EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Dabar Kyrylas prie Kšištofo turėtų jausti įtampą“

Nors mačas nieko nelėmė, V.Šeškus buvo emocingas.<br>M.Kulbio nuotr.
Nors mačas nieko nelėmė, V.Šeškus buvo emocingas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 17, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:51 PM

Aštuonios pergalės iš dešimties galimų, pirmoji vieta E grupėje ir tvirtas žingsnis į Europos taurės „Last 32“ etapą – toks buvo Virginijaus Šeškaus Vilniaus „Lietuvos rytas“ tarpiniame turnyro finiše. Jį „Lietuvos ryto“ krepšininkai pasiekė namuose 98:88 nugalėdami Jeruzalės „Hapoel“ ekipą.

„Tai tikrai neblogas rezultatas, – vilniečių pasirodymą pirmajame etape vertino V.Šeškus. – Sakote lengva grupė? Patikėkite, buvo sunku ir prieš tą patį jauną „Partizan“ Belgrade, ir prieš „Hapoel“ ar Bandirmos „Banvit“ klubą.“

Kitame etape trenerio apetitas nemažėja. Jis tikisi, kad „Lietuvos rytas“ ir L grupėje bus tarp dviejų pirmųjų komandų bei pateks į aštuntfinalį.

Bet „Last 32“ etape „Lietuvos rytas“ jau bus kitoks. V.Šeškaus teigimu, K.Lavrinovičiaus atvykimas į Vilnių privers imtis žaidimo korekcijų.

– Ar labai keisis „Lietuvos ryto“ žaidimas su Kšištofu Lavrinovičiumi ir Žygimantu Janavičiumi?

– Jis turės keistis. Prie dabartinės gynybos Kšištofui būtų per sunku. Iki „Last 32“ etapo turėsime dvi savaites poilsio, bandysime pakeisti gynybą. Žaisdavome su mažu penketu, o dabar bus jau du dideli žmonės.

– Ar nenukentės Gedimino Oreliko minutės ir rezultatyvumas?

– Nemanau. Mums kaip tik dabar reikalingas žmogus į trečiąją poziciją, todėl Gediminą kažkiek leisime žaisti lengvuoju krašto puolėju. Dabar žaidėjų mes turime (Šypsosi.). Nesvarbu, ar tų minučių bus daugiau ar mažiau. Svarbiausia – komandos rezultatas.

– Kšištofo atvykimas sukėlė grūstį „Lietuvos ryto“ priekinėje linijoje. Tai – savotiškas įspėjimas aukštaūgiams Mike‘ui Moseriui ir Kyrylui Natiažkai?

– M.Moseris visuomet žaisdavo panašiai, o Kyrylas, manau, turėtų jausti įtampą. Jam reikės pasistengti. Atėjo žmogus, kuris už jį tikrai geresnis. Dabar viskas priklausys nuo ukrainiečio.

– Jo pasirodymas su „Hapoel“ nuvylė? (0 tšk., 3 atk. kam. per 11 min.)

– Kyrylas žaidė po traumos ir nuskausminamųjų pagalba. Tarėmės jam leisti pasireikšti daugiau, bet puolime jam niekas nesigavo. Treneris gali leisti žaisti, bet po to ir žaidėjai aplinkui pradeda nervintis.

– Ar žaidėjų nebuvo sunku motyvuoti nieko nelemiančioms rungtynėms?

– Galvojau, kad būsime atsipalaidavę, bet prieš išeidami į aikštę visi pakalbėjome, kad turime žaisti iš paskutiniųjų ir demonstruoti savo žaidimą – juk žaidžiame prie savų sirgalių. Buvo duobelių, bet jas paaiškinčiau dažnais keitimais. Labai malonu, kad nors rungtynės ir nieko nereiškė, bet jas laimėjome. Dar maloniau, kad visi dvylika žaidėjų buvo aikštėje ir 10 pelnė taškus. Pirmuosius taškus Europos taurėje pelnė ir Edvinas (Šypsosi.).

Lauksime varžovų kitoje grupėje. Bet mūsų tikslas – užimti 1-2 vietas, kad patektume į aštuntfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.