EUROLYGA 2023

Pergalę išplėšusiam J.Andersonui kalėdinė dovana - atostogos JAV

J.Andersonas išplėšė pergalę žalgiriečiams.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Andersonas išplėšė pergalę žalgiriečiams.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 10:11 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:21 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dėl kelialapio į Eurolygos „Top 16“ etapą kovojo iki paskutinės sekundės. Žalgiriečiai Kaune 80:79 įveikė Sasario „Dinamo“ komandą, o pergalę Lietuvos čempionams išplėšė amerikiečio Jameso Andersono metimas.

„Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas dėkojo arenoje susirinkusiems sirgaliams ir pergalę išplėšusiam Jamesui Andersonui.

„Galbūt sėkminga pradžia ir neblogas užsivedimas mus užliūliavo. O priešininkas yra labai pavojingas, nes visų pozicijų žaidėjai, išskyrus vidurio puolėjus, puikiai meta tritaškius, dėl ko turėjome problemų, o rungtynės pasidarė tokios sunkios.

Stringame puolime. Ir dabar buvo užstrigę prieš jų aikštės gynybą, kur neįmetėme laisvų metimų, kas prieš aikštės gynybą yra labai skausminga. Galvoju, kad jei toks snaiperis kaip A.Milaknis ar P.Jankūnas įmestų vieną, būtų lengviau, bet taip neįvyko.

Dėkoju žaidėjams, kurie rungtynių gale susikaupė ir laimėjo. Atskirai noriu padėkoti J.Andersonui, kuris pabaigoje, praktiškai vienas ištraukė mus į kitą etapą. Bet kadangi esame komanda, tai sveikinu visus, kas palaikė „Žalgirį“.“, - kalbėjo G.Krapikas.

Treneris leido suprasti, kad spalį komandą palikus įžaidėjui Maalikui Waynsui sunkiai galėjo tikėtis  patekti į kitą etapą.

„Tai atsitiko paskutinę šių rungtynių sekundę, kui jau galėjome iškristi. Bet kadangi sportas yra toks, kad niekada nežinai kas bus, tai mes savo jėgomis išėjome į kitą etapą, kur užėmėme trečiąją vietą. Įvykdėme pirmąją sezono užduotį – patekti į kitą Eurolygos etapą“, - džiaugėsi G.Krapikas.

Treneris sakė, kad keletą dienų leis žaidėjams pailsėti, o šių rungtynių didvyrį J.Andersoną išleis namo į JAV.

Šiose rungtynėse Eurolygoje debiutavo „Žalgirio“ naujokas Willas Cherry. Jis sužaidė kiek daugiau nei 7 minutes taškų nepelnė. Jis prametė dvitaškį ir abu tolimus metimus ir dukart suklydo.

„Negalima iš Willo, kuris ką tik pas mus atvyko, kad rungtynėse, kurios mums lėmė labai daug, kad jis mus vienas ištrauks. Nors jam gal ir norėtųsi. Norėjosi pasiremti tais žaidėjais, kurie pirmoje sezono pusėje mums daug padėjo ir prisidėjo prie to, kad dabar esame kitame etape. Tikėjomės, kad mūsų naujas įžaidėjas kuo greičiau įsijungs į komandą. Jis daugiau rungtyniaus LKL čempionate“, - kalbėjo G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.