EUROLYGA 2023

G.Krapikas tiki, kad J.Andersonas neužsibuvo prie švenčių stalo

Galingai Eurolygoje startavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėliau užbuksavo varžovų gynybinėse pelkėse ir tik NBA duonos ragavusio Jameso Andersono dvitaškis su pražanga ištempė Lietuvos čempionus už ausų į „Top 16“ etapą. Bet jame šešiolika komandų viską pradeda nuo balto lapo.

Žalgiriečiai normaliai vertina „Top 16“ etapo grupę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žalgiriečiai normaliai vertina „Top 16“ etapo grupę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-12-29 15:10, atnaujinta 2018-01-18 00:44

Pirmasis žalgiriečių varžovas – Stambulo „Galatasaray“ klubas su Martynu Pociumi.

Su turkais reguliariajame sezone jau kovojo Klaipėdos „Neptūnas“. Namuose klaipėdiečiai šventė pergalę 82:72, bet „Abdi Ipekči“ arenoje smarkiai nudegė 68:94.

Finansinių sunkumų slegiama „Galatasaray“ ekipa pasistiprino puolėju Justinu Carteriu ir „centru“ Aleksandru Maričiumi. Kaip atrodys pasikeitę turkai? – G.Krapiko galvoje sukasi klausimas.

Vis dėlto prieš „Žalgirio“ mūšį antradienį 20 val. Turkijoje kauniečių stovykloje taip pat nemažai klaustukų. Kalėdinių atostogų į Ameriką išleistas „Žalgirio“ gelbėtojas J.Andersonas po savaitės pertraukos prie komandos prisijungė tik prieš pora dienų, o naujojo įžaidėjo Willo Cherry įsiliejimą į žaidimą pristabdė nedidelė čiurnos trauma Mažeikiuose.

– Kaip „Žalgiris“ pasiruošęs „Top 16“ etapui? – žurnalistai paklausė G.Krapiko.

– Pamatysime Stambule. Esame profesionalai, bet iš kitos pusės – žmonės. Turėjome pora dienų šventinių atostogų ir į treniruotes susirinkome prieš dvi dienas. Bet esame pilnos sudėties. W.Cherry jau išsigydė traumą ir yra pasiruošęs žaisti su „Galatasaray“.

– J.Andersonas savaitę nesitreniravo su komanda. Nesibaiminate, kad tai galėjo išmušti jį iš vėžių?

– Tai žaidėjas, kuris pirmojoje sezono pusėje mums labai padėjo. Buvau jam pažadėjęs, kad kaip bepasibaigtų paskutinės rungtynės, išleisiu jį kalėdinių atostogų. Manau, kad būdamas profesionalas jis normaliai praleido atostogas. Sekmadienį jis jau dalyvavo treniruotėje. Aš dėl jo mažiausiai bijau.

– Kaip vertinate varžovus „Top 16“ etape – Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Berlyno „Alba“.?

– Kiekvienoje grupėje yra priešininkų, kuriuos galima įveikti. Kitus reikia stengtis įveikti. Manau, kad grupė normali. Liko tik stiprios komandos, bet turime ruoštis jas nugalėti.

– W.Cherry jau apsitrynė komandoje?

– Pirmą kartą jaunam į Europą atvykusiam žaidėjui nėra lengva integruotis į žaidimą. Juolab, jis turėjo mikrotraumą. Bet tikiuosi, kad su J.Andersono ir kitų pagalba jį kuo greičiau įtrauksime į žaidimą ir gausime iš jo naudos, kurios tikimės.

– Varžovai pasipildė keliais naujokais. Ar tai apsunkins pasiruošimą rungtynėms?

– Tai tikrai nepadeda. Kita vertus, visą „Galatasaray“ žaidimą savo rankose laiko C.Arroyo. Jam padeda Z.Ercegas, V.Micovas. Labai gerai į žaidimą įsijungė naujokas P.Youngas. Kitus du – A.Maričių teko matyti tik septynias minutes Turkijos čempionate, o J.Carteris dar nesužaidė nė mačo. Įdomu, kaip treneris spės juo integruoti ir koks bus jų vaidmuo. O kitiems jų ginklams esame pasiruošę.

– Eurolyga skyrė baudą „Galatasaray“ ir turkai su jumis žais tuščioje arenoje. Tai – pliusas „Žalgiriui“?

– Tai nebus minusas, nes tokiose Pietų šalyse komandos labai priklausomos nuo savų sirgalių palaikymo. Pilnoje arenoje, be abejo, būtų sunkiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.