EUROLYGA 2023

R. Šiškauskas kol kas negali žaisti nei krepšinio, nei teniso

Ramūnas Šiškauskas prieš pustrečių metų baigė profesionalaus krepšininko karjerą, bet jos padarinius jaučia iki šiol. 2000 metų Sidnėjaus olimpinio bronzos medalio laimėtojas ir 2003 metų Europos čempionas tik karjeros pradžioje kartą neišvengė chirurgo skalpelio. O baigęs karjerą buvo priverstas atlaikyti profesionaliems krepšininkams gana dažną artroskopinę kelio operaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė-Puškorė

Dec 19, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:21 PM

Krepšinis iš 36 metų R.Šiškausko gyvenimo niekur nedingo. Plastiškas puolėjas ne tik atidžiai seka naujienas, žiūri rungtynes, bet ir pats dar visai neseniai padaužydavo kamuolį.

„Pažaisdavau su draugais gimtuosiuose Kaišiadoryse“, - šyptelėjo R.Šiškauskas.

Tačiau buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas pastarąjį pusmetį negali žaisti ne tik krepšinio, bet ir teniso, kuriuo susidomėjo baigęs profesionalo karjerą. Į uždaruosius teniso aikštynus R.Šiškauskas nuvažiuoja, bet tik daužo kamuoliukus, o lakstyti kol kas negali.

Liepos pabaigoje žinomas ortopedas-traumatologas Rimtautas Gudas buvusiam krepšininkui atliko artroskopinę dešiniojo kelio operaciją – sutvarkė meniską ir kremzlę.

„Dabar dar atlieku reabilitaciją, - šyptelėjo R.Šiškauskas. - Šis procesas, matyt, jau seniai būtų baigtas, jei dar profesionaliai sportuočiau, nes krepšinio komandoje esi priverstas kasdien atlikti procedūras. Tačiau kadangi karjerą baigiau, reabilitacija rūpinuosi pats, o tam ne kasdien yra laiko. Todėl atsistatinėju po truputį“.

Operacijos R.Šiškauskui prireikė ne dėl ūmios traumos. Tiesiog vieną dieną kelį ėmė skaudėti. Skausmas vis nesiliovė. „Galėjau išsiversti be operacijos, tačiau vis dar noriu gyventi aktyviai, sportuoti, todėl kelį operavau“, - teigė puolėjas. Jis įsitikinęs: artroskopinė operacija – profesionalios karjeros padarinys.

Tiesa, žaisdamas krepšinį, R.Šiškauskas tik kartą buvo priverstas operuotis. 1999 m., kai krepšininkas dar atstovavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai, jam lūžo dešinysis delnikaulis.

Vėliau R.Šiškauskas didelių bėdų dėl traumų neturėjo. Kurį laiką gydėsi tik nugarą.

Per profesionalią karjerą R.Šiškauskas titulus rinko ne tik su Lietuvos rinktine. 2007 m. su Atėnų „Panathinaikos“ ir 2008 m. su Maskvos CSKA jis tapo Eurolygos čempionu, 2007 m. krepšininkas išrinktas geriausiu Lietuvos metų sportininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.