EUROLYGA 2023

Iššūkio taurės lietuviai krepšininkai sieks su Estijos klubu

Iš kovos dėl „FIBA Europe“ Iššūkio taurės iškritus „Šiauliams“, šiame turnyre liko tik viena Lietuvos krepšininkų turinti komanda. Į „Last 16“ etapą pateko Estijos vicečempionė Tartu „Rock“, kurios aprangą vilki Augustas Pečiukevičius ir Karolis Petrukonis.

„Šiauliai“ iškrito iš turnyro.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliai“ iškrito iš turnyro.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Dec 17, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:56 PM

Estai. Antradienį „Rock“ namie pralaimėjo paskutines pirmojo etapo rungtynes Kermendo „Egis“ ekipai iš Vengrijos 81:83. Tačiau nesėkmė stipriai nesugadino Estijos sirgalių nuotaikos – 4 iš 6 rungtynių laimėjusi „Rock“ dar prieš paskutinįjį turą užsitikrino kelialapį į „Last 16“ varžybas ir B grupėje užėmė pirmąją vietą.

Abu lietuviai pirmajame etape nebuvo svarbiausi „Rock“ žaidėjai. K.Petrukonis pelnydavo vidutiniškai 7 taškus, A.Pečiukevičius – 6,5 taško.

Kitame etape Tartu komanda žais K grupėje, kurioje jos varžovės bus Den Boscho „Shoeters“ (Nyderlandai), Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija) ir Saratovo „Avtodor“ (Rusija) komandos. „Last 16“ varžybos prasidės sausio 13 dieną, o į ketvirtfinalį pateks dvi geriausios grupės komandos. Grupės. Paskutinėse rungtynėse „Šiaulius“ nuskriaudusi „Usak“ (Turkija) antrajame etape žais J grupėje su Nantero JSF (Prancūzija), Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija) ir Giusingo „Knights“ (Austrija) klubais.

H grupės, kurioje rungtyniavo šiauliečiai, nugalėtoja tapusi Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) „Last 16“ etape rungtyniaus L grupėje su Monso „Belfius“ (Belgija), Antverpeno „Giants“ (Belgija) ir „Trabzonspor“ (Turkija).

Beje, Trabzono klubas vienintelis pirmajame etape laimėjo visas šešerias rungtynes. „Last 16“ etapo I grupę sudarys Brindizio „Enel“ (Italija), Alsto „Okapi“ (Belgija), Tyrgu Žijaus „Energia“ (Rumunija) ir „Astana“ (Kazachstanas).

Geografija. Į „Last 16“ etapą pateko 11 šalių klubai, o daugiausia atstovų turės Belgija – net tris.

Dėl Iššūkio taurės toliau kovos po dvi Prancūzijos, Rusijos ir Turkijos, po vieną – Austrijos, Estijos, Italijos, Nyderlandų, Rumunijos, Vokietijos ir „FIBA Europe“ nepriklausančio Kazachstano komandas.

„Šiauliai“. „Šiauliai“ pirmojo etapo H grupėje laimėjo 3 iš 6 rungtynių ir užėmė trečiąją vietą. Šiauliečiai dukart nugalėjo grupės autsaiderę Minsko „Cmoki“ komandą, pasidalijo po pergalę su „Jenisej“ ir dukart nusileido „Usak“ klubui.

Lemiamose rungtynėse dėl patekimo į „Last 16“ etapą Šiaulių komanda antradienį namie pralaimėjo „Usak“ krepšininkams 75:78. Varžovų pergalę nulėmė aidint sirenai Courtney Fellso pataikytas tritaškis iš savo aikštės pusės.

„Usak“ taip pat iškovojo 3 pergales, bet užėmė aukštesnę vietą, nes laimėjo abejas tarpusavio rungtynes.

„Šiaulių“ komandoje Iššūkio taurės turnyre beveik vienodai rezultatyviai žaidė keturi krepšininkai. Gintaras Leonavičius pelnydavo 11,3 taško, Vytas Šulskis – 11,2, Rokas Giedraitis ir Ryanas Olanderis – po 11.

Iššūkio taurė

Pirmojo etapo grupių galutinė rikiuotė

A grupė: 1. Brindizio „Enel“ – 5 ir 1, 2. Den Boscho „Shoeters“ – 3 ir 3, 3. Ulmo „ratiopharm“ – 3 ir 3, 4. Sioderteljės „Kings“ – 1 ir 5.

B grupė: 1. Tartu „Rock“ – 4 ir 2, 2. Tyrgu Žijaus „Energia“ – 3 ir 3, 3. Kermendo „Egis“ – 3 ir 3, 4. Sofijos „Akademik“ – 2 ir 4.

C grupė: 1. Alsto „Okapi“ – 5 ir 1, 2. Frankfurto „Skyliners“ – 4 ir 2, 3. „Boras“ – 3 ir 3, 4. Orhuso „Bakken Bears“ – 0 ir 6.

D grupė: 1. Saratovo „Avtodor“ – 5 ir 1, 2. „Astana“ – 5 ir 1, 3. Bursos „Tofas“ – 2 ir 4, 4. „Oradea“ – 0 ir 6.

E grupė: 1. Nantero JSF – 5 ir 1, 2. Monso „Belfius“ – 5 ir 1, 3. Lisabonos „Benfica“ – 2 ir 4, 4. Joensaus „Kataja“ – 0 ir 6.

F grupė: 1. „Trabzonspor“ – 6 ir 0, 2. Giusingo „Knights“ – 4 ir 2, 3. Klužo „Universitatea“ – 1 ir 5, 4. Pakšo „Atomeromu“ – 1 ir 5.

G grupė: 1. Le Mano „Sarthe“ – 5 ir 1, 2. Antverpeno „Giants“ – 3 ir 3, 3. Bjelos „Pallacanestro“ – 3 ir 3, 4. Kotkos KTP – 1 ir 5.

H grupė: 1. Krasnojarsko „Jenisej“ – 4 ir 2, 2. „Usak“ – 3 ir 3, 3. „Šiauliai“ – 3 ir 3, 4. Minsko „Cmoki“ – 2 ir 4.

Antrojo etapo grupės

I grupė: Brindizio „Enel“, Tyrgu Žijaus „Energia“, Alsto „Okapi“, „Astana“.

J grupė: Nantero JSF, Giusingo „Knights“, Le Mano „Sarthe“, „Usak“.

K grupė: Den Boscho „Shoeters“, Tartu „Rock“, Frankfurto „Skyliners“, Saratovo „Avtodor“.

L grupė: Monso „Belfius“, „Trabzonspor“, Antverpeno „Giants“, Krasnojarsko „Jenisej“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.