EUROLYGA 2023

Ž. Janavičius tikisi vėl būti pastebėtas rinktinės trenerio

Žygimantas Janavičius po rankos trauma pasibaigusio bandymo patekti į Lietuvos rinktinę prarado sutartį su Vokietijos klubu, iki vasaros pabaigos dairėsi naujos ekipos, trumpam stabtelėjo Panevėžyje, bet Naujuosius metus sutiks sostinėje.

„Lietkabelyje“ žaidęs Ž.Janavičius pirmauja LKL pagal atliktus perdavimus.<br>T.Bauro nuotr.
„Lietkabelyje“ žaidęs Ž.Janavičius pirmauja LKL pagal atliktus perdavimus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas („Lietuvos rytas“)

2014-12-12 05:00, atnaujinta 2018-01-19 09:19

„Šie metai man tikrai sunkūs, bet tikiuosi, kad judu į priekį“, – vylėsi Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos naujokas.

25 metų 192 cm ūgio įžaidėjas, šį sezoną pradėjęs „Lietkabelyje“, vakar su „Lietuvos rytu“ pasirašė sutartį šiam sezonui su galimybe pratęsti ir kitam.

Pastaroji vasara kairiarankiam alytiškiui buvo sudėtinga. Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir „Prienų“ krepšininkas rengėsi debiutui nacionalinėje komandoje ir pradėti legionieriaus karjerą, nes pasirašė sutartį su Braunšveigo „New Yorker Phantoms“.

Tačiau rinktinės treniruočių stovykloje patirta kairės rankos trauma – skilęs delnakaulis – sujaukė krepšininko planus. Vietą rinktinės dvyliktuke teko pamiršti, o netrukus atskriejo nemaloni žinia iš Vokietijos komandos – lietuvis tapo nereikalingas.

Vilniaus komandoje Ž.Janavičius naujokas nesijaus – ją treniruoja Virginijus Šeškus, su kuriuo gynėjas du sezonus kartu dirbo „Prienų“ ekipoje.

Alytiškis puikiai pažįsta ir pagrindinį komandos įžaidėją Adą Juškevičių, su kuriuo praleista ne viena vasara jaunimo rinktinėse ir sezonai „Žalgirio“ dublerių komandoje.

Karjera Prienuose Ž.Janavičių buvo suvedusi ir su šį sezoną „Lietuvos ryte“ žaidžiančiais Artūru Valeika ir Mindaugu Lukauskiu.

„Treneris ir kai kurie komandos žaidėjai pažįsta mane. Grįžtu į aukšto lygio komandą ir noriu judėti pirmyn“, – sakė Ž.Janavičius. LKL pirmenybėse šį sezoną jis renka po 8,3 taško ir atlieka po 6,4 perdavimo – daugiausia lygoje.

– Žygimantai, neseniai išsigydėte nugaros traumą, o dabar pasirašėte sutartį su Vilniaus klubu. Jums pačiam tai netikėta? – „Lietuvos rytas“ paklausė Ž.Janavičiaus.

– Dėl traumos nežaidžiau mėnesį, bet žinojau, kur atvykstu, nes pažįstu trenerį ir daug komandos žaidėjų.

Treneris V.Šeškus manęs klausė, ar aš atsigavęs. Jaučiu, kad sportinė forma gerėja. Šiek tiek tikėjausi ir norėjau permainų.

– Ar daug įtakos pasirinkimui turėjo tai, kad „Lietuvos rytą“ treniruoja V.Šeškus, su kuriuo jau esate dirbęs Prienuose?

– Manau, taip. Jis žino mano galimybes, aš žinau, ko jis iš manęs nori. Tai yra viena priežasčių, kodėl treneris pasirinko mane. Kaip atrodysiu, toks ir bus mano vaidmuo komandoje. Turiu parodyti, ką galiu.

Gavęs šį pasiūlymą ilgai nesvarsčiau. Į „Lietuvos rytą“ daug kas nori patekti, o man pasitaikė tokia galimybė – negalėčiau jos praleisti.

– Su A.Juškevičiumi vasarą varžėtės dėl vietos rinktinėje, dabar su juo dalinsitės minutėmis Vilniaus ekipoje.

– Šioje pozicijoje žaidžia ne tik Adas, bet ir Paulius Dambrauskas, Billy Baronas.

Komandai reikia daugiau žaidėjų, kad būtų didesnė kaita, todėl čia ir atvažiavau. Konkurencijos reikia, stengsiuosi ją atlaikyti ir padėti komandai.

– Jūsų karjeros etapas Panevėžyje buvo trumpas, tačiau sėkmingas – tapote LKL lyderiu pagal rezultatyvius perdavimus.

– Taip, tačiau pastarasis pusmetis man buvo sudėtingas. Bet dabar verčiu naują lapą – noriu judėti į priekį ir siekti pergalių.

– Vasarą patyrėte rankos traumą, dėl to teko palikti rinktinę. Jeigu vėl sulauksite kvietimo, ar prieš priimdamas sprendimą nepagalvosite apie skaudžią patirtį?

– Jeigu gausiu kvietimą į rinktinę, tikrai važiuosiu.

Taip, trauma man sujaukė planus padaryti karjeros šuolį ar kur nors išvykti. Tačiau krepšinyje ir apskritai sporte taip dažnai nutinka.

Jaučiu, kad dar labiau sustiprėjau, ir žiūriu į priekį – grįžtu į aukšto lygio komandą ir aukšto lygio krepšinį.

Po rinktinės stovyklos su Jonu Kazlausku neteko bendrauti, bet kai kalbėjomės, jis buvo patenkintas mano darbu. Tačiau tada buvo vasara, o laikas bėga, reikia viską įrodyti iš naujo.

Sezonas sunkus, bet tikiuosi, kad viskas klostysis gerai ir rinktinės treneris mane vėl pastebės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.