EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ krepšininkams – lemiamas turkų ekipos egzaminas

Didžiausias galvosūkis „Šiaulių“ treneriui G.Petrauskui – Ušako ekipos legionieriai.<br>G.Šiupario nuotr.
Didžiausias galvosūkis „Šiaulių“ treneriui G.Petrauskui – Ušako ekipos legionieriai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-12-16 14:24, atnaujinta 2018-01-19 01:43

Pergalė atvers kelią tolyn, pralaimėjimas reikš turnyro pabaigą. Su tokiu galvosūkiu šį vakarą per paskutines FIBA Europe Iššūkio taurės turnyro H grupės rungtynes susidurs „Šiaulių“ ir Ušako „Sportif“ (Turkija) krepšininkai.

Tris kartus laimėję šiauliečiai turnyro lentelėje lenkia šio vakaro varžovus. Tačiau laimėjusi Ušako ekipa iškovotų trečiąjį tašką ir išstumtų iš antrosios vietos „Šiaulius“, nes laimėjo pirmas tarpusavio rungtynes – 79:69 .

Tąkar šiauliečiai du kėlinius diktavo sąlygas šeimininkams, kuriems didžiausia mįslė buvo iki didžiosios pertraukos net 21 tašką pelnęs Rokas Giedraitis. Bet po to iniciatyvą perėmė ir ją iki mačo pabaigos išlaikė Ušako ekipa.

„Mūsų varžovai iš Turkijos – atletiški ir individualiai stiprūs. Per pirmą mačą mes ilgai pirmavome, tad žinome, kad galime su jais žaisti, – sakė „Šiaulių“ įžaidėjas Jonathanas Lee. – Tikiuosi, kad antradienį žiūrovų tribūnos bus pilnos“.

Atrodytų, kad Turkijos pirmenybėse tik 13-ąją vietą (4 pergalės ir 6 pralaimėjimai) užimančią „Sportif“ komandą sustabdyti nėra sunku. Ji labai nuspėjama, nes didžiąją dalį taškų renka penki legionieriai – amerikiečiai įžaidėjas Christopheris Warrenas (13,8 tšk.), lengvasis puolėjas Courtney Fellsas (13,4 tšk.), atakuojantysis gynėjas Justinas Carteris (13,3 tšk.) , „centras“ Ericas Buckneris (10,8 tšk.) ir krašto puolėjas slovėnas Miha Zupanas (8,4 tšk.).

Turkijos krepšininkų vaidmuo – epizodinis, nes jie visi kartu FIBA Europe Iššūkio taurės turnyre tepelno 19,5 taško.

Prieš lemiamą mačą palankesni „Šiauliams“ ir statistikos rodikliai. Lyginti su „Ušak“ ekipa, šiauliečiai žaidžia rezultatyviau (83,6 ir 73,4 tšk.), sugriebia daugiau kamuolių (35,2 ir 34,8), atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (17,8 ir 13,2). Bet Turkijos komanda geriau ginasi – per penkias dvikovas „Ušak“ leido varžovams įmesti po 76,6 taško (12 vieta visame turnyre). „Šiauliai“ šioje kategorijoje gerokai atsilieka – varžovai šiauliečiams įmeta net po 87,4 taško (29 vieta).

„Šiaulių“ trenerių štabui teks galvą sukti ne tik dėl varžovų, bet ir komandą išretinusių traumų. Didžiausias klaustukas yra dėl pagrindinio vidurio puolėjo Juliaus Juciko, kurį po išvykos į Krasnojarską (Rusija) surakino nugaros skausmai. Šis aukštaūgis nėra rezultatyviausias „Šiaulių“ gretose, bet gynyboje atlieka itin daug juodo darbo. Sveikatos problemų turi dar šiauliečiai – įžaidėjas Rolandas Alijevas ir puolėjas Martynas Linkevičius.

„Viskas priklausys nuo auksinių gydytojo Eduardo Liutkaus rankų. Jei skaudės nebe taip smarkiai, manau, Julius bus ant parketo“, – sakė „Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas.

Kita dvikova vyks Baltarusijos sostinėje Minske – vilčių pakilti iš paskutinės vietos nebeturintys „Cmoki“ (1 pergalė ir 4 pralaimėjimai) krepšininkai varžysis su pirmąją vietą grupėje užsitikrinusia Krasnojarsko „Jenisej“ (4 ir 1) ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.