EUROLYGA 2023

Dwightui Howardui žaisti su Donatu Motiejūnu – vienas malonumas

D.Howardo ir D.Motiejūno tandemas kartu pelnė 51 tašką.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
D.Howardo ir D.Motiejūno tandemas kartu pelnė 51 tašką.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:54 AM

„Denver Nuggets“ treneris Brianas Shaw krapštė savo plikę negalėdamas suprasti, kaip sustabdyti nesulaikomą lietuvio ir amerikiečio tandemą. Donatas Motiejūnas su Dwightu Howardu pelnė beveik pusę „Houston Rockets“ taškų ir padėjo iškovoti pergalę 108:96.

„Mes neatsilaikėme prieš „Rockets“ aukštaūgius. Kai D.Howardas ir D.Motiejūnas gaudavo perdavimus į baudos aikštelę, mes tiesiog negalėjome jų sulaikyti. Jie darė, ką norėjo“, – skundėsi „Nuggets“ specialistas.

D.Motiejūnas sužaidė rezultatyviausią karjeros NBA mačą ir pelnė 25 taškus, o po mėnesio pertraukos į aikštę grįžęs D.Howardas pridėjo 26 taškus.

„D.Howardas mums labai padeda ir gynyboje, ir puolime. Mums jo trūko. Dwightas sužaidė gerai ir esame laimingi, kad jis grįžo“, – po rungtynių rūbinėje JAV žurnalistams sakė barzdą užsiauginęs D.Motiejūnas.

Tai buvo jau trečiosios rungtynės šį sezoną, kai lietuvis pelnė 20 taškų ir daugiau. Be to, per 10 pastarųjų susitikimų D.Motiejūnas rinko vidutiniškai 15,2 taško.

Internautai pokštauja, kad aukštaūgio progresą lėmė užauginta barzda. Esą ji panašėja į garsiąją Jameso Hardeno barzdelę.

„Žaidžiu krepšinį ir tiek, – paklaustas, kas lemia gerokai rezultatyvesnį žaidimą, šyptelėjo D.Motiejūnas. – Tobulinau savo judesius kelerius metus ir džiaugiuosi, kad pagaliau tai matosi.“

24 metų 213 cm ūgio puolėjas pridūrė, kad pernelyg apie savo žaidimą negalvoja – jam svarbiausia komandos pastangos ir rezultatas.

Tuo tarpu D.Motiejūno pastangas pamatė ir „Rockets“ treneris Kevinas McHale‘as, ir pats D.Howardas.

„Mums labai patinka žaisti kartu, – apie savo ir D.Motiejūno duetą kalbėjo D.Howardas, netrukus pajuokavęs. – Kai aš po krepšiu, D-Mo pats mato, kad jam lengviau žaisti puolime.“

K.McHale‘as pridūrė: „Dwightas ir D-Mo gražiai kartu apžaidė „Nuggets“ aukštaūgius. Jie kartu atrodė labai gerai. Buvo smagu tai matyti.“

Nepaisant D.Motiejūno karjeros rungtynių, dėmesio centre buvo D.Howardas. Visi stebėjosi, kaip 11 rungtynių iš eilės dėl kelio traumos praleidęs krepšininkas sugebėjo surinkti 26 taškus ir atkovoti 13 kamuolių.

„Dwightas buvo fantastiškas. Neatrodė, kad jis būtų tiek ilgai nežaidęs. Dwightas yra neįtikėtinas atletas. Mėnesį nežaidė, bet kaip grįžo į aikštę... Nebuvo jokių požymių, kad jis nežaidė mėnesį“, – džiūgavo K.McHale‘as.

Pats D.Howardas sunkiai galėjo paaiškinti sėkmingą savo pasirodymą: „Nežinojau, ko tikėtis. Tiesiog norėjosi aikštėje padėti komandos draugams kaip tik galiu. Nesužaidžiau tobulai, bet tikrai atidaviau visas savo jėgas.“

„Jis – žvaigždė. Tokiam krepšininkui nereikia ilgai prisitaikyti prie žaidimo. Dwightas yra neįtikėtinas žaidėjas ir žino, kaip greitai įsilieti į komandą“, – „Rockets“ žvaigždę liaupsino D.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.