EUROLYGA 2023

Nesaldžios šventės - V. Šeškus piktinosi teisėjais ir žaidėjais

V.Šeškus po pralaimėjimo "Neptūnui" liko nepatenkintas teisėjais: „Aikštėje turi žaisti komandos, o ne teisėjai. Šiandien jie pernelyg kišosi į žaidimą".<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po pralaimėjimo "Neptūnui" liko nepatenkintas teisėjais: „Aikštėje turi žaisti komandos, o ne teisėjai. Šiandien jie pernelyg kišosi į žaidimą".<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:43 AM

„Lietuvos ryto“ krepšininkams šventinė nuotaika sekmadienį išgaravo, o sugrįžti net neturės kada.

„Susigadinome šventes. Reikės daryti treniruotes gruodžio 29-ą, 30-ą, 31-ą ir sausio 1 dieną, – po pralaimėjimo 90:94 „Neptūnui“ LKL rungtynėse sekmadienį sakė vilniečių treneris Virginijus Šeškus.

Po šio mačo jis liejo apmaudą dėl įvairių dalykų.

V.Šeškus jautėsi suklydęs krepšininkams skyręs dvi dienas poilsio per Kalėdas. Jo nuomone, dvi dienos buvo perdaug.

„Gynyboje padarėme tik 50 proc. to, ką buvome sutarę daryti. 94 praleisti taškai tai parodo.

Nors Klaipėda įprastai surenka daug taškų, mes neįvykdėme namų darbų, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris. – Mūsų aukštaūgiai gal 6-7 kartus prametė iš po krepšio.

Be to, „Neptūno“ pergalę lėmė ir sėkmės faktorius. Pabaigoje buvome atsilikę vienu tašku, kai Gediminas Orelikas nepataikė iš po krepšio. Prasižengėme – jie įmetė baudas ir iškart skirtumas jau 3 taškai. Dar po jų pramestos baudos neatkovojome kamuolio.“

Šiose rungtynėse netrūko emocijų aikštėje, ant atsarginių suolo ir tribūnose.

Teisėjai - Antanas Ramanauskas, Vilius Mačiulaitis ir Artūras Šukys skyrė net keturias technines pražangas.

„Aikštėje turi žaisti komandos, o ne teisėjai. Šiandien jie pernelyg kišosi į žaidimą“, – arbitrais nebuvo patenkintas V.Šeškus.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis atsisakė komentuoti teisėjų darbą, bet jis pritarė, kad emocijos liejosi per kraštus.

„Puikus revanšas, daug emocijų. Buvau pradėjęs pykti ant savo žaidėjų dėl gynybos, bet pamatęs, kaip jiems sekasi puolime, pajutau, kad galime įmesti daugiau nei varžovai, – sakė K.Maksvytis. – Buvo daug intrigos, daug nervų, bet mes laimėjome nervų karą.“

Jis liko patenkintas ne tik Deividu Gailiumi (27 taškai) ir Martynu Mažeika (19), bet ir Vytautu Šarakausku.

Dėl kelio traumos šis vidurio puolėjas nerungtyniavo visą pusmetį kol šį mėnesį grįžo į aikštę, o Vilniuje įmetė 10 taškų.

„V.Šarakauskas nustebino. Kiti vidurio puolėjai gal perdegė, gal po švenčių neatrodė gerai. Bet po traumos faktiškai pirmosiose rimtose rungtynėse Vytautas sužaidė labai kovingai ir uždegė komandos draugus“, – vidurio puolėją gyrė K.Maksvytis.

Pirmajame rate Klaipėdoje spalio 26 dieną „Neptūnas“ nusileido „Lietuvos rytui“ 65:73, bet šįkart klaipėdiečiai puolime žaidė pastebimai laisviau.

D.Gailius darė ką norėjo, pataikęs visus devynis dvitaškius metimus.

„Lietuvos rytas“ tarsi perėmęs iš Prienų tokią gynybą – dažnai keičiasi žaidėjais, neduoda laisvės ir provokuoja žaisti jų žaidimą, – pirmąjį ir antrąjį mačus lygino K.Maksvytis. – Tam ruošėmės. Skirtingai nei pirmajame mače Klaipėdoje, šįkart atakavome gerai ir laimėjome dėl gero puolimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras