EUROLYGA 2023

J. Valančiūnas – geriausias Lietuvos metų krepšininkas

Trečiadienį paskelbti geriausių 2014 metų krepšininkų rinkimų nugalėtojai. Laureatais tapo Jonas Valančiūnas (Lietuvos rinktinė/„Toronto Raptors“) ir Gintarė Petronytė (Lietuvos rinktinė/ Krokuvos „Wisla Can-Pack“).

J.Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:16 AM

„Ir Jonas, ir Gintarė – vidurio puolėjai. Tai – bene pastebimiausios figūros aikštėje, o šįmet jos buvo ir labai svarbios Lietuvos vyrų bei moterų rinktinių žaidimo ašys“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos ryšių su visuomene ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

Krepšinio gerbėjai nuo gruodžio 1-osios iki 16 dienos galėjo balsuoti už, jų nuomone, geriausiai 2014 metais rungtyniavusius krepšininkę ir krepšininką.

Šiemet į geriausiųjų titulus pretendavo po 20 žaidėjų. Kandidatų sąrašuose buvo visi nacionalinėse komandose rungtyniavę sportininkai ir kai kurie kiti, specialistų nuomone, verti to krepšininkai.

J.Valančiūnas surinko 38,8 proc. balsų. Antroje vietoje – Mantas Kalnietis, surinkęs 14 proc. balsų. Trečią vietą užėmė Donatas Motiejūnas, už jį balsavo 12,6 proc.

Krepšininkių rinkimuose G.Petronytė gavo 17,1 proc. balsų. Nuo jos nedaug atsiliko Santa Okockytė, surinkusi 16,9 proc. 11,4 proc. balsų surinko Laura Svarytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.