos komandai šiose rungtynėse tiko pralaimėjimas 1-8 taškų skirtumu. Tačiau „Asesoft“ krepšininkai nusprendė nepasiduoti ir garbingai kovojo dėl pergalės net rizikuodami, kad per pratęsimą atsiliks didesniu skirtumu.

Iškris. Du lietuvių turintys ir A grupėje žaidžiantys klubai antradienį pralaimėjo paskutinės vilties rungtynes. Kitą savaitę su Europos taurės turnyru tikrai atsisveikins ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“, ir Bonos „Telekom“.

Devintajame ture abi šios komandos turėjo gerų galimybių laimėti, bet palūžo rungtynių pabaigoje. „Telekom“ išvykoje tik po pratęsimo nusileido „Paris-Levallois“ ekipai 80:87. Ketvirtojo kėlinio paskutinėse sekundėse Bonos krepšininkai turėjo kamuolį, bet jiems nepavyko surengti sklandžios atakos ir Beno Veikalo tolimas metimas tikslo nepasiekė (rezultatas liko 70:70). O per papildomas minutes daug geriau žaidė „Paris-Levallois“.

„Telekom“ gretose rezultatyviausi buvo abu lietuviai. Tadas Klimavičius per 28 min. pelnė 19 taškų (5/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 6/10 baudų), B.Veikalas per 28 min. įmetė 18 taškų (3/5 dvitaškių, 4/10 tritaškių).

Subyrėjo. Be traumuotų Darjušo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno rungtyniaujanti „Grissin Bon“ subyrėjo truputį anksčiau. Emilijos Redže vykusiose rungtynėse tarp „Grissin Bon“ ir CAI ekipų 35-ąją min. dar buvo lygu 71:71, bet po to šeimininkai išsikvėpė ir pralaimėjo 75:87. „Grissin Bon“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius žaidė 11 min. ir pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 0/1 baudos).

Pirmi nebus. Taip pat A grupėje žaidžianti ir jau anksčiau kelialapį į antrąjį etapą užsitikrinusi „Brose“ trečiadienį namie Strasbūro SIG ekipai 63:70. „Brose“ puolėjas Mindaugas Katelynas nežaidė.

Pergalės atveju „Brose“ galėjo pakilti į pirmąją vietą grupėje. Tačiau mačui pasibaigus nepalankiai, Bambergo ekipa liko antra, Strasbūro – pirma.

Naudingiausias. Naudingiausiu savaitės žaidėju pripažintas „FoxToxn“ gynėjas Dariusas Johnsonas-Odomas. 25 metų amerikietis per rungtynes, kuriose „FoxTown“ namie 89:63 nugalėjo JDA komandą, pelnė 31 tašką (4/5 dvitaškių, 7/9 tritaškių, 2/3 baudų) ir surinko 40 naudingumo balų.

Tiek pat balų surinko trigubą dviženklį pasiekęs „Hapoel“ puolėjas Donta Smithas (16 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų). Tačiau jis negalėjo tapti naudingiausiu, nes jo komanda pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.