EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytui“ – ypatingi „Hapoel“ saugumo reikalavimai

Izraelio komandos vizitas – išbandymas ne tik krepšininkams, bet ir klubo administracijai. Trečiadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ žais paskutines Europos taurės turnyro grupės etapo rungtynes su Jeruzalės „Hapoel“ komanda. Joms ruošėsi ir vilniečių žaidėjai, ir policija.

Jeruzalės klubas prašė, kad komandą lydėtų policija.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Jeruzalės klubas prašė, kad komandą lydėtų policija.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Dec 17, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:04 AM

Dėl sudėtingos politinės situacijos šalyje Izraelio krepšinio komandos ypatingai rūpinasi saugumu ne tik namų, bet ir išvykos rungtynėse.

Izraelio klubai turi savo saugos tarnybas, kurių vienas ar du atstovai atskrenda likus kelioms dienoms iki rungtynių ir patys nuodugniai apžiūri viešbutį, persirengimo kambarius, areną. Reikalaujama, kad viešbutyje būtų filmavimo kameros.

„Lietuvos ryto“ klubo vadovai dar praėjusios savaitės pradžioje gavo varžovų atstovo laišką su saugumo reikalavimais.

„Hapoel“ atstovas prašė, kad policijos eskortas visą laiką lydėtų komandos autobusą, o viešbutis ir arena būtų griežtai patikrinti.

Taip pat buvo prašyta bent keturių policijos pareigūnų, turinčių nuolat lydėti komandą. Komandos atstovas pabrėžė, kad pats norėtų susitikti su saugos tarnybos vadovu.

Panašius reikalavimus pateikė ir pernai Vilniuje žaidusi Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

„Lietuvos ryto“ atstovas spaudai Remigijus Kazilionis portalui lrytas.lt pasakojo, kad iš kitų, į Vilnių atvykstančių klubų, tokių reikalavimų nesulaukia.

Tačiau, štai JAV rinktinę pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje nuolat lydėjo JAV vidaus saugumo departamento pareigūnai.

Šios rungtynės nė vienai komandai nieko nebelemia. „Lietuvos rytas“ užsitikrino pirmąją vietą E grupėje, o „Hapoel“ palaidojo šansus patekti į kitą etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.