EUROLYGA 2023

G.Krapikas – apie naujoką, galimą pastiprinimą ir planą Kazanėje

Kauniečiai ankstyvą ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste ruošėsi kelionei į Kazanę.<br>D.Umbraso nuotr.
Kauniečiai ankstyvą ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste ruošėsi kelionei į Kazanę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 11, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:04 AM

Apsnūdę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio rytą trynė akis Vilniaus oro uoste. 8 val. iš Kauno komandos autobusu pajudėję žalgiriečiai iš Vilniaus reisu per Maskvą išvyko į Kazanę, kur pergalė prieš „Uniks“ atneštų kelialapį į Eurolygos „Top 16“ etapą.

Gintaras Krapikas kelionės metu dar nebraižė derinių naujokui Willui Cherry, kuris turi praeiti medicininę apžiūrą ir tada galės prijungti prie naujųjų bendraklubių „Žalgirio“ treniruotėse.

Į sezoną „Cleveland Cavaliers“ gretose pradėjusio 23 metų 185 cm ūgio amerikiečio sveikatą „Žalgirio“ treneris žiūri pro padidinamąjį stiklą, nes keletą mėnesių jis savo rikiuotėje neturėjo tikro pagrindinio atakų organizatoriaus.

„Mums tokio žaidėjo trūko. Norisi, kad W.Cherry būtų tikrai sveikas ir neturėtų jokių problemų. Gerai, kad jis sportavęs. Nėra taip, kad visus tuos mėnesius nieko neveikė. Praėjusią savaitę jis dar treniravosi su „Cavaliers“ ir tai jau yra gerai. Bandysime jį greičiau įlieti į komandą“, – tikino G.Krapikas.

Nors „Žalgiris“ net ir pralaimėjęs Kazanėje gali patekti į „Top 16“ etapą, jei „Nižnij Novgorod“ ekipa pralaimės bent vieną iš dviejų paskutinių Eurolygos mačų (žais su Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Uniks“), kauniečiai į aplinkinių pagalbą nesižvalgo.

„Kol viskas mūsų rankose, norisi patekti į „Top 16“ patiems ir tik paskui žvalgytis, kas mums gali padėti. Negali būti net kalbos, kad važiuojame su mintimi, kad jeigu kas, žaisime dar kitą savaitę. Važiuojame pergalės“, – pakeltu tonu kalbėjo G.Krapikas.

– Treneri, kokios mintys prieš išvyką į Kazanę?

– Žinome, kad 2-3 pastarųjų rungtynių nepradėjome taip, kaip reikia. Turėjome problemų. Kai kur rungtynes perlaužėme, kai kur ne. Bet žinome, ką taisyti. Varžovai turi Keithą Langfordą, kuris prieš mus visada žaidžia labai rezultatyviai ir agresyviai. Tačiau esame pasiruošę prieš jį žaisti ir žiūrėsime, kaip pavyks planą įgyvendinti.

– Kaip pasikeitė „Uniks“ žaidimas nuo pirmųjų rungtynių Kauno sporto halėje?

– Jis tapo pergalingas. „Uniks“ laimėjo trejas rungtynes, iš kurių dvejas – išvykoje. 

– Su kuo sietumėte „Žalgirio“ duobelę?

– Ruošiantis rungtynėms nėra ženklų, kurie perspėtų, kad kažkas gali nutikti. Patys žaidėjai net sunkiai gali paaiškinti priežastis, kodėl nepadarome sutartų dalykų. Mūsų žaidimas neįsivažiuoja. Kai nepagauname ritmo rungtynių pradžioje, vėliau yra problemų. Bet nebereikia žvalgytis atgal. Reikia padaryti išvadas ir žaisti dėl pergalės. Daugiau nereikia apie nieką galvoti.

– W.Cherry žaisti dar negalės, bet ko iš jo tikitės artimiausioje ateityje? 

– Reikia, kad jis pirmiausia praeitų medicininę apžiūrą. Bet žinome, kaip jis atrodė prieš atvykdamas pas mus NCAA, Vasaros lygoje ir NBA. Įdomu, kaip per labai trumpą laiką jam pavyks prisiderinti prie naujos aplinkos ir naujų komandos draugų. 

– Kokius dar pirmą kartą Europoje žaidžiančius amerikiečius teko treniruoti anksčiau?

– W.Cherry ir J.Andersonas tokie – vieninteliai.

– Kiek laiko užtrunka įsilieti į „Žalgirio“ schemas?

– Tai – labai individualus dalykas. Pavyzdžiui, atrodo, kad J.Andersonas jau seniai žaidžia šioje komandoje. Jis labai greitai įsiliejo ne tik kaip žaidėjas, bet ir komandos narys. Labai tikimės, kad J.Andersonas padės W.Cherry kuo greičiau įsilieti į kolektyvą. Manau, kad tokia jo parama bus labai svarbi.

– Ar jau teko bendrauti su naujoku akis į akį?

– (Šypteli.) Tos kelios minutės dar nieko nepasako. Man svarbiausia, kad jis būtų sveikas. Visą sezono pradžią žaidėme be įžaidėjo, kuris turėjo užimti pagrindinio atakų organizatoriaus vietą.

– Ar nepasigendate didesnio D.Songailos indėlio (Eurolygoje pelno vid. 5,4 taško)?

– Kartais kai kur pritrūksta ne tik D.Songailos. Ne tiks jis, bet ir keletas kitų žaidėjų pastarųjų rungtynių nesužaidė taip, kaip reikėtų ar sužaisdavo anksčiau. Nesinori ant vieno žaidėjo visko nurašyti.

– Galbūt „Top 16“ etape komanda pasistiprintų dar vienu žaidėju?

– Pirmiausia dar reikia ten patekti.

* * *

Naujokas. Prieš rungtynes „Žalgirį“ papildė NBA patirties turintis įžaidėjas Willas Cherry. 23 metų 185 cm ūgio krepšininkas sezono pradžioje „Cleveland Cavaliers“ gretose per 8 minutes rinko vidutiniškai 1,9 taško ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.  Jo stipriosios pusės – kova dėl atšokusių kamuolių, gynyba ir komandinis žaidimas. 

Kaina. Šių rungtynių kaina didelė abiem komandoms. Pergalė Kazanėje „Žalgiriui“ įteiktų garantuotą bilietą į „Top 16“ etapą. „Uniks“ irgi gautų kelialapį, jei nugalėtų kauniečius, o „Nižnij Novgorod“ pralaimėtų svečiuose Stambulo „Anadolu Efes“ komandai.

Scenarijus. „Žalgiris“ beveik užsitikrinęs vietą kitame etape. Yra tik vienas teorinis scenarijus, pagal kurį Lietuvos čempionai nepatektų į „Top 16“. Tai – du pralaimėjimai „Uniks“ bei Sasario „Dinamo“ bei „Nižnij Novgorod“ pergalės prieš „Anadolu Efes“ ir „Uniks“.

Akistata. Pirmajame rate Kauno sporto halėje „Žalgiris“ nugalėjo Kazanės ekipą 77:71. J.Andersonas pelnė 27 taškus, atkovojo 11 kamuolių, surinko 38 naudingumo balus ir tapo geriausiu turo žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.