EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ – nemalonus rusų pokštas, „Neptūnui“ – gera žinia

„Žalgiris“ galėjo užsitikrinti vietą „Top 16“ etape pats, bet pralaimėjo Kazanėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Žalgiris“ galėjo užsitikrinti vietą „Top 16“ etape pats, bet pralaimėjo Kazanėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 10:46 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:15 AM

Kauno „Žalgiris“ nesulaukė kalėdinės dovanos iš Turkijos. Lietuvos čempionai kitą penktadienį privalo švęsti pergalę Eurolygoje, antraip žaidimas su likimu gali kainuoti vietą „Top 16“ etape. Tuo tarpu po dviejų Ispanijos klubų susirėmimo Valensijoje Klaipėdos „Neptūnui“ kitas etapas pasiekiamas dar paprasčiau.

Bilietą į kitą etapą žalgiriečiams galėjo įteikti Stambulo „Anadolu Efes“, bet turkai namuose nelauktai nesugebėjo nugalėti „Nižnij Novgorod“ ekipos – 61:65 (18:17, 14:18, 13:15, 16:15).

Būtent buvusio „Žalgirio“ žaidėjo ir trenerio Ainaro Bagatskio treniruojamas Žemutinio Naugardo klubas paskutinis kėsinasi į kauniečių vietą „Top 16“ išrinktųjų tarpe.

Rusų pralaimėjimas Turkijoje būtų leidęs žalgiriečiams žengti į kitą etapą.

Kad patektų į „Top 16“, „Žalgiris“ kitą penktadienį privalo nugalėti Sasario „Dinamo“ klubą arba sulaukti „Nižnij Novgorod“ pralaimėjimo Kazanės „Uniks“ komandai.

Jei pralaimės ir „Žalgiris“, ir „Nižnij Novgorod“, ketvirti grupėje liks lietuviai. „Žalgirio“ pergalė garantuoja vietą A grupės ketverte, nepriklausomai nuo rusų rezultato. 

Taigi, tėra vienintelis „Žalgiriui“ juodas scenarijus – pralaimėjimas prieš italus ir „Nižnij Novgorod“ pergalė.

 Rusijos klubų sąmokslą teorija prieš „Žalgirį“ galima tik tuo atveju, jei Lietuvos čempionai nesugebės namuose atsirevanšuoti grupės autsaiderei „Dinamo“. Tokiu atveju, jei Žemutinio Naugardo klubas įveiks Kazanės krepšininkus, žalgiriečiai liks už borto. 

Jei tik „Žalgiris“ įveiks italus, „Uniks“ ir „Nižnij Novgorod“ komandoms pergalė bus aukso vertės – laimėjusi Rusijos ekipa kartu su žalgiriečiais pateks į „Top 16“. 

Stambule nugalėtojams po 14 taškų pelnė Dmitrijus Chvostovas ir Trey‘us Thompkinsas, 13 – Jevgenijus Baburinas.

„Anadolu Efes“ klube labiausiai išsiskyrė Stephane‘as Lasme (15 tšk., 7 akt. kam.), Dario Šaričius (11 tšk., 7 akt. kam.) ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Milko Bjelica (10 tšk.).

„Neptūnas“. Vienu konkurentu D grupėje atsikratė „Neptūno“ ekipa. Klaipėdos krepšininkams dėl ketvirtosios pozicijos belieka varžytis tik su Martyno Pociaus Stambulo „Galatasaray“.

Tai paaiškėjo po to, kai penktadienį Vitorijos „Laboral Kutxa“ 93:89 įveikė „Valencia“ ekipą.

Būtent Valensijos krepšininkai dar galėjo įsiterpti į kovą dėl ketvirtosios vietos, bet po nesėkmės baskų krašte nebeturi net teorinių vilčių.

Taigi, paskutiniajame ture „Neptūnas“ pateks į „Top 16“ etapą tuo atveju, jei nugalės „Valencia“ komandą Ispanijoje arba sulauks „Galatasaray“ nesėkmės namuose prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Jei „Neptūnas“ pralaimės, o „Galatasaray“ švęs pergalę, į kitą etapą žengs turkai. Abiejų ekipų nesėkmės atveju, ketvirti bus lietuviai.

Galimybė. Jei „Žalgiris“ ir „Neptūnas“ pateks į „Top 16“ etapą, yra galimybė, kad abu Lietuvos klubai žais toje pačioje grupėje.

Klaipėdiečiai geriausiu atveju D grupėje liktų ketvirti ir kitame etape žaistų E grupėje. Į E grupę „Žalgiris“ patektų tuo atveju, jei A grupėje užimtų trečiąją vietą.

Toks scenarijus įmanomas tada, jei „Žalgiris“ įveiks „Sassari“ krepšininkus, o „Nižnij Novgorod“ klubas įveiks „Uniks“ ekipą.

Lietuvis. Jonas Mačiulis su Madrido „Real“ klubu džiaugėsi lengva septintąja pergale Sardinijos salo. Ispanai 83:58 (14:18, 27:15, 13:18, 29:7) užtikrintai nugalėjo Sasario „Dinamo“ ekipą.

J.Mačiulis per 19 minučių įmetė 6 taškus (0/1 dvit., 2/5 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

Rezultatyviausiai žaidė 12 taškų surinkęs Sergo Llullas. Pralaimėjusiems 18 taškų pelnė Edgaras Sosa.

Kitą penktadienį „Real“ dėl pirmosios vietos grupėje grumsis su „Anadolu Efes“. Tiesa, Madrido ekipa privalo namuose nugalėti Stambulo klubą, antraip nukris į antrąją poziciją.

Eurolyga – penktadienio rezultatai:

A grupė

Kazanės „Uniks“ – Kauno „Žalgiris“ 73:60

Stambulo „Anadolu Efes“ – „Nižnij Novgorod“ 61:65

Sasario „Dinamo“ – Madrido „Real“ 58:83

B grupė

Limožo CSP – Berlyno ALBA 65:71

D grupė

Vitorijos „Laboral Kutxa“ – „Valencia“ 93:89

Pirėjo „Olympiakos“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ 64:59

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.