EUROLYGA 2023

LKL čempionate „Mažeikiai“ nesulaikė „Lietuvos ryto“ atakų

Rungtynių momentas.<br>G.Šiupario nuotr.
Rungtynių momentas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:25 PM

Lietuvos krepšinio lygoje šeštadienį buvo žaidžiamos vienos rungtynės – nė karto nelaimėję „Mažeikių“ krepšininkai savo aikštėje 74:87 (12:25, 17:23, 16:23, 29:16) neatsilaikė prieš vieną lyderių Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuris iškovojo 15-ąją pergalę per 17 dvikovų ir pakilo į pirmąją vietą.

Mažeikių ekipai tai buvo 18-asis pralaimėjimas iš eilės.

Komentaras. "Ką komandai sakėte po rungtynių?" – lrytas.lt paklausė vilniečių trenerio Virginijaus Šeškaus.

"Nieko. (Pauzė). Švenčių proga nesinori velnių duoti komandai, nes rungtynės nebuvo lengvos. Mūsų visi 12 žmonių žaidė, todėl neišlaikėme ritmo. Buvo 30 taškų skirtumas, todėl norėjome kuo daugiau leisti pažaisti atsarginiams ir taip išsimušėme iš ritmo.

„Mažeikiai“ pajuto, kad gali pataikyt, įmetė kelis tritaškius ir skirtumas sumažėjo. Pamatėme, kad išvykoje su kiekviena komanda reikia kovoti. Kai 30 taškų laimi, sunku visas rungtynes išlaikyti susikaupimą. Jie žaide mažu penketu ir mėtė tritaškius, kol nepakeitėme gynybos. Aišku, mūsų gynėjai irgi kalti, pridarė kvailų klaidų. Dabar svarbiausia gerai sutikti Naujus metus ir viskas bus gerai." 

Naujokas. Vilniečių komandoje pirmąkart rungtynėms buvo registruotas Kšyštofas Lavrinovičius, kuris savaitės pradžioje atvyko iš Italijos, kur du mėnesius atstovavo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komandai.

Naujokas žaidė labai sėkmingai ir buvo vienas geriausių aikštėje, pelnęs 16 taškų ir sugriebęs 7 kamuolius.

Rezultatyviau sužaidė tik Antanas Kavaliauskas - 18 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai.

Statistika.  „Mažeikiai“ -  „Lietuvos rytas“  74:87 (12:25, 17:23, 16:23, 29:16).

„Mažeikiai“: D.Tarvydas ir I.Razutis po 17, G.Maceina 10, V.Pikalavičius 9, A.Gydra 8, R.Danys ir E.Žukauskas po 6, R.Petrauskas 1.

„Lietuvos rytas“: A.Kavaliauskas 18 (8 atk. kam.), K.Lavrinovičius 16 (7 atk. kam.), G.Orelikas 13, M.Gecevičius 11, M.Lukauskis 8, A.Juškevičius 7, B.Baronas 5, A.Valeika 4, Ž.Janavičius 3, E.Šeškus2.

Rungtynės. "Ventos" progimnazijos salėje nuo pirmųjų minučių vilniečiai darbo ėmėsi rimtai ir per pusę kėlinio leido šeimininkams pelnyti tik 3 taškus - 13:3. Tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi šeimininkų puolėjas Arvydas Gidra, pelnęs 5 taškus iš eilės.

7-ąją min. vilniečiams pirmaujant 18:8 aikštėje pirmąkart pasirodė K.Lavrinovičius. Pirmasis jo metimas buvo netaiklus, bet netrukus jis ištaisė klaidą, perėmęs kamuolį.

Užėmęs vidurio puolėjo poziciją K.Lavrinovičius greit atkovojo ir pirmąjį kamuolį, o toje pačioje atakoje ir pelnė pirmuosius taškus - 22:10. Apšilęs jis stengėsi kaip galėdamas ir kėlinio pabaigoje dar kartą atkovojęs kamuolį kamuolį pataikė dvitaškį.

Pirmąjį kėlinį vilniečiai laimėjo 25:12.

Antrojo kėlinio pradžioje per 3 minutes K.Lavrinovičius dar pataikė tritaškį bei dvitaškį ir sėdo ant suolo būdamas rezultatyviausias vilniečių žaidėjas (9 tšk.).

"Lietuvos ryto" persvara kėlinio viduryje tapo beveik dviguba - 35:18. 

Komandos išėjo ilsėtis vilniečiams pirmaujant 19 taškų skirtumu - 48:29.

Trečiajame kėlinyje „Lietuvos ryto“ krepšininkai nenustojo žaisti savo malonumui, o atakų smaigalyje vėl buvo lietuviško krepšinio pasiilgęs K.Lavrinovičius. Jį stabdydami varžovų aukštaūgiai rinkosi pražangas, o patyręs žaidėjas taškus rinko taikliai mesdamas baudas.

Vilniečiai padidino savo pranašumą iki 71:45, o K.Lavrinovičius po trijų kėlinių buvo surinkęs 16 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Vis dėlto ketvirtojo kėlinio pradžioje atsarginiai svečių žaidėjai nutarė, kad rungtynės jau laimėtos. Jie pralaimėjo pusę kėlinio 3:17 ir pranašumas ištirpo iki 12 taškų - 74:62.

Treneris Virginijus Šeškus buvo priverstas grąžinti į aikštę pagrindinius žaidėjus, ir po Gedimino Oreliko bei Antano Kavaliausko atakų šeimininkų polėkis buvo sustabdytas.

Permainos. Pirmosios pergalės niekaip nepasiekiantys mažeikiškiai bando ieškoti išeičių. Šią savaitę komandą paliko 193 cm ūgio gynėjas Paulius Beliavičius. 26-erių krepšininkas sezono pradžioje buvo vienas svarbiausių ekipos žaidėjų, tačiau vėliau viskas apsivertė aukštyn kojomis ir gynėjui nebesisekė pritapti prie komandos. Jis šiame sezone rinko po 7,1 taško, atkovodavo po 2,6 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

 Klubo direktorius Giedrius Petrulevičius  skelbė, jog netrukus komandoje įvyks daugiau permainų. 

Į komandą peržiūrai pakviestas amerikietis Sidney Sandersas, bet šeštadienio mačui jis neregistruotas. Pasak krepsinis.net, 21 metų 180 cm gynėjas „Fairleigh Dickinson” universitetą. NCAA pirmenybėse S.Sandersas jis žaidė po 34 minutes, įmesdavo 19,1 taško, atkovodavo 3,8 atšokusio kamuolio, atlikdavo 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo 2,2 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.