EUROLYGA 2023

V. Šeškus Europos taurėje leis pasireikšti mažiau žaidžiantiems

V.Šeškui tenka spręsti galvosūkius dėl gynėjų grandies.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškui tenka spręsti galvosūkius dėl gynėjų grandies.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-12-16 12:18, atnaujinta 2018-01-19 02:04

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams paskutinės Europos taurės reguliariojo sezono rungtynės prilygs gerai treniruotei. Prieš mūšį su Jeruzalės „Hapoel“ vilniečių treneris Virginijus Šeškus gali būti ramus – pirmoji vieta E grupėje iš jo rankų tikrai neišsprūs.

Todėl V.Šeškus pasirengęs duoti pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams.

Geresnę galimybę priprasti prie naujų komandos draugų turės įžaidėjas Žygimantas Janavičius. Ilgiau baudos aikštelėje galės pasigrumti po mikrotraumos atsigaunantis ukrainietis Kyrylas Natiažka.

„Jei kažkas nepasiseks, manau, kad gerbėjai mūsų nenuplaks“, – šypsojosi V.Šeškus.

Grūstis gynėjų grandyje

„Lietuvos ryto“ strategas bandys sustyguoti pagausėjusią gynėjų grandį. Prie jos prisijungus Ž.Janavičiui, tenka sukti galvą, kaip padaryti, kad po rungtynių šypsotųsi dar ir Adas Juškevičius, Billy Baronas bei Paulius Dambrauskas.

„Labai sunku visiems duoti laiko. Kita vertus, nebaisu, jei vienas iš jų nesužaidžia – suteikiame galimybę pasireikšti kitam. Žaidėjų niekada nebūna per daug“, – grūsties eilėje prie atakų dirigento lazdelės nesureikšmino V.Šeškus.

Specialistas teigė, kad anksčiau jis su vadovais kalbėjo apie galimybę kurį nors krepšininką paskolinti, bet pastaruoju metu ši tema nėra aktuali.

„Tokia komanda kaip „Lietuvos rytas“ gali turėti tiek žaidėjų. Čia ne Prienai, kai žaisdavome aštuoniese. Vienam žaidėjui patyrus traumą, išyra visas procesas, treniruotės tampa nepilnavertės“, – ne pirmą kartą bendraudamas su žurnalistais „Prienų“ pavyzdį priminė V.Šeškus.

Apie K.Lavrinovičių nedaugžodžiauja

Apie „Lietuvos ryto“ sudėtį kalbama ir kitokiu kampu. Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubą paliko Kšištofas Lavrinovičius. Žiniasklaidoje mirga pranešimai, kad puolėjas gali sudaryti kontraktą su Vilniaus klubu.

Pats V.Šeškus nedaugžodžiavo.

„Iki manęs tokia informacija dar neatėjo. Galėčiau kalbėti tada, kai būtų pasirašyta sutartis. Savo planuose rungtynėse su „Hapoel“ jo neturiu“, – tikino V.Šeškus.

Žinomi potencialūs varžovai

„Lietuvos ryto“ treneris dar nenorėjo užbėgti įvykiams už akių ir kalbėdamas apie galimus varžovus „Last 32“ etape.

Po Naujųjų vilniečiai rungtyniaus L grupėje. Joje dar bus komandos, kurios užims šeštąją vietą Eurolygos C grupėje, antrąją vietą Europos taurės B grupėje ir ketvirtąją vietą Europos taurės C grupėje.

Labiausiai tikėtina, kad iš Eurolygos į „Lietuvos ryto“ grupę nusileis Zgoželeco „Turow“, nors yra teorinė galimybė, kad į šeštąją vietą dar nukris Miuncheno „Bayern“.

Europos taurės B grupėje į antrąją vietą pretenduoja Ostendės „Telenet“, Dižono JDA (turi po 5 pergales) ir Kantu „FoxTown“ (4).

C grupėje ketvirtąją vietą šiuo metu užima Nimburko ČEZ (4 pergalės), bet į šią poziciją dar gali nukristi „Sevilla“ (5) arba pakilti Oldenburgo EWE ar Šarlerua „Spirou“ (po 3).

„Dar nesukame apie tai galvos“, – teigė V.Šeškus, pasidžiaugęs, kad pasiruošti „Last 32“ etapui „Lietuvos rytas“ turės dvi savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.