EUROLYGA 2023

J. Andersonas per šventes nepamiršo treniruočių

Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“ – tai keli pavadinimai Kauno „Žalgirio“ varžovų Eurolygos „Top 16“ etape, kurie galėtų sukelti šiurpą Lietuvos sirgaliams. Bet iš NBA atvykusiam amerikiečiui Jamesui Andersonui jie greičiausiai nieko nereiškia.

J.Andersonas Eurolygos reguliariajame sezone rinko po 17 taškų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Andersonas Eurolygos reguliariajame sezone rinko po 17 taškų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 29, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:32 AM

26 metų 198 cm ūgio snaiperis buvo pratęs prie kur kas garsesnių – „San Antonio Spurs“, „Miami Heat“, „Los Angeles Lakers“ logotipų, todėl Eurolygos vardai jam didelės nuostabos nekelia.

Bet iš „Philadelphia 76ers“ į „Žalgirį“ persikėlęs legionierius – išmintingas. Jis nesižarsto pažadais kaip daugelis amerikiečių, kad „Žalgiris“ įveiks „Real“, „Maccabi“ ir žygiuos į ketvirtfinalį.

Apsitrynęs Eurolygoje J.Andersonas spėjo įvertinti „Žalgirio“ ir kitų ekipų lygį.

„Viskas priklausys nuo mūsų žaidimo. Esame pajėgūs sužaisti labai gerai, bet kartais stringame. Aišku, bendromis pastangomis viskas įmanoma“, – prieš skrydį į Stambulą pasakojo J.Andersonas.

Amerikietis su „Žalgiriu“ stos į pirmąjį „Top 16“ etapo mūšį su „Galatasaray“. Rungtynėms su turkais J.Andersonas pradėjo ruoštis tik vakar – Kalėdų proga Lietuvos čempionai amerikiečiui leido sugrįžti į tėvynę pabūti su artimaisiais.

„Buvo smagu pamatyti šeimą. Atsigavau psichologiškai ir ta pertraukėlė buvo naudinga. Bet treniravausi ir namuose“, – pabrėžė „Žalgirio“ atakų lyderis.

Per dešimt Eurolygos rungtynių J.Andersonas pelnydavo vidutiniškai po 17 taškų, atkovodavo 5,7 kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Ar sėkmingu žaidimu pritraukė kitų Europos komandų dėmesį, J.Andersonas neatskleidė. Jo mintyse – tik du dalykai.

„Esu susikoncentravęs „Žalgiriui“ ir patekimui į „Top 16“ etapą. Tiesiog noriu kuo greičiau žaisti. Turime pakelti žaidimą į kitą lygį“, – tikino J.Andersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.